Friday, October 9, 2020

ΑΠΩΛΕΙΑ ΗΓΕΤΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΤΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ.

  Η διαφαινόμενη και από μηνών προδιαγεγραμμένη αποδόμηση της απερχόμενης Διοίκησης   δημιουργεί στα  μέλη της και στους εναπομείναντες υποστηρικτές της διάχυτη απογοήτευση.

Το πλήγμα στην πάλαι ποτέ δυναμική και δήθεν αέναη προοπτική των σπουδαρχών είναι τόσο καταλυτικό που κάθε απόπειρα αντιρρόπησης αν και θεμιτή δομείται σε αθέμιτη βάση κωδικών μικροπρέπειας ή και απρέπειας.

Οι προβαλλόμενες άμυνες ευάλωτες ,σχεδιασμένες εκ του προχείρου ' δεν είχαν ούτε κατά διάνοια προσδιορίσει το επερχόμενο πλήρωμα του χρόνου.

Το ενδεχόμενο ότι θα έβγαινε στο προσκήνιο νεότερος, εντιμότερος και αξιότερος ηγέτης στηριζόμενος από πλειάδα ανθρώπων ανάλογων προσόντων και ειδικού βάρους , εκφραζόταν κατά το μάλλον ή ήττον ως απέλπιδα ιδέα που τεχνηέντως αναχαιτίστηκε από το μυαλό των περισσότερων αιωνίων, συνάμα πειθήνιων στελεχών.

Εξ ου και η πρωτοφανής ταραχή αλλά και η σπουδή να τα βάλουν με τους νόμους...

Όμως γρήγορα ή αργά ή αλαζονεία ηττάται πανηγυρικά.

Ουδείς αναντικατάστατος σε κάθε έκφανση της κοινωνίας τελικά.

Υ.Γ. Αυτοί που είτε απορροφώνται είτε εγκλωβίζονται σε μεγαλειώδεις ιδέες απεριόριστης επιτυχίας και ισχύος θεωρούν τους εαυτούς τους εκ προοιμίου μοναδικούς απαιτώντας, ενίοτε εκβιαστικά , την αναγνώριση της δήθεν υπεροχής τους.

Έτσι εύκολα και μάλλον ανεπίγνωστα βιώνουν το περιώνυμο ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΤΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ.

Μολονότι δεν το εκφράζουν προς τα έξω είναι ιδιαιτέρως ευάλωτοι στην όποια κριτική, που τους κάνει να νιώθουν ταπεινωμένοι, εξευτελισμένοι, εξουθενωμένοι, ματαιωμένοι και με απέραντη αίσθηση κενού.

Κ Γ. Γ.

Ιατρός  ψυχιατρικής κλινικής

 

No comments: