Με 19 στο Πιεντιλούκο η Εθνική 

Με 19 αθλητές κι αθλήτριες θα λάβει μέρος η Εθνική ομάδα κωπηλασίας στην πρώτη διεθνή ρεγκάτα της χρονιάς που δεν είναι άλλη από την 29η ρεγκάτα του Πιεντιλούκο “Paolo d’Aloja” που θα διεξαχθεί από 10-12 Απριλίου , από την Μεγάλη Παρασκευή ως και την Κυριακή του Πάσχα στην ομώνυμη λίμνη της Ιταλίας.
Πρόκειται για το πρώτο επίσημο και δυνατό τεστ των ελληνικών κουπιών ενόψει τον πολύ μεγάλων προκλήσεων της φετινής χρονιάς αφού φέτος θα δοθούν τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.
Ο Τζιάνι Ποστιλιόνε και οι συνεργάτες του Ομοσπονδιακοί τεχνικοί έχουν συμπεριλάβει 19 κωπηλάτες που θα αναχωρήσουν τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης για την Ιταλία .
Πιο συγκεκριμένα είναι οι: Γιάννης Χρήστου (NOK), Γιώργος Τζιάλλας (NOI), Γιάννης Τσίλης (NOI) , Διονύσης Αγγελόπουλος (OΣΦΠ), Παναγιώτης Μαγδανής (ΝΟΛ) , Γιώργος Κόνσολας (ΝΟΣαλ), Βασίλης Αγγελόπουλος (ΟΣΦΠ), Γιάννης Πέτρου (ΙΟΘ), Στέφανος Ντούσκος (ΝΟΙ), Κωνσταντίνος Βαρδάκας (ΝΟΙ), Γιάννης Καλανδαρίδης (ΟΕΑΝΑΒ), Σπύρος Γιάνναρος(ΕΝΟΑ)
Κατερίνα Νικολαϊδου (ΝΟΚατ), Σοφία Ασουμανάκη (ΕΝΟΑ), Τσιάβου Αμαλία (ΝΟΙ), Παρασκευή Γιάννου (ΝΟΘ), Εμμανουηλίδου Θωμαή (ΝΟΚ), Πέργουλη Μαρία (ΝΟΘ) , Ζέρβα Κατερίνα (ΝΟΙ).
Οι Έλληνες κωπηλάτες θα πάρουν μέρος και τις δυο ημέρες των αγώνων στα παρακάτω αγωνίσματα (τα τελικά πληρώματα θα καθοριστούν στην Ιταλία):
ΑΝΔΡΕΣ: Δίκωπος άνευ, τετράκωπος άνευ,διπλό σκιφ ελ βαρών,δίκωπος άνευ ελ βαρών εφήβων,σκιφ ελ βαρών
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Σκιφ,διπλό σκιφ διπλό σκιφ ελ βαρών, διπλό σκιφ ελ βαρών νεανίδων, σκιφ ελ βαρών.
Τους αθλητές θα συνοδεύσουν ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε που είναι και ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Σάκης Αθανασιάδης, Τόλης Παλαιοπάνος. Χρόνης Βλασταρίδης και Κώστας Κοντομανώλης
Την Παρασκευή το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα προκριματικά για τους τελικούς του Σαββάτου (πρωί) και το απόγευμα της ίδιας μέρας οι προκριματικοί για τους τελικούς της Κυριακής (πρωί).
Συνολικά στη διεθνή ρεγκάτα του Πιεντιλούκο θα πάρουν μέρος 191 πληρώματα από 25 χώρες όλου του κόσμου.