Monday, December 28, 2015

Αυτό πάλι που το θυμήθηκε?






Δραστηριότητα Σωματείων 2014

Από την Ε.Φ.Ο.Α ανακοινώνεται η Δραστηριότητα των Σωματείων για το 2014.
Για να δείτε την Δραστηριότητα των Σωματείων για το 2014 πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:
 Πάει.... ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με απολογισμό του 2014 
Μα είναι τρελλός ο άνθρωπος!!!!!!!!!!!!!!!

 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΙΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ TAKTIKH ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΤΗΝ 30.12.2015 ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ ΤΗΝ 23.01.2016.

 Φυσικά δεν μιλάμε για την ΑΠΕΡΑΝΤΗ συμμετοχή των σωματίων της ΕΦΟΑ !!!!!!!!!

Κοντονή ....Τον ρώτησες  τον Ρακιτζή για τον δικό μας?

Saturday, December 12, 2015

Να ρωτήσουμε τον Ζαννιά τι προσφέρει το χρόνο σ αυτά τα παιδιά?


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Ελένη Χριστοφή κρατούν ψηλά την Ελληνική σημαία στη μεγάλη τενιστική διοργάνωση Metropolia Orange Bowl που ολοκληρώνεται αύριο στο FRANK VELTRI TENNIS CENTER  στην Καλιφόρνια. Οι καλύτεροι…
WWW.TENNISCOURTSMAP.COM
  • Είναι γνωστό σ όλους κ Ζαννιά ότι δεν δίνεται κανένα γήπεδο, κανένα προπονητή, κανένα φυσιοθεραπευτή,  κανένα γιατρό, γι αυτά τα παιδιά ΚΑΙ γι όλα τ άλλα παιδιά . 
     
    Έχουμε τους γονείς να δίνουν, να δίνουν, να δίνουν, ... και εσύ να πηγαίνεις στον κάθε Κοντονή και στο κάθε λουλουδάτο μαγαζί με πίστα ... και να πουλάς μούρη προέδρου ΜΠΑΣ και σου πέσει καμιά δουλειά ,, κανένα φραγκάκι για να ζήσεις.
     
    Όπως έκανες ΠΑΝΤΑ και την εποχή των παχέων αγελάδων! 
     Θυμήσου που όντας αντιπρόεδρος στην οργανωτική του 2004 ΕΙΧΕΣ αναλάβει έργο !!!!!!!!! 
     Κατι που απαγόρευε ο νόμος! 
     Βέβαια στην Ελλάδα ζούμε
     Για ποιο νόμο μιλάμε!

Thursday, December 10, 2015

Από την εποχή της αθωότητας......στην εποχή του συμβιβασμού.

.Πόσο νομίζεται ότι απέχει χρονικά η μια εποχή , από την άλλη; Μόλις δύο μήνες! 25 Ιανουαρίου 2015 εκλογές,νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση. Η ελπίδα στο προσκήνιο. Κοντονήςκαι Συναδινός στο πηδάλιο του αθλητισμού για μια αριστερή διαχείριση.
«....αυτή η κυβέρνηση ούτε χρηματίζεται, ούτε εκβιάζεται, ούτε φοβάται..." δηλώνει ο κοςΚοντονής. Ξεχάσατε το «....ούτε συμβιβάζεται» κε Κοντονή, ίσως εσκεμμένα, καθώς μετά μόλις δύο μήνες φάνηκαν, τα πρώτα σύννεφα συμβιβασμού.
Και επειδή οι διαφορετικές απόψεις αλλά και οι κατηγορίες θέλουν τεκμηρίωση, διαβάστε τι δήλωνε ο κος Κοντονής, στο left.gr στο δημοσιογράφο Άγγελο Καλοδούκα τον Απρίλιο του 2015 , μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου.
«.....ήδη βλέπουμε ότι υπάρχουν παθογένειες σε θέματα διαχείρισης χρημάτων, του ελληνικού λαού, των φορολογούμενων πολιτών, από  ομοσπονδίες, από σωματεία και τα λοιπά, γι’ αυτό ενεργοποιήσαμε για πρώτη φορά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Με απόφασή μου συστάθηκε το Ελεγκτικό Συμβούλιο, το οποίο θα ελέγχει από δω και πέρα όλες τις ομοσπονδίες σε βάθος τριετίας. Θα γίνει ένας έλεγχος σε όλους, ανεξαρτήτως αν υπάρχουν καταγγελίες ή όχι, γιατί υπάρχουν και καταγγελίες. Αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση παίρνει όλα εκείνα τα μέτρα για να διασφαλίσει την διαφάνεια στο χώρο του αθλητισμού και τη χρηστή διοίκηση σε όλα τα εποπτευόμενα όργανα και ομοσπονδίες.»   
Ακριβής απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης του κου Κοντονή.
Ώστε έλεγχος στις Ομοσπονδίες σε βάθος τριετίας, κε Κοντονή. Δηλαδή εσείς αγνοείται ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα διανύει τον έκτο χρόνο; Αγνοείται ότι τα τελευταία χρόνια οι επιχορηγήσεις στις αθλητικές ομοσπονδίες δεν φτάνουν ούτε για την μισθοδοσία των υπαλλήλων; Να ελέγξετε τι;....στη διαχείριση της τελευταίας τριετίας. Αν υπολογίσθηκε σωστά το ΙΚΑ και ο φόρος εισοδήματος των υπαλλήλων, που μπορεί να έχουν και κάποιους μήνες να πληρωθούν;
Τις εποχές που σέρνανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα, θα τις αφήσετε ανεξέλεγκτες; Μήπως είστε της λογικής του «ότι έγινε, έγινε…Πάμε παρακάτω!»; Αν είναι έτσι, να μας το πείτε.
Απλώς να ξέρετε ότι, μια τέτοια  λογική διαιωνίζει τις στρεβλώσεις του συστήματος εξουσίας και τις αναπαράγει. Αυτή την παρακαταθήκη θα αφήσετε; Γιατί αν συνεχίσετε έτσι,....βλέπω να μας αφήνετε χρόνους!
Δεν μας τα λέτε καλά, κε Κοντονή, ......καθόλου καλά.
Το κατάλαβε και ο πρωθυπουργός, που αναγκάστηκε για να απαλύνει τις εντυπώσεις που δημιουργήσατε, να αναφέρει στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης , πράγμα ασυνήθιστο, ότι οι ομοσπονδίες, θα ελεγχθούν σε βάθος δεκαετίας.
Πάντως οι οικονομικοί έλεγχοι από εποπτεύουσες αρχές δεν είναι θέμα τριετίας ή δεκαετίας. Οι έλεγχοι ξεκινούν χρονικά από εκεί που τελείωσαν οι προηγούμενοι. Για παράδειγμα η ομοσπονδία του τένις έχει να ελεγχθεί από το 1997!
Οι πολίτες σας έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία να κυβερνήσετε τον Σεπτέμβριο, γιατί πίστευαν ότι τουλάχιστον σε θέματα διαφθοράς και οικονομικών σκανδάλων, θα τήρησετε τις υποσχέσεις σας.   
Αναμένουμε κε Κοντονή και κε Συναδινέ. Βέβαια η αναμονή δεν μπορεί να είναι επ’ αόριστον.  
Υ.Γ. 1 Σχετικά με το Ελεγκτικό  Συμβούλιο, να σας θυμίσουμε ότι προβλέπεται από τον αθλητικό νόμο. Να μην φτάσουμε στο σημείο να θεωρούμε κατόρθωμα, όταν τηρούνται οι νόμοι!
Υ.Γ. 2 Όσον αφορά τα μέτρα που παίρνετε για να διασφαλίσετε την διαφάνεια στο χώρο του αθλητισμού, να υποθέσουμε ότι τα πορίσματα των ελέγχων των Ομοσπονδιών θα βλέπουν το φως της δημοσιότητας;

Tuesday, December 1, 2015

Γιατί ΕΜΕΙΣ ξερουμε μια και είναι και ο δικός μας κος Ζαννιάς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο  Κοντονής ξέρει  κάτι  για  το μεγάλο  φαγοπότι  στο  υπoυργείο  Αθλητισμού;

Ο Κοντονής ξέρει κάτι για το μεγάλο φαγοπότι στο υπoυργείο Αθλητισμού;

ΦΑΚΕΛΟΙ ΜΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ «ΠΑΡΑΓΚΑ» ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΜΕ 10 ΜΑΣΕΛΕΣ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΓΕΣΙΑ

Η κρατική αθλητική «παράγκα» είναι εντός… Μπορεί εδώ και χρόνια εισαγγελείς και Μέσα Ενημέρωσης να την ψάχνουν και να την εντοπίζουν (;) στις φυσούνες, στα τερέν και στα αποδυτήρια, αλλά η μεγαλύτερη «παράγκα» κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος με την υπογραφή της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, βρίσκεται στα κυκλώματα που επιβιώνουν με όλες τις κυβερνήσεις μέσα στο υπουργείο Αθλητισμού. Και μπορεί να ακουστεί παράλογο, όμως μία υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού -ανάμεσα σε εκατοντάδες- που κατήγγειλε οικονομικά «όργια», τα οποία εδώ και χρόνια λαμβάνουν χώρα στη ΓΓΑ, «βραβεύθηκε» διά της εκδίωξης από τη δουλειά της!
Η ιστορία ξεκινά το 2007 και συνεχίζεται ακόμη με τη γυναίκα να δέχεται απειλές και να βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία!
Κατά περίεργο τρόπο, ο κ. Κοντονής που υποτίθεται πως από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στη διακυβέρνηση της αθλητικής ηγεσίας του τόπου κόπτεται για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την επιβολή της κάθαρσης, αλλά και οι συνεργάτες του, γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες για το μεγάλο φαγοπότι και τις σπατάλες εκατομμυρίων ευρώ. Κι όμως... αντί να τσακίσουν τη διαπλοκή εντός των... τειχών, τηρούν σιγή ιχθύος. Ύποπτη σιγή ιχθύος...
Εξίσου περίεργο είναι ότι τις καταγγελίες της κυρίας Πλακά τις γνωρίζουν και στην ιεραρχία της Δικαιοσύνης, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.
Η Θεοδορωβία Πλακά έχει καταγγείλει στη Δικαιοσύνη σοβαρά σκάνδαλα που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ και ονομάτισε τους «πυρήνες διαφθοράς» που κατασπαράσσουν τα ταμεία του κράτους.
Δυστυχώς, η ιστορία «σέρνεται» εδώ και χρόνια, από κυβέρνηση σε κυβέρνηση και με ορισμένα εναπομείναντα «πυρηνάκια» της ΓΓΑ να συνεχίζουν ακάθεκτα το φάγωμα, όπως τουλάχιστον καταγγέλλει η πρώην –πια- υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, καθώς την έχουν θέσει σε καθεστώς δυνητικής αργίας.
Δηλαδή, ένα βήμα πριν από την τελική έξοδο. Ακριβώς, διότι τόλμησε να καταγγείλει αυτούς που επί σειρά ετών ρουφάνε το… αίμα των φορολογούμενων πολιτών.
«Μπαλάκι» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ
Ήταν το 2007 όταν στην αντίληψη της Θεοδορωβίας Πλακά η οποία υπηρετούσε ως γραμματέας τότε της Διεύθυνσης Οικονομικών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, υπέπεσαν οικονομικά «όργια» με πρωταγωνιστές «αρεστούς» υπαλλήλους και στελέχη τα οποία λειτουργούσαν υπό πολιτική κάλυψη.
Αφού συνέλεξε τα στοιχεία που χρειάζονταν, έσπευσε να ενημερώσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας -μέλος του κόμματος η ίδια- βουλευτές και υπουργούς της τότε κυβέρνησης. Όπως υποστηρίζει η ίδια, βρέθηκε μπροστά σε «κλειστές πόρτες».
Ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω. Κατήγγειλε στοιχεία και ονόματα στην Δικαιοσύνη και στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή.
Σε πόρισμα του κ. Ρακιντζή, εν τέλει, συμπεριλήφθηκαν τα ονόματα υπαλλήλων της ΓΓΑ που έχει καταγγείλει η κ. Πλακά.
Κάποιοι από τους υπαλλήλους διώχθηκαν πειθαρχικά. Ωστόσο, δεν παραπέμφθηκαν ποτέ στη Δικαιοσύνη. Αξιοσημείωτο είναι πως δύο ανώτεροι υπάλληλοι της ΓΓΑ, υπεύθυνοι για τη μισθοδοσία, κατάφεραν να περάσουν από επτά (!) πειθαρχικά και να αθωωθούν!!! Ενώ, άλλοι 22 υπάλληλοι δεν πέρασαν ποτέ και το πόρισμα «κρύφθηκε» στο συρτάρι...
Κάποιοι άλλοι, όμως, εξακολουθούν να βρίσκονται στο πόστο τους, δίνοντας ζωή στη «γάγγραινα» του δημοσίου.
Πού πήγαν τα εκατομμύρια;
Άλλη αναφορά που είχε καταθέσει από το 2012 η Θεοδορωβία Πλακά διαβιβάστηκε για περαιτέρω έρευνα τον Ιούλιο του 2014 από τον εισαγγελέα Χάρη Λακαφώση στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).
Σε αυτήν την αναφορά η Πλακά ζητούσε τη διερεύνηση και την άρση του τραπεζικού απορρήτου 13 υπαλλήλων.
Η υπόθεση στην οποίαν επικεντρώθηκε, κρίνεται ως πολύ σοβαρή καθώς αφορά σε 50 οργανωτικές επιτροπές της ΓΓΑ και τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, όπως υποστηρίζει η ίδια, εκατομμυρίων ευρώ!
Στοιχεία «φωτιά»!
Με την «κάλυψη» σημαντικών αθλητικών οργανώσεων όπως οι Μεσογειακοί Αγώνες που τελικά ανατέθηκαν στην Τουρκία (Μερσίνη), αντί για τη Λάρισα και τον Βόλο, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Αθήνας το 1997, για οργανωτικές επιτροπές όπως «Όλοι οι Έλληνες στηρίζουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004», «Η βία στους αθλητικούς χώρους» κτλ, η Θεοδορωβία Πλακά ισχυρίζεται με βάση τα στοιχεία που έχει καταθέσει στους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς, πραγματοποιούνταν μέσω της ΓΓΑ ένα ξέφρενο πάρτι «μαύρου χρήματος»!
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:
eggrafo1
Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων της ΓΓΑ
Όταν  η κυρία Πλακά αιτείται οικονομικό και φορολογικό έλεγχο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΓΓΑ, μετά από νέα στοιχεία που καταθέτει στην Δικαιοσύνη, ο εισαγγελέας που αναλαμβάνει την υπόθεση αιτείται διεξαγωγή περαιτέρω ελέγχου και την παρέμβαση του ΣΔΟΕ. 
Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αναλαμβάνει την διερεύνηση της επίμαχης περιόδου 2000-2014.
Στον επιτόπιο έλεγχο που γίνεται, η «φιλοξενία» από ορισμένους υπαλλήλους δεν είναι και η καλύτερη, όπως τουλάχιστον αναφέρουν στο Newsbomb, πηγές του ΣΔΟΕ.
«Από την πλευρά του Συλλόγου υπάρχει άρνηση να μας δοθούν φάκελοι πριν από το 2004 με το επιχείρημα πως αυτοί δεν υπάρχουν», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.
Το ένα εκατομμύριο και οι... εξηγήσεις στον ΣΔΟΕ
Όπως προκύπτει από έγγραφο το οποίο εστάλη στο ΣΔΟΕ στις 23/12/2013 από την ΓΓΑ: «Στο πλαίσιο του ελέγχου μισθοδοσίας που διενεργήθηκε στη ΓΓΑ από το υπουργείο Οικονομικών για αχρεωστήτως ληφθέντα ποσά από υπαλλήλους κατά το χρονικό διάστημα των ετών 2004-2008 (σ.σ., αλήθεια γιατί δεν αναφέρθηκαν στην περίοδο από το 2000;), συντάχθηκε αρμοδίως η σχετική έκθεση, η οποία διαπίστωσε υπερβάσεις στις καταβληθείσες αποδοχές του προσωπικού και ταυτόχρονα υπέδειξε τον τρόπο επιστροφής του, θέτοντας ως επίμαχο σημείο τον υπολογισμό των πρόσθετων αποδοχών επί του 50% των αποδοχών».
Προσέξτε τι αναφέρει το επίμαχο έγγραφο:
«Σημειώνεται ότι το θέμα αφορά 316 μονίμους, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ), ορισμένου χρόνου και συνταξιούχους υπαλλήλους της υπηρεσίας μας από τη συμμετοχή τους σε συλλογικά όργανα, Οργανωτικές Επιτροπές, Σχολές Προπονητών, ΟΠΑΠ κτλ. καθ' υπέρβαση του ορίου 50% των μηνιαίων αποδοχών για το χρονικό διάστημα 2004-2009 και ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατ., ευρώ περίπου»!
eggrafo3 copy
Εξηγεί στο έγγραφο η ΓΓΑ: «Οι ανωτέρω αμοιβές δόθηκαν κατόπιν εκδόσεως Υπουργικών Αποφάσεων από την Υπηρεσία μας σύμφωνα με άρθρο 53 του αθλητικού νόμου 2725/1999, από το οποίο προβλέπεται ότι στη ΓΓΑ μπορούν να συνιστώνται με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού επιτροπές...».
Το ΣΔΟΕ και το «πήγαινε-έλα» των καταγγελιών
Υποστηρίζει σε αναφορά της η κυρία Πλακά: «Μετά από καταγγελίες μου στον Άρειο Πάγο για διαφθορά και διασπάθιση δημοσίου χρήματος, με εισαγγελική εντολή πήγαν προς διερεύνηση στο ΣΔΟΕ, το οποίο έβγαλε επιβαρυντικό πόρισμα που διεβιβάσθη με όλα τα στοιχεία και καταθέσεις εμπλεκομένων και εμού, στον αρμόδια εισαγγελέα διαφθοράς Ελευθεριάνο, ο οποίος το ξαναέστειλε στο ΣΔΟΕ ζητώντας παραπάνω οικονομικά στοιχεία για δύο εμπλεκόμενους, τον Θωμά Μεντεσίδη και την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαρία Θεοχάρη» (σ.σ., και για τους δύο έχει εκδοθεί πόρισμα από το ΣΔΟΕ, το θέμα εκκρεμεί στην δικαιοσύνη).
Στις 07/04/2014 το ΣΔΟΕ έστειλε έγγραφο στον τότε υπουργό Παναγιωτόπουλο ρωτώντας αν υπήρξε τελικά νομοθετική ρύθμιση για τις υπερβάσεις ύψους ενός εκατομμυρίου, αλλά ποτέ δεν πήρε απάντηση. «Οι υπερβάσεις αυτές και μάλιστα τόσο μεγάλου ύψους αποτελούν διαφθορά και πράξεις απιστίας που υποκρύπτουν αυτήν της δωροδοκίας. Είναι εξωφρενικό, Έλληνες πολίτες που αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν να οδηγούνται στη φυλακή, την ίδια στιγμή που αποδεδειγμένα κάποιοι ξεκοκαλίζουν τα κλεμμένα τους ανενόχλητοι και προστατευόμενοι από πολιτικά πρόσωπα ενώ θα έπρεπε τουλάχιστον να κληθούν με καταλογισμό να τα επιστρέψουν», υποστηρίζει η Πλακά.
Διαφθορά, δωροδοκία και φοροδιαφυγή
Και η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, διαθέτει στοιχεία για παράνομες πράξεις υπουργών ως προϊσταμένων της ΓΓΑ για παραλείψεις τους ως προς την διερεύνηση καταγγελιών καθώς και ως προς την προστασία της από πράξεις των εμπλεκομένων σε αυτές προσώπων.
Η Πλακά καταθέτει στοιχεία επιβαρυντικά στοιχεία για έξι ακόμη άτομα και ζητά την άρση του τραπεζικού τους απορρήτου. Παράλληλα, η ίδια έχει ήδη ζητήσει το ίδιο και για ακόμη 22 άτομα τα οποία περιλαμβάνονται και σε πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τα οποία εμφανίζονται να διακίνησαν σημαντικά χρηματικά ποσά.
Το Πόρισμα Ρακιντζή για το «πάρτι» στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
Στο Πόρισμα Ρακιντζή για τα πεπραγμένα στην ΓΓΑ, διαπιστώνεται μεταξύ άλλων πως επί υπουργίας Γιάννη Ιωαννίδη δόθηκαν περίπου 30 εκατ., ευρώ σε υπαλλήλους της Γραμματείας καθώς και ιδιώτες μέσω του ΟΠΑΠ. (σ.σ., ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν ο πρώτος που κίνησε την διαδικασία για την παραπομπή Πλακά στο Πειθαρχικό. Το συγκλονιστικό είναι πως πριν αποφανθεί η ΕΔΕ της γυναίκας της έκοψαν αμέσως το μισθό!).
Παρά το γεγονός ότι ο νόμος είναι σαφής και προβλέπει ότι σε καμία περίπτωση το σύνολο των πρόσθετων μηνιαίων απολαβών των μισθωτών υπαλλήλων του Δημοσίου δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50% των συνολικών μηνιαίων αποδοχών της οργανικής τους θέσης, διαπιστώνονται σοβαρότατες υπερβάσεις.
Στο πόρισμα διαπιστώνονται σοβαρές αποκλίσεις σε ποσά που έλαβαν δεκάδες υπάλληλοι της Γραμματείας αλλά και συνταξιούχοι του Δημοσίου. Ποσά για τα οποία δεν είχε υποβληθεί στην αρμόδια Υπηρεσία Κοινοβουλευτικού Ελέγχου η συγκεντρωτική κατάσταση των πρόσθετων αμοιβών, ούτε υποβάλλονταν και οι εξαμηνιαίες δηλώσεις για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως άλλωστε επιβάλλει ο νόμος. Χαρακτηριστικό του καθεστώτος αδιαφάνειας είναι και το γεγονός ότι  τουλάχιστον για μία οκταετία (2000-2008) δεν διενεργήθηκε κανένας έλεγχος στις αποζημιώσεις μελών συλλογικών οργάνων από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.
eggrafo2 copy
Το «κερασάκι στην τούρτα» της Πορίσματος των Επιθεωρητών παραπέμπει στο εξής: για μία μόνον χρονιά (2008) στην ΓΓΑ λειτουργούσαν 70 συλλογικά όργανα με την συμμετοχή 800 ατόμων (!!!) και με τη μηνιαία δαπάνη να εκτοξεύεται σε περίπου μισό εκατομμύριο!
«Στη ΓΓΑ λειτουργεί μεγάλος αριθμός προσωρινών συλλογικών οργάνων χωρίς να ορίζεται στις αποφάσεις συγκρότησης για την πλειονότητα αυτών, η χρονική διάρκεια λειτουργίας τους και στις οποίες μάλιστα ορίζεται μεγάλος αριθμός γραμματέων. Επίσης υπάρχουν επιτροπές των οποίων το έργο συμπίπτει με τα κύρια υπηρεσιακά καθήκοντα των συμμετεχόντων υπαλλήλων, καθώς και επιτροπές για την υποβοήθηση του έργου άλλων επιτροπών», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο επίμαχο πόρισμα.
Η Επιτροπή της… Επιτροπής
Σε διάστημα δέκα ετών (2000 έως 2010) συγκροτήθηκαν 50 οργανωτικές-εκτελεστικές επιτροπές. Κάθε χρόνο αυτής της περιόδου ιδρύονταν με δαπάνες της ΓΓΑ, σχολές προπονητών (συνολικά 146) οι οποίες διοικούνταν από πενταμελή ή επταμελή επιτροπή της οποίας τα μέλη και οι γραμματείς ήταν ως επί το πλείστον υπάλληλοι της ΓΓΑ και λάμβαναν αποζημίωση.  Αυτά είναι μόλις μερικά από τα στοιχεία που μαρτυρούν το παρασκήνιο στην ΓΓΑ. Το σύνολο των στοιχείων δεν έχει διαλευκανθεί μέχρι στιγμής, καθώς στους Επιθεωρητές δεν έχουν παρασχεθεί κρίσιμα στοιχεία για όλες τις Επιτροπές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγοράζει ψήφους μοιράζοντας κρατικό χρήμα ο Κοντονής! (photo)

Αγοράζει ψήφους μοιράζοντας κρατικό χρήμα ο Κοντονής! (photo)

ΓΓΑ με μισθούς υψηλότερους και από τον… Άρειο Πάγο
Άλλος φαινόταν να έχει ενταχθεί σε λάθος μισθολογικό κλιμάκιο και ως εκ τούτου έπαιρνε περισσότερα χρήματα μισθό, άλλοι υπηρετούσαν παράνομα στην ΓΓΑ και πρώην γενικοί διευθυντές να λαμβάνουν παράνομη αποζημίωση υπερωριακής εργασίας.
Για τέσσερις πρώην γενικοί διευθυντές τα στοιχεία έδειξαν ότι εξαιτίας του… υπερβάλλοντος ζήλου τους για «δουλειά», συμμετείχαν σε επιτροπές της ΓΓΑ και του ΟΠΑΠ με αποτέλεσμα να παίρνουν στο τέλος του μήνα πολλά περισσότερα χρήματα και από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου!!!
Σ.σ., αλήθεια, πότε προλάβαινε πρώην γενικός διευθυντής της ΓΓΑ να συμμετέχει παράλληλα σε 23 επιτροπές διοίκησης σχολών προπονητών;
Ο «βούρκος» δεν έχει τελειωμό.
Αναφέρει το πόρισμα:
«Διαπιστώθηκε επίσης η μη σύννομη καταβολή του μηνιαίου επιδόματος θέσης ευθύνης σε 20 υπαλλήλους, οι οποίοι είτε τοποθετήθηκαν χωρίς κρίση του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου είτε ήταν προϊστάμενοι σε μη αυτοτελή γραφεία και σε τρεις υπαλλήλους οι οποίοι δεν προΐσταντο καμιάς οργανικής μονάδας».
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ακόμη και για αποσπασμένους υπαλλήλους της ΓΓΑ σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, σε πολιτικά κόμματα, στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού κτλ.,  η μηνιαία ειδική αποζημίωση αλληλοβοήθειας πληρώνονταν κανονικότατα, δίχως όμως να έχουν προσκομίσει αυτοί οι υπάλληλοι βεβαίωση ότι από την αποσπασμένη υπηρεσία δεν ελάμβαναν κάποια άλλη προσαύξηση αποδοχών ή αποζημίωση!
Η έρευνα του Newsbomb.gr για τα «όργια» στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την απόπειρα… συγκάλυψής τους ακόμα και από τη σημερινή πολιτική ηγεσία μόλις τώρα αρχίζει. Αναμένουμε από τον σημερινό υφυπουργό Αθλητισμού, τον κύριο Σταύρο Κοντονή, να γνωστοποιήσει επισήμως ποιες είναι οι δικές του ενέργειες για την αναζήτηση των ευθυνών των προκατόχων του και αν πράγματι εξακολουθούν ακόμα και σήμερα, υπάλληλοι που έχουν καταγγελθεί για συμμετοχή στα σκάνδαλα των προηγούμενων κυβερνήσεων, να προσφέρουν τις… υπηρεσίες του και στον ίδιο.
Η κυβέρνηση της Αριστεράς που έχει τσακίσει τον ελληνικό λαό στα μνημόνια, δεν φτάνει να «φωνάζει» και να «διατυμπανίζει» την τιμιότητά της. Άλλωστε, αυτή αμφισβητείται ευθέως πλέον από το σύνολο, σχεδόν, του ελληνικού λαού. Πράξεις απαιτούνται και παραπομπές στη Δικαιοσύνη όλων των φακέλων που έχει στα χέρια της η κυρία Πλακά, από τον ίδιο τον υφυπουργό Αθλητισμού, ώστε να πέσει άπλετο φως και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι τα… έτρωγαν και ενδεχομένως εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να τα τρώνε εις υγεία των Ελλήνων φορολογουμένων.
Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/647738/o-kontonis-xerei-kati-gia-to-megalo-fagopoti-sto-ypoyrgeio-athlitismoy#ixzz3t6163ZSw