Thursday, May 16, 2013

Χρυσό μεττάλιο στη....ρεμούλα!


Καθυστερημένο αλλά πάντα επίκαιρο. Αποσπάσματα από το άρθρο του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου με τον παραπάνω τίτλο στο διαδικτυακό του χώρο, σχετικά με τα σκάνδαλα της Ολυμπιάδας του 2004 στη χώρα μας. Ολόκληρο το κείμενο μπορείτε να το δείτε στο http://www.enikos.gr/my-blog/71533,Xryso_metallio_sth_remoyla!_.html
δημοσίευση: 20/08/2012 18:11

«ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ του Λονδίνου άφησαν και οικονομικό κέρδος! Και μάλιστα σημαντικό! Η oργανωτική επιτροπή έβαλε στα ταμεία της 2,7 δισ. ευρώ. Συνολικά στα έσοδα της βρετανικής οικονομίας υπολογίζεται ότι η διοργάνωση απέφερε περίπου 13 δισ. ευρώ.......  
....Η είδηση αποτελεί συντριπτική μαχαιριά στην καρδιά του ελληνικού πολιτικού συστήματος, το οποίο «πέτυχε» οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά την Ολυμπιάδα της Αθήνας να μη γνωρίζει ακόμη κανένας το ακριβές κόστος της.....
 ....ΕΠΙΣΗΜΗ αποτίμηση στη χώρα μας για το 2004 δεν έγινε ποτέ! .....
....Στον φάκελο της ελληνικής διεκδίκησης είχαν προϋπολογισθεί 7,74 δισ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις για το τελικό κόστος κινούνται μεταξύ 12 και 30 δισ. ευρώ. Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας εκτιμά ότι το συνολικό κόστος υπερέβη τα 12, ενώ ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s το υπολογίζει κοντά στα 30 δισ. ευρώ!.....
....Στην Αθήνα, βαριές κατασκευές, που υπερκοστολογήθηκαν κατά προκλητικό τρόπο, για να γεμίσουν οι τσέπες εργολάβων και εθνικών προμηθευτών, που πρωταγωνίστησαν στο «πάρτι» του 2004, σήμερα κυριολεκτικά ρημάζουν,......
 ....Γιατί δεν έγινε ποτέ επίσημη οικονομική αποτίμηση της Ολυμπιάδας της Αθήνας;.....
....Ποιους προστάτευσε το πολιτικό μας σύστημα; Και μέχρι πότε θα συνεχίσει να τους προστατεύει; Γιατί πέταξαν οι πολιτικοί μας στον κάλαθο των αχρήστων το συγκλονιστικό πόρισμα των τριών γενναίων δικαστών κ.κ. Ροντογιάννη, Κοκολάκη και Παρασκευόπουλου, που αποκαλύπτει σήμερα η «R» και που φέρνει στο φως πλήθος παρανομιών και όργιο σπατάλης;.....
 ....έστω και με οκτώ χρόνια καθυστέρηση, μπορεί να υπάρξει φως, μπορεί κάτι να μάθουμε, μπορεί κάποιοι να τιμωρηθούν... Είμαι περίεργος»

Είναι και περίεργος ο Νικολάκης....! Αναρωτιέται, ο καλός δημοσιογράφος «....Ποιους προστάτευσε το πολιτικό μας σύστημα; Αναρωτήθηκες ποτέ κ. Χατζηνικολάου ....ποιους προστάτευσε το δημοσιογραφικό μας σύστημα; Ρωτάς.... «μέχρι πότε θα συνεχίσει να τους προστατεύει;» Έλα ντε....και εμείς οι αφελείς έντιμοι, αυτό ρωτάμε, μέχρι πότε θα συνεχίσει να τους προστατεύει το πολιτικό μας αλλά και το δημοσιογραφικό μας σύστημα, διακεκριμένο μέλος του οποίου είσαι. Ο καλός δημοσιογράφος έχει συνέπεια λόγου και έργων. Με το να γράφεις αυτά που γράφεις, δεν βγαίνεις έξω από το κάδρο.
Πιστεύω ότι η ασυνέπεια  όταν είναι συνειδητή, εμπεριέχει στοιχεία ανεντιμότητας. Και εσύ, κ.Χατζηνικολάου ,δεν  είσαι συνεπής με τα γραφόμενά σου. Σφύριξες αδιάφορα στην καταγγελία σχολιαστή του κειμένου σου. Παραθέτω το σχόλιο για όσους τύχει και διαβάσουν αυτό το κείμενο.

 JOKER        Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012, 00:15
Νίκο καλησπέρα,
Εγώ θα σου αναφέρω ένα όνομα, επειδή γνωρίζω ότι αγαπάς και το τένις: Ζαννιάς Σπυρίδων...τον γνωρίζεις;
-ΠαλαιοΠασόκος, φίλος του Τσοχατζόπουλου, στο φιλικό περιβάλον του ΓΑΠ, ο κωλοτούμπας της ΕΟΕ (εκλογή Κούβελου)
-Εργολάβος... (έκανε πάρτυ το 2004 έχοντας το ασυμβίβαστο)
-Δεκαπέντε και βάλε χρόνια πρόεδρος της ομοσπονδίας τένις...(δεκαπέντε και βάλε χρόνια λεηλατεί το δημόσιο χρήμα εις βάρος του αθλήματος )
-Υπεύθυνος επιτροπής λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ...(διέσυρε διεθνώς την χώρα στο σκάνδαλο με την ντοπαρισμένη αθλήτρια)
-Υπόδικος εδώ και πολλά χρόνια για κακούργημα (ο Λιάνης του έδωσε 1.050.000 ευρώ για να κατασκευασθεί το Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης Βορείου Ελλάδος ΟΚΑΒΕ...η υπόθεση 'αναπάυεται' ακόμη στους ανακριτές...ενώ τα χρήματα των Ελλήνων έχουν κάνει φτερά...!!!
Και αυτός οδεύει ακάθεκτος για τις επόμενες εκλογές στο άθλημα που διέλυσε...και το τραγικό είναι ότι θα συνεχίσει το καταστροφικό του έργο...γιατί απλούστατα σε αυτή τη χώρα είναι πολύ εύκολη η εξαγορά της ψήφου...και όχι μόνο!
Οι κυβερνήσεις πέφτουνε...αλλά το ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ μένει...!!!
Καμία κυβέρνηση δεν τον αγγίζει...καμία κυβέρνηση δεν τον ελέγχει...ο Κούβελος τον έσωσε...ακόμη και ο Τριανταφυλλόπουλος έχασε τον φάκελο Ζαννιά...!!!

Εάν αυτός ο τύπος δεν είναι η επιτομή της ΑΠΑΤΗΣ...δεν ξέρω ποιός άλλος μπορεί να συγκριθεί μαζί του...σίγουρα ο μέντοράς του Τσοχατζόπουλος.
Τον Τσοχατζόπουλο τελικά τον πιάσανε...αυτός όχι μόνο παραμένει ελεύθερος...αλλά κάνει και κυρύγματα περί θεσμών και αξιών!!!
Ποιός είναι τελικά αυτός ο τύπος...και φοβούνται να τον ακουμπήσουν;
Μάλλον τα λεφτά είναι πολλά...και οι εμπλεκόμενοι...'βαριά' ονόματα...

Να, μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση για δημοσιογραφική έρευνα...
ΑΝΤΕΧΕΙΣ;

Γιατί εμείς αγαπητέ Νίκο...ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΟΡΟΊΔΙΑ...

Ένας σωστός δημοσιογράφος θα ζητούσε στοιχεία ,για να αναδείξει το θέμα. Το έκανες;....όχι βέβαια! Και δεν το έκανες ,γιατί μπέρδεψες τις συνέπειες. Αντί να είσαι συνεπής με την δημοσιογραφική δεοντολογία, θεώρησες ότι πρέπει να είσαι συνεπής  με τις επιθυμίες του Ανδρέα,  του παλιού σου αφεντικού, συνεπής με τις ασυνέπειες του Μάκη, ομόσταυλου συναδέλφου σου, για να μη στεναχωρήσεις  τον φίλο σου τον Αντώνη του life style, που συνεργάζονταν  με το άλλον φίλο σας τον Σπύρο σε αθλητικά events. Ξέρεις πολύ καλά ποια επίθετα αντιστοιχούν στα μικρά ονόματα.
Έχουμε πλέον καταλάβει  τι γίνεται με αυτή την κοινωνική κλίκα των λαμόγιων, με αυτή την «κομμουνιστική νομενκλατούρα»  της «νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης»
Δεν  ξέρω ποιος θα πάρει το χρυσό μετάλλιο της ασυνέπειας, της ανεντιμότητας και της λαμογιάς,....όμως ξέρω ότι θα είναι άνθρωπος των Μ.Μ.Ε.,για να μην πω ότι, θα το μοιρασθούν πολλοί.

No comments:

Post a Comment