Thursday, June 26, 2014

ΕΤΣΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ 50% μείωση μισθού σε υπάλληλο που κατήγγειλε υπόθεση Διαφθοράς

 Απότην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  σε κείμενο της ΛΙΝΑΣ  ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ  
Στο στόχαστρο της υπηρεσίας τους εισέρχονται οι υπάλληλοι που τολμούν να καταγγείλουν φαινόμενα διαφθοράς.
 Η Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς έφερε χθες στο προσκήνιο υπόθεση στην οποία υπάλληλος καθαριότητας υπέστη μείωση μισθού 50% επειδή κατήγγειλε περιστατικά αδιαφάνειας στην υπηρεσία του.
Η  ίδια η υπάλληλος του Δήμου Σύρου -Ερμούπολης είχε καταγγείλει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2013 παράτυπες διαδικασίες στον δήμο, όπως τη μη ανάρτηση αποφάσεων του δήμου στη «Διαύγεια», τη χορήγηση διαφορετικών πιστοποιητικών με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου και την ίδια ημερομηνία, παράβαση καθήκοντος, άνιση μεταχείριση εργαζομένων κ.ά. Αντι ελέγχου των καταγγελιών, της επιβλήθηκαν τέσσερις πειθαρχικές κυρώσεις για «άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής», μεταξύ των οποίων και μείωση μισθού, από τα ίδια πρόσωπα εναντίον των οποίων στρεφόταν η «κριτική» της. Προς το παρών έχοντας πάρει ένδικα μέσα, βρίσκεται σε ιδιότυπη ομηρία και μάλιστα εν μέσω διαδικασίας διαθεσιμότητας. «Κινδυνεύω να αλλάξω υπηρεσία με τέσσερις πειθαρχικές ποινές στην πλάτη».
http://www.kathimerini.gr/773438/article/epikairothta/ellada/50-meiwsh-mis8oy-se-ypallhlo-poy-kathggeile-ypo8esh-diaf8oras

Απάντηση Γ. Ανδριανού για την απομάκρυνση υπαλλήλου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού
Απάντηση με την οποία επιβεβαιώνει την απομάκρυνση της υπαλλήλου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Θεοδωροβίας Πλακά, η οποία επανειλημμένως έχει καταγγείλει υποθέσεις διαφθοράς, απέστειλε στο koutipandoras.gr το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Σύμφωνα με αυτήν η κα Πλακά δεν απολύθηκε αλλά τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, μετά από παραπομπή της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράπτωμα το οποίο δεν μπορεί να μας γνωστοποιηθεί λόγω του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
Το υπουργείο Πολιτισμού διατείνεται επίσης ότι η απομάκρυνση της κας Πλακά, δεν έχει καμιά σχέση με με τυχόν καταγγελίες τής υπαλλήλου προς θεσμικά όργανα και τηλεοπτικές εκπομπές.
 Εντάξει κε Ανδριανέ.......δεν χρειάζεται να ορκίζεστε, σας πιστεύουμε, και εσάς και την κα Γιαννακίδου.
Διαβάστε μόνο,το σχόλιο του προέδρου για τη Ελλάδα της οργάνωσης, Διεθνής Διαφάνεια,  Κώστα  Μπακούρη.
«Η θυματοποίηση υπαλλήλων που τολμούν να καταγγείλουν φαινόμενα αδιαφάνειας αποτελεί σημαντική παθογένεια που εκτρέφει τη διαφθορά στον δημόσιο τομέα και αποθαρρύνει υπαλλήλους από την άσκηση των καθηκόντων τους ως συνειδητοποιημένων, ενεργών πολιτών».
Με αυτές τις πρακτικές ευαγγελίζεστε την «Νέα Ελλάδα» κε Σαμαρά;

No comments: