Monday, May 12, 2014

ΣΤΟ ΚΕΝΟ (ΠΡΟΣΩΡΑΣ)  Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ  ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ.

Ημερομηνία: 12 Μαρτίου, 2014

Με έξι εφοριακούς το Ελεγκτικό Συμβούλιο αρχίζει ελέγχους σε Ομοσπονδίες και Ενώσεις

Ανακοινώθηκε η επανασύσταση του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίου αποστολή είναι η διενέργεια ελέγχου σχετικά με την οικονομική, διαχειριστική και σύννομη λειτουργία των  Ομοσπονδιών, Σωματείων,  Ενώσεων  και  άλλων επιχορηγούμενων φορέων αθλητισμού.

Ειδικότερα:

α)η διενέργεια λογιστικού και διαχειριστικού ελέγχου, καθώς και ελέγχου κάθε άλλου στοιχείου που αποτελεί αντικείμενο του νόμου ή των καταστατικών των αθλητικών σωματείων ,των ενώσεων και των ομοσπονδιών, καθώς και των άλλων επιχορηγούμενων φορέων.

β)η διαπίστωση της τήρησης από τα σωματεία , τις ενώσεις και τις ομοσπονδίες των διατάξεων των νόμων ,των διαταγμάτων,των υπουργικών αποφάσεων, των κανονισμών που αφορούν,διαχειριστικούς και λογιστικούς κανόνες,οι οποίοι επιβάλλονται από το νόμο και από άλλες διατάξεις,

γ)η γνωμοδότηση για περικοπή της επιχορήγησης , εφόσον διαπιστώνονται σοβαρές παραβάσεις.

Ο έλεγχος διενεργείται τακτικά, μια φορά το χρόνο και έκτακτα, οποτεδήποτε , με εντολή του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ΓιάννηΑνδριανού που συνυπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούραςσυγκροτήθηκε Ελεγκτικό Συμβούλιο (σύμφωνα με το άρθρο 52 του Ν.2725/1999, όπως αυτό τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και  ισχύει), το οποίο με την προηγούμενη σύνθεσή του λειτούργησε μέχρι το τέλος του 2009.

Η θητεία του Ελεγκτικού Συμβουλίου είναι διετής και τα μέλη του είναι υπάλληλοι της ΓΓΑ και έξι εφοριακοί από το υπουργείο Οικονομικών.

 http://www.soccerplus.gr/article/44944-me-eksi-eforiakoys-elegktiko-symboylio-arxizei-elegxoys-se-ompspondies-enoseis

 Ημερομηνία: 05 Μάη, 2014   

Εξαιρούνται ομοσπονδίες και ενώσεις από τον έλεγχο επιχορηγήσεων!

Τροπολογία που κατατέθηκε τη Δευτέρα 5/5 στη Βουλή εξαιρεί τα αθλητικά σωματεία, τις ενώσεις και τις ομοσπονδίες που επιχορηγούνται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αλλά και τηνΕΟΕ από την τήρηση προϋποθέσεων που προβλέπεται για τους υπόλοιπους αστικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Η τροπολογία αυτή αναμένεται να προστεθεί σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Οι προϋποθέσεις, από τις οποίες εξαιρείται ο χώρος του αθλητισμού προκειμένου σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση να λειτουργεί απρόσκοπτα και να γίνει ανεμπόδιστα η ολυμπιακή προετοιμασία, ενδεικτικά, είναι α) η υποβολή ειδικής έκθεσης στον αρμόδιο υπουργό, β) η έγκριση από το αρμόδιο υπουργό που διατηρεί δικαίωμα μείωσης ή απόρριψης της επιχορήγησης ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του κράτους και γ) η κοινοποίηση των επιχορηγήσεων και των στοιχείων κάθε επιχορηγούμενου φορέας στην οικονομική αστυνομία.

  http://www.soccerplus.gr/article/45914-eksairoyntai-omospondies-enoseis-apo-ton-elegxo-epixorigiseon

 

Ημερομηνία: 06 Μάη, 2014

Προς απόσυρση η τροπολογία για τον μη έλεγχο Ομοσπονδιών και Ενώσεων

 Προς απόσυρση οδεύει σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ητροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και αφορά στην εξαίρεση όλων των αθλητικών φορέων από την τήρηση των προϋποθέσεων που θα ισχύουν για όλους τους αστικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Η τροπολογία που φέρει τις υπογραφές των κ. Στουρνάρα, Χατζηδάκη και Παναγιωτόπουλου εξαιρεί τις αθλητικές ομοσπονδίες τις ενώσεις και τα σωματεία από προϋποθέσεις όσον αφορά τηνεπιχορηγησή τους από του κράτος όπως η υποβολή ειδικής έκθεσης, η ενημέρωση της οικονομικής αστυνομίας και η έγκριση από το αρμόδιο υπουργό που διατηρεί δικαίωμα μείωσης ή απόρριψης της επιχορήγησης.

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus η τροπολογία και η εξαίρεση  αυτή δεν συμβαδίζει με την γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης που είναι ο έλεγχος του κρατικού χρήματος που δίνεται ως επιχορήγηση και γι' αυτό αναμένεται να αποσυρθεί.

Γι αυτό και προσφάτως συστήθηκε το ελεγκτικό συμβούλιο στη ΓΓΑ για να προχωρήσει σε τέτοιου είδους ελέγχους στους εποπτευόμενους από το υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού φορείς του αθλητισμού.

http://www.soccerplus.gr/article/45935-pros-aposyrsi-tropologia-gia-ton-mi-elegxo-omospondion-enoseon

  

Αρ. Τροπολογίας: 1452/63 5.5.2014 (Απεσύρθη)

Υπουργείο: Ανάπτυξης και ΑνταγωνιστικότηταςΠεριγραφή: Ρύθμιση θεμάτων κρατικής επιχορήγησης των αθλητικών σωματείων, ενώσεων, ομοσπονδιών, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και των Ομοσπονδιών Ολυμπιακών Αθλημάτων.

http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=88db4e45-e5eb-49db-8771-9f210aaedce4


Με το χέρι στην καρδιά......μπορείτε να εμπιστευθείτε αυτούς τους ανθρώπους; Πιστεύετε πραγματικά, ότι αυτοί οι άνθρωποι, θα μας απαλλάξουν από την διαφθορά και την διαπλοκή, εξαγγέλλοντας την «Νέα Ελλάδα»;  Πιστεύετε ότι, αν τους δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία, δεν θα ξαναφέρουν  παρόμοιες τροποποιήσεις, για να νομιμοποιήσουν παρανομίες;
Αν πράγματι το πιστεύετε....τότε, ψηφίστε τους,....... για να δικαιωθεί και το  «χονδρό παιδί, χαρά γεμάτο», ότι φταίμε και μεις.

No comments: