Wednesday, August 21, 2013

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

07.09.09
Με μια φωνή, οι Έλληνες επαγγελματίες τενίστες εξέδωσαν ανακοίνωση προαναγγέλλοντας τη δημιουργία της Ένωσης Ελλήνων Αθλητών Αντισφαίρισης η οποία θα προσπαθήσει να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε η Ομοσπονδία τόσα χρόνια, να αναπτύξει και να διαδώσει, δηλαδή το υποβαθμισμένο άθλημα στη χώρα μας.
Οι καταστάσεις που έζησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ειδικά το εξευτελιστικό prize money της ΕΦΟΑ, ......ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ανάγκασε τους ταλαιπωρημένους Έλληνες αθλητές, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με μοναδικό σκοπό, ......τη δημιουργία μιας νέας, άφθαρτης και αγνής προσπάθειας προκειμένου, οι ίδιοι αλλά και νεότερα παιδιά, να εξακολουθήσουν να κάνουν αυτό που αγαπάνε περισσότερο από κάθε τι... να παίζουν τένις.
Μετά από πολλές συζητήσεις, όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφώνησαν στο ότι "Φτάνει πια... Κάτι πρέπει να αλλάξει".
 Και εγένετο η Ένωση Ελλήνων Αθλητών Αντισφαίρισης η οποία την Κυριακή, κατά τη διάρκεια των τελικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, εξέδωσε την πρώτη της ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία αναφέρει λίγους μόνο από τους λόγους ίδρυσήςτης.
H Eπιτροπή Πρωτοβουλίας Αθλητών Τένις, αποτελείται από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αθλητών που εκπροσωπούν την Ελλάδα στο εξωτερικό ενώ συνολικά είναι περίπου 40 αθλητές (ο αριθμός θα μεγαλώσει κατά πολύ στη συνέχεια), μεταξύ των οποίων αναφέρουμε τους Αλέξανδρο Γιακούποβιτς (Πρωταθλητής Ελλάδος, 27 ετών), Μανόλη Γλέζο (δευτεραθλητής Ελλάδος, 19 ετών), Θοδωρή Αγγελίνο (τριταθλητής Ελλάδος, 25 ετών), Χάρη Καπόγιαννη ( 4ος στο Πανελλήνιο, 19 ετών), Πάρι Γεμουχίδη (21 ετών), Δημήτρη Λουκαρέα (22 ετών), Νίκο Σερκεδάκη (26 ετών), Κωνσταντίνο Μίκκο(17 ετών), Αριστοτέλη Μουράτογλου (25 ετών). Ολόκληρη η 8αδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Δεν πρόκειται, δηλαδή, για κάποιους τενίστες που κάνουν το χόμπι τους αλλά για την αφρόκρεμα του ελληνικού τένις, γεγονός που δείχνει ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πως πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα γιατί το άθλημα έχει φτάσει στο "πιο χαμηλά δεν γίνεται".
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σπύρος  Ζαννιάς ο οποίος δεν βρέθηκε στη Φιλοθέη για τις απονομές των τροπαίων στους πρωταθλητές του Πανελληνίου ως όφειλε, με αρκετή δόση ειρωνείας δήλωσε στο site της ομοσπονδίας ότι καλωσορίζει τη νέα προσπάθεια των Ελλήνων Αθλητών του τένις, θέλοντας να βοηθήσει την πρόοδό τους... 
Αυτά συνέβαιναν πριν από τέσσερα χρόνια. 8.720 ευρώ το prize money το 2009, σήμερα το 2013 ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό. 
Τι απέγινε άραγε, αυτά τα τέσσερα χρόνια από την ίδρυσή της, η Ένωσης Ελλήνων Αθλητών Αντισφαίρισης; 
Μήπως ήρθε η ώρα να δραστηριοποιηθεί;
 Τι νόημα είχε το «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!» πριν τέσσερα χρόνια, όταν για κάθε χρόνο που πέρασε ισχύει το «κάθε πέρσι και καλύτερα»;
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Eπιτροπής Πρωτοβουλίας Αθλητών Τένις για την ίδρυση της Ένωσης Ελλήνων Αθλητών Αντισφαίρισης, καθώς και η ειρωνική δήλωση του Ζαννιά στο

No comments: