Friday, February 5, 2016

Περιμένουμε ................

«Βόμβα» Κοντονή: «Εκτός ποδοσφαίρου οι κατηγορούμενοι»

Ευθεία επίθεση κατά της ΕΠΟ
«Βόμβα» Κοντονή: «Εκτός ποδοσφαίρου οι κατηγορούμενοι»

2

εκτύπωση  

Ευθεία επίθεση κατά της ΕΠΟ, αλλά και όσων έχουν ανοιχτά μέτωπα με τη δικαιοσύνη εξαπέλυσε ο Σταύρος Κοντονής, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υφυπουργείο. 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού απαίτησε τις παραιτήσεις όσων εμπλέκονται σε σκάνδαλα όπως το «Koriopolis», την «Εγκληματική οργάνωση» κ.α., τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. 

Αφορμή για το «ξέσπασμα» από την πλευρά της πολιτείας στάθηκε ο ορισμός του διαιτητή Αλέξανδρου Δημητρόπουλου (αφού αν και δεν κατονομάζεται, είναι αυτός που έχει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα κατηγορούμενος για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης!) στο κυριακάτικο ντέρμπι της Σούπερ Λιγκ: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, αλλά και το θέμα των επιχορηγήσεων της ΕΠΟ σε σωματεία. 

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως πλέον άπαντες έχουν καταλάβει πως η Κυβέρνηση αποτελεί την τελευταία ελπίδα για έλεγχο και κάθαρση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είναι ιδιαιτέρως θετικό και ενθαρρυντικό το γεγονός ότι επί μονίμου βάσεως ζητείται από αθλητικές συλλογικότητες να παρέμβει ενεργά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διαιτησία και τη διοίκηση του ποδοσφαίρου.

Αυτό σημαίνει ότι οι πάντες έχουν κατανοήσει πλέον ότι η Κυβέρνηση αποτελεί την τελευταία και τη μόνη ελπίδα να ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και κάθαρσης, που αποτελεί αίτημα όλων των υγιών φιλάθλων.

Η σταθερή και αταλάντευτη πορεία που ακολουθεί η Κυβέρνηση επί των ανωτέρω ζητημάτων, η οποία ξεκίνησε με την ψήφιση του Ν.4326/2015 και την αυστηρή εφαρμογή του, συνεχίζεται με την ψήφιση του νόμου κατά της φαρμακοδιέγερσης αυτή την περίοδο και ολοκληρώνεται σε πρώτο επίπεδο με την ολοκλήρωση των εργασιών της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για το νέο αθλητικό νόμο, έχει ανησυχήσει πολλούς, πρώτα και κύρια την ηγεσία της ΕΠΟ, η οποία επιτίθεται κατά της Κυβέρνησης πιστεύοντας ότι οι πιέσεις «παντός τύπου» θα πιάσουν τόπο.

Εύκολα ξεχνούν τι έγινε τον περασμένο Απρίλιο και τον Μάιο, αλλά και πιο πρόσφατα.

Ας μην κόπτεται, λοιπόν, η ΕΠΟ για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το μέλλον και τη χρηματοδότησή του και ας σταματήσει τις επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις, ιδίως την παρούσα περίοδο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αντιλαμβάνεται την αντίδραση της ΕΠΟ, όταν διαπιστώνει ότι το αδιαφανές και προβληματικό καθεστώς της ακυρώνεται με τις κυβερνητικές-νομοθετικές πρωτοβουλίες σε πολλά επίπεδα: η αθλητική δικαιοσύνη λειτουργεί ανεπηρέαστη και υποδειγματικά χάρη στην θεσμοθέτηση των τακτικών δικαστών, οι οικονομικοί έλεγχοι σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των ομοσπονδιών διεξάγονται κανονικά και χωρίς εξαίρεση, και κυρίως ότι η εξυγίανση, η κάθαρση, η διαφάνεια, ο εκδημοκρατισμός έρχονται με σταθερά βήματα.

Είναι εντυπωσιακό ότι ενώ έχουν ολοκληρωθεί σοβαρές διαδικασίες υπέρ της διαφάνειας στα όργανα διοίκησης των διεθνών ομοσπονδιών του ποδοσφαίρου, η Ελληνική Ομοσπονδία, αψηφώντας κάθε αρχή χρηστής διοίκησης συνεχίζει να μεταχειρίζεται πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται σε σοβαρά αθλητικά αδικήματα σα να μην μπορούν να αντικατασταθούν από άλλους.

Μετά τον τελευταίο ορισμό, και δεδομένης της διαρκώς αυξανόμενης –και ιδιαίτερα τιμητικής- επίκλησης προς την Αθλητική Ηγεσία να παρέμβει στα του ποδοσφαίρου, καλούμε άμεσα ως ελάχιστο αυτονόητο ηθικό τους καθήκον όλους τους εμπλεκομένους με το ποδόσφαιρο και τoν αθλητισμό, εις βάρος των οποίων έχουν απαγγελθεί σοβαρές κατηγορίες από τη Δικαιοσύνη, να μην αναμένουν τη δικαστική κατάληξη των υποθέσεων που τους αφορούν, ούτε την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου, που θα ρυθμίσει τέτοιες περιπτώσεις, αλλά να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους μέχρι τη λήξη των δικών. Έτσι θα αρθεί κάθε καχυποψία και αμφισβήτηση των εκδοθησομένων από τους ίδιους αποφάσεων.

Με αυτό τον τρόπο θα συνεισφέρουν στη σωτηρία του όλο και περισσότερο δοκιμαζομένου ελληνικού ποδοσφαίρου για το οποίο εξάλλου κόπτονται.

Η Κυβέρνηση σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας όλων των πολιτών, και θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι χρειάζονται σήμερα άμεσες και γενναίες αποφάσεις απ όσους διοικούν την ΕΠΟ και την ΚΕΔ».

No comments: