Follow by Email

Thursday, April 20, 2017

Το δίλημμα του κ. Βασιλειάδη

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Goal News", η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να «σκεπάσει» το κεντρικό γήπεδο τένις στο ΟΑΚΑ, ώστε να "στεγαστεί" το μπασκετικό τμήμα της ΑΕΚ, που εδώ και καιρό αναζητάει μια λύση για δημιουργία κλειστού γηπέδου.
Μάλιστα το απόγευμα της Παρασκευής 24.03.2017, έγινε επίσκεψη του χώρου στο ΟΑΚΑ  από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, μαζί με τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ, Μάκη Αγγελόπουλο, τον άμεσο συνεργάτη και διευθυντή του τμήματος μπάσκετ της ΑΕΚ Ντράγκαν Σάκοτα και με την παρουσία ενός ακόμη ατόμου που πιθανότατα ήταν αρχιτέκτονας ή πολιτικός μηχανικός, οι οποίοι επιθεώρησαν το κεντρικό γήπεδο τένις των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.
Οι προδιαγραφές του γηπέδου τένις του ΟΑΚΑ μοιάζουν ιδανικές για ένα σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ. Η χωρητικότητά του είναι 8.600 θεατών και είναι σκεπασμένο, πλην του αγωνιστικού χώρου, που όμως μπορεί να σκεπαστεί με ειδικό θόλο.

 Πρώτη «νύφη» λοιπόν η ΑΕΚ.
Από το site http://www.tennis24.gr/content/view/24727/93/lang,el/ που ασχολείται με το τένις μαθαίνουμε ότι: Λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες που ήθελαν το κεντρικό court του ΟΑΚΑ να «γκρεμίζεται και να χάνεται» για τις ανάγκες της μπασκετικής ΑΕΚ, η ΕΦΟΑ, (σ.σ.η άλλη «νύφη»), εξέδωσε ανακοίνωση ξαφνικά, με την οποία μας πληροφορεί την απόφαση του Ζαννιά, του προέδρου της ΕΦΟΑ, να διοργανώσει γα το 2018 και το 2019 δύο Διεθνή Επαγγελματικά Τουρνουά, το ένα Γυναικών 250.000 $ και το άλλο Ανδρών 500.000 $.
Όχι, δεν ήταν πρωταπριλιά όταν είπε τα παραπάνω ο Ζαννιάς. Δυο τρεις μέρες πριν ναι, αλλά πρωταπριλιά δεν ήτανε.
 Το Δ.Σ. της ΕΦΟΑ προχώρησε στην απόφασή αυτή ομόφωνα, μετά από συναντήσεις με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γιώργο Βασιλειάδη την και τον Πρόεδρο του Ο.Α.Κ.Α. κ. Βαγγέλη Πηλιχό. Συζητήθηκε η γενικότερη αξιοποίηση της Ολυμπιακής Εγκατάστασης και η διοργάνωση των δύο Διεθνών Πρωταθλημάτων. Εισηγήθηκε συναντήσεις με την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, με την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου και τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, για να συνδράμουν στις δύο διοργανώσεις, οι οποίες θα προβάλουν την Ελλάδα, την  Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αμαρουσίου και το Ο.Α.Κ.Α. στην Παγκόσμια Αθλητική Οικογένεια.
Δηλαδή, αν καταλάβατε, ο κ. Ζαννιάς πάλι «μνημόσυνα με ξένα κόλυβα» θέλει να κάνει, όπως έκανε μια ζωή. Μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα τένις στη Ευρώπη, εξαγγέλλει τουρνουά που θα στοιχίσουν 1.οοο.οοο ευρώ και θα πληρώσουν (θα συνδράμουν το λέει ο ίδιος) το Υπουργείο Τουρισμού, η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αμαρουσίου. Πάλι Δημόσιο χρήμα έχει βάλει στο μάτι.
Όταν διαβάσαμε τα παραπάνω, βάλαμε τα γέλια. Σταματήσαμε όμως γρήγορα επειδή συνειδητοποιήσαμε πόσο θρασύς και γι’αυτό επικίνδυνος είναι αυτός ο άνθρωπος.
Είκοσι δύο χρόνια στο τιμόνι της Ομοσπονδίας του τένις στην Ελλάδα ο τυπάκος αυτός, που ο βίος και η πολιτεία του, σκιαγραφεί επακριβώς όλα τα φαινόμενα σήψης στην Ελλάδα, από την μεταπολίτευση μέχρι την κρίση, έχει το θράσος, με την ανοχή της πολιτείας, να συνεχίζει να ψεύδεται να διαπλέκεται και να απομυζά απ’ όπου μπορεί θεσμικούς και κρατικούς πόρους, ατιμωρητί.
Δώδεκα χρόνια που υπάρχει το Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης στο Ο.Α.Κ.Α., και ο πρόεδρος και η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης δεν έχουν διοργανώσει στον συγκεκριμένο χώρο ούτε ένα τουρνουά, έστω 1ο.οοο ευρώ. Σήμερα θα διοργανώσει τουρνουά  500.000$ και 250.000$. Η κοροϊδία έχει και τα όριά της.
Το χάσαμε το γήπεδο Σπυράκο και η ευθύνη είναι δικιά σου.
-αφού τόσα χρόνια δεν ήθελες να δημιουργήσεις ερείσματα, όπως να μεταφέρεις τα γραφεία της ομοσπονδίας στο Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης, κάτι που έχουν κάνει τόσες ομοσπονδίες συνεχίζοντας να πληρώνεις σεβαστά ποσά για ενοίκια σε ιδιώτες,
-αφού είσαι πρόεδρος της μοναδικής ομοσπονδίας που δεν είχε ακόμα και την εποχή των «παχιών αγελάδων» και δεν έχει και σήμερα, προπονητικό κέντρο και προπονητές,
-αφού για δικούς σου λόγους άφησες υποδομές ολυμπιακών προδιαγραφών σε αχρηστία επί τόσα χρόνια,
ποιό περίμενες να είναι το αποτέλεσμα;
Ακόμα και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η ομοσπονδία του κ. Ζαννιά διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα juniors στις γηπεδικές εγκαταστάσεις  ξενοδοχείου της παραλίας Μαραθώνος, αντί στο Ο.Α.Κ.Α., δυσχεραίνοντας την μετακίνηση 600 και πλέον αθλητών και αθλητριών, ηλικίας από 10 έως 16 ετών, επιβαρύνοντας οικονομικά την τσέπη των γονέων τους που τα συνοδεύουν, μιας και μιλάμε για ανήλικους αθλητές και αθλήτριες.
Να υπενθυμίσουμε, γιατί εμείς οι Έλληνες ξεχνάμε πολύ γρήγορα, ότι στο εν λόγω ξενοδοχείο πριν λίγα χρόνια σε τουρνουά τένις της ITF, είχε βιασθεί Αμερικανίδα αθλήτρια  με την συμμετοχή υπαλλήλου του ξενοδοχείου. Και ενώ η ITF απαγόρευσε  την διεξαγωγή διεθνών αγώνων στον εν λόγω χώρο, για τον κ. Ζαννιά   φαίνεται ότι προέχουν άλλα κριτήρια επιλογής της έδρας των αγώνων, πιθανόν με ανταποδοτικό χαρακτήρα για τον ίδιο.
Να μην έχεις καμμία αμφιβολία κ. Ζαννιά, ότι ο Βασιλειάδης στο δίλημμα «απ’ την Κίκη και την Κοκό πια να διαλέξω» θα επιλέξει ΑΕΚ. Θα προτιμήσει μια Ολυμπιακή υποδομή να  είναι σε καθημερινή λειτουργία, να εισπράττει το Ο.Α.Κ.Α. κάποιο ενοίκιο, από το να είναι σε αχρηστία.
Έτσι ο κ. Ζαννιάς θα μείνει στην Ιστορία ως ο αθλητικός παράγοντας της αντισφαίρισης που αφού στέρησε την Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα από ένα Κέντρο Αντισφαίρισης Ολυμπιακών προδιαγραφών, χωρίς ακόμα, δέκα τρία χρόνια μέχρι σήμερα να έχει λογοδοτήσει που πήγε το 1.250.000 ευρώ της έκτακτης επιχορήγησης για το συγκεκριμένο έργο, θα χάσει και στην Αθήνα το κεντρικό του γήπεδο.
Σχετικά με το σκάνδαλο του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης Βορείου Ελλάδας θα θέλαμε να απευθυνθούμε στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη. Όπως γνωρίζετε «ο σιωπών δοκεί συναινείν»(όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί).
Από το 2004  όλοι ανεξαιρέτως οι Υπουργοί Πολιτισμού, όλοι οι Υφυπουργοί Αθλητισμού, όλοι οι Γενικοί Γραμματείς Αθλητισμού μέχρι σήμερα, σχετικά με το παραπάνω σκάνδαλο, συναινούσαν, σιωπούντες. Θα σας ρωτήσουμε ευθέως κ. Βασιλειάδη: θα κάνετε κάτι διαφορετικό από τους προηγούμενους;....ή θα προστεθεί και το δικό σας όνομα στον κατάλογο των «συναινούντων»;   
Αξίζει να σημειωθεί πως, όταν είχε γίνει κουβέντα για το Ποδηλατοδρόμιο τη λύση του γηπέδου τένις είχε προτείνει η Ελένη Αυλωνίτου.
Κυρία Αυλωνίτου, σα δεν μας τα λέτε καλά. Εσείς δεν ήσασταν που με τις καταγγελίες σας «φάγατε» πριν λίγους μήνες τον Τερζή από την Ομοσπονδία της ποδηλασίας; Τι έγινε;.... είναι κολλητός σας ο καινούργιος και βάλατε πλάτη για το ποδηλατοδρόμιο; Καλά θα κάνετε, αν δεν θέλετε να σταματήσετε να παριστάνεται τον μαϊντανό σε αθλητικές προσχηματικές εκπομπές, τουλάχιστον σταματήστε να παριστάνεται την Γεωργία Βασιλειάδου και να κάνετε την προξενήτρα στον κ. Βασιλειάδη.
Και μια συμβουλή στους ανθρώπους της ΑΕΚ: Αν θέλετε να γίνει η δουλεία σας, δώστε στην Τεχνική Εταιρεία του κ. Ζαννιά να σας κατασκευάσει τον ειδικό θόλο, και θα δείτε για πότε αλλάζει στάση!
Κάτι ξέρουμε περισσότερο.

No comments: