Thursday, December 10, 2015

Από την εποχή της αθωότητας......στην εποχή του συμβιβασμού.

.Πόσο νομίζεται ότι απέχει χρονικά η μια εποχή , από την άλλη; Μόλις δύο μήνες! 25 Ιανουαρίου 2015 εκλογές,νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση. Η ελπίδα στο προσκήνιο. Κοντονήςκαι Συναδινός στο πηδάλιο του αθλητισμού για μια αριστερή διαχείριση.
«....αυτή η κυβέρνηση ούτε χρηματίζεται, ούτε εκβιάζεται, ούτε φοβάται..." δηλώνει ο κοςΚοντονής. Ξεχάσατε το «....ούτε συμβιβάζεται» κε Κοντονή, ίσως εσκεμμένα, καθώς μετά μόλις δύο μήνες φάνηκαν, τα πρώτα σύννεφα συμβιβασμού.
Και επειδή οι διαφορετικές απόψεις αλλά και οι κατηγορίες θέλουν τεκμηρίωση, διαβάστε τι δήλωνε ο κος Κοντονής, στο left.gr στο δημοσιογράφο Άγγελο Καλοδούκα τον Απρίλιο του 2015 , μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου.
«.....ήδη βλέπουμε ότι υπάρχουν παθογένειες σε θέματα διαχείρισης χρημάτων, του ελληνικού λαού, των φορολογούμενων πολιτών, από  ομοσπονδίες, από σωματεία και τα λοιπά, γι’ αυτό ενεργοποιήσαμε για πρώτη φορά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Με απόφασή μου συστάθηκε το Ελεγκτικό Συμβούλιο, το οποίο θα ελέγχει από δω και πέρα όλες τις ομοσπονδίες σε βάθος τριετίας. Θα γίνει ένας έλεγχος σε όλους, ανεξαρτήτως αν υπάρχουν καταγγελίες ή όχι, γιατί υπάρχουν και καταγγελίες. Αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση παίρνει όλα εκείνα τα μέτρα για να διασφαλίσει την διαφάνεια στο χώρο του αθλητισμού και τη χρηστή διοίκηση σε όλα τα εποπτευόμενα όργανα και ομοσπονδίες.»   
Ακριβής απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης του κου Κοντονή.
Ώστε έλεγχος στις Ομοσπονδίες σε βάθος τριετίας, κε Κοντονή. Δηλαδή εσείς αγνοείται ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα διανύει τον έκτο χρόνο; Αγνοείται ότι τα τελευταία χρόνια οι επιχορηγήσεις στις αθλητικές ομοσπονδίες δεν φτάνουν ούτε για την μισθοδοσία των υπαλλήλων; Να ελέγξετε τι;....στη διαχείριση της τελευταίας τριετίας. Αν υπολογίσθηκε σωστά το ΙΚΑ και ο φόρος εισοδήματος των υπαλλήλων, που μπορεί να έχουν και κάποιους μήνες να πληρωθούν;
Τις εποχές που σέρνανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα, θα τις αφήσετε ανεξέλεγκτες; Μήπως είστε της λογικής του «ότι έγινε, έγινε…Πάμε παρακάτω!»; Αν είναι έτσι, να μας το πείτε.
Απλώς να ξέρετε ότι, μια τέτοια  λογική διαιωνίζει τις στρεβλώσεις του συστήματος εξουσίας και τις αναπαράγει. Αυτή την παρακαταθήκη θα αφήσετε; Γιατί αν συνεχίσετε έτσι,....βλέπω να μας αφήνετε χρόνους!
Δεν μας τα λέτε καλά, κε Κοντονή, ......καθόλου καλά.
Το κατάλαβε και ο πρωθυπουργός, που αναγκάστηκε για να απαλύνει τις εντυπώσεις που δημιουργήσατε, να αναφέρει στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης , πράγμα ασυνήθιστο, ότι οι ομοσπονδίες, θα ελεγχθούν σε βάθος δεκαετίας.
Πάντως οι οικονομικοί έλεγχοι από εποπτεύουσες αρχές δεν είναι θέμα τριετίας ή δεκαετίας. Οι έλεγχοι ξεκινούν χρονικά από εκεί που τελείωσαν οι προηγούμενοι. Για παράδειγμα η ομοσπονδία του τένις έχει να ελεγχθεί από το 1997!
Οι πολίτες σας έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία να κυβερνήσετε τον Σεπτέμβριο, γιατί πίστευαν ότι τουλάχιστον σε θέματα διαφθοράς και οικονομικών σκανδάλων, θα τήρησετε τις υποσχέσεις σας.   
Αναμένουμε κε Κοντονή και κε Συναδινέ. Βέβαια η αναμονή δεν μπορεί να είναι επ’ αόριστον.  
Υ.Γ. 1 Σχετικά με το Ελεγκτικό  Συμβούλιο, να σας θυμίσουμε ότι προβλέπεται από τον αθλητικό νόμο. Να μην φτάσουμε στο σημείο να θεωρούμε κατόρθωμα, όταν τηρούνται οι νόμοι!
Υ.Γ. 2 Όσον αφορά τα μέτρα που παίρνετε για να διασφαλίσετε την διαφάνεια στο χώρο του αθλητισμού, να υποθέσουμε ότι τα πορίσματα των ελέγχων των Ομοσπονδιών θα βλέπουν το φως της δημοσιότητας;

No comments: