Monday, February 28, 2011

Γιατί αναφέρουμε το ΣΕΓΑΣ?

Γιατί, όλα τα αθλήματα έχουν διαδικασίες για τα έξοδα τους!

Δεν έχουν αναθέσεις για να ζουν καλά οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών !

Δεν πληρώνει ο Ελληνικός λαός για να έχει αυτοκίνητο χορηγού και να το κυκλοφορεί γιατί η μέση του τάχα πάσχει.

Τα εισιτήρια της ΕΦΟΑ, έχει δει το σώμα της Γ Συνέλευσης που δίνονται?

Πόσοι φίλοι εργολάβων ταξιδεύουν ανά τον κόσμο για να παίρνει τις δουλειές ο Πρόεδρος!

Ξεχάσατε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου?

Αναρωτηθήκατε γιατί πλήρωσε η ΕΦΟΑ τους κολλητούς του Ορφανού και ,και και.

Τι σχέση είχε το τένις με το ποδόσφαιρο?

Λοιπόν περιμένουμε το αληθινό κόστος των εισιτηρίων για την πόλη Vendeyne της Τσεχίας.

Και ο παραληρισμός με το ΣΕΓΑΣ γίνετε για να μην λέει ότι τον κυνηγά η ισχνή αντιπολίτευση.

Απλώς λέμε τι Π ρ ε π ε ι να κάνει

Τα παραμύθια έχουν και τέλος.

Ελπίζουμε και ο Πινόκιο να καταλάβει ότι δεν μπορεί να έχει φορτηγό για να κουβαλά την μύτη του.

Είναι και κοντός ο έρημος και δεν κρατά την ισορροπία το ψέμα του .

Περικλής Γεωργίου.

Υ.Γ

Όλα αυτά τα χαμένα λεφτά θα τα είχαν οι καλύτεροι 8 αθλητές των κατηγοριών και θα ελπίζαμε σ αθλητισμό που δεν δίνει ΜΟΝΟ ο γονέας, αλλά και η ΕΦΟΑ που σέβεται και τιμά τους αθλητές της, τους συλλόγους της, την οικογένεια του αθλητή.

Διαύγεια -εισητήρια αθλητών από τον ΣΕΓΑΣ..Ο Πινόκιο τι έκανε?

Επαναπροκηρύξεις διαγωνισμών για Αεροπορικά εισητήρια και περιοδικό ΣΕΓΑΣ

Ο ΣΕΓΑΣ είχε προκηρύξει Διαγωνισμό για την Έκδοση Αεροπορικών Ειστηρίων το 2011 καθώς και για την έκδοση του περιοδικού "Κλασικός Αθλητισμός" τους οποίους με απόφαση του ΔΣ επαναπροκηρύσει για τις 23 Μαρτίου 2011 και συγκεκριμένα:

Ο ΣΕΓΑΣ είχε προκηρύξει την με αρ. πρωτ. 4984/12.11.2010 Δημόσιο Μειοδοτικό Διαγωνισμό για την Έκδοση Αεροπορικών Ειστηρίων το 2011.

Με απόφαση του Δ.Σ. του της 14ης Φεβρουαρίου 2011 ο ΣΕΓΑΣ κατακύρωσε μέρος του διαγωνισμού αυτού σε έναν μειοδότη και επαναπροκηρύσσει τον διαγωνισμό για τις ομαδικές αποστολές του εξωτερικού. Κριτήριο κατακύρωσης του διαγωνισμού είναι η χαμηλότερη συνολική τιμή.

Κατόπιν τούτου καλεί τους ενδιαφερομένους (αεροπορικές εταιρείες, ταξιδιωτικά πρακτορεία κ.λ.π.) να υποβάλουν εγγράφως την προσφορά τους για την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων έως την 23η Μαρτίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.30 π.μ., ημέρα και ώρα λήξης, παραλαβής και αποσφράγισης των προσφορών, στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ (Λεωφ. Συγγρού 137, Νέα Σμύρνη , 3ος όροφος). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν την αναλυτική προκήρυξη του διαγωνισμου από τον υπεύθυνο υπάλληλο κ. Λοίζο Μανδηλαρά τηλ: 210- 93 58 489. Το κείμενο της προκήρυξης θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.

Το περιοδικό «Κλασικός Αθλητισμός»

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.) επαναπροκηρύσσει σύµφωνα µε την από 14 Φεβρουαρίου 2011 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου την διεξαγωγή ανοικτού διαγωνισµού για την έκδοση του περιοδικού «ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» του ΣΕΓΑΣ κατά έτη 2011 και 2012. Κριτήριο κατακύρωσης θα είναι η χαμηλότερη τιμή.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 23 Μαρτίου 2011, ηµέρα Τετάρτη και ώρα 12.30΄ μ.μ. στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ (Λ. Συγγρού 137, Ν. Σμύρνη) μέχρις ότου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους εντός κλειστού φακέλου στο πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν το πλήρες κείμενο της προκήρυξης από το Γραφείο Προμηθειών του ΣΕΓΑΣ. Αρμόδιος για παροχή πληροφοριών είναι ο κ. Λοίζος Μανδηλαράς. (τηλ: 210-9358489). Το κείμενο της προκήρυξης θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.


Μπορείτε να δείτε και να «κατεβάσετε» ολόκληρες τις προκηρύξεις στη διεύθυνση
http://www.segas.gr/segas/FilesByYear.aspx?pagenb=72069 ή στο κεντρικό μενού της ιστοσελίδας του ΣΕΓΑΣ
www.segas.gr (Ομοσπονδία-Διαγωνισμοί)

Ημερ/νία Δημοσίευσης: 28/2/2011 1:40:45 μμ

Θα μας πει τι μεγάλο τουρνουά έχει κάνει για να ζητήσει από τον Δήμαρχο ?

Το 0 είναι 0
Και πάλι 0
Και πάλι 0
Και πάαααααααααλι 0.
Που να τολμήσει ο μεγάλος άνδρας του 2004 να πάει να ζητήσει, για να στηρίξει το 0 που όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποιούσε.
Βλέπεις στον ντενεκέ τον ξεγάνωτο κανείς δεν δίνει.
Και φυσικά ΟΛΟΙ τον ξέρουν.
Το ότι επιβιώνει κάνοντας Γ Συνελεύσεις σ ολη την επαρχία δεν σημαίνει ότι έχει ΚΟΤΣΙΑ για την ΑΘΗΝΑ.
Περιμένουμε το τουρνουά αλλά Μαραθώνιο δράση.
Εχει Ολυμπιακό Κέντρο?
Ας τολμήσει?
Μπορεί να μας πει αν διαθέτει .......?
Γιατί αγώνες δεν διαθέτει!
Α.Α

Συνάντηση προέδρου ΣΕΓΑΣ με δήμαρχο Αθήνας

Με το δήμαρχο Αθήνας Γιώργο Καμίνη συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ομοσπονδίας. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, μέσα σε εξαιρετικό κλίμα, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθήνας, είχε θέμα την ευρύτερη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ και της οργανωτικής επιτροπής του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας και την αναβάθμιση του ρόλου του Δήμου στη διοργάνωση.

Αποφασίστηκε η επανάληψη και η διεύρυνση συνεργασίας της Οργανωτικής Επιτροπής του ΚΜΑ και των Οργανισμών Νεολαίας – Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και η ένταξή της διοργάνωσης στις δράσεις του Δήμου Αθήνας.

Ημερ/νία Δημοσίευσης: 24/2/2011 4:38:40 μμ

Sunday, February 27, 2011

Διαύγεια και Τσιάρας Πέτρος από την Πτολεμαίδα

Τώρα που η Διαύγεια μπήκε στις Ομοσπονδίες ,μήπως πρέπει κ Πέτρο Τσιάρα να ζητήσετε από τον Ζαννιά εκείνα τα εκατομμύρια που πήρε για το Ομοσπονδιακό κέντρο Αντισφαίρισης της Β Ελλάδος, να σας τα δώσει για να τελειώσουν τα γήπεδα σας και ταυτόχρονα να σταματήσουν και τα ποινικά δικαστήρια του Ζαννιά?

Θα σταματήσει η διαμάχη για το που αιωρούνται τόσα χρόνια αυτά τα εκατομμύρια που δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ στους απολογισμούς και ταυτόχρονα θ αποκτήσει και η Β Ελλάδα Ομοσπονδιακό κέντρο.

Καλό θα ήταν βέβαια να γίνουν στην Θεσσαλονίκη ΑΛΛΑ και από το να χαθούν καλύτερα να τελειώσουν ότι αρχίσατε.

Μην ξεχνάτε ότι έγινε η ΓΣ στα μέρη σας για να τιμηθεί η μεγάλη προσπάθεια σας.

ΠΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΖΑΝΝΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΩΣΕΙ. Θα είμαστε κοντά σας

Α.Α

Κύριε Σταματιάδη θα καλέσετε πειθαρχική επιτροπή?

Ποδόσφαιρο το κάνατε ΚΑΙ το τένις κ Σταματιάδη!

Μετά τα τελευταία γεγονότα στο ποδόσφαιρο ,μήπως ήρθε η ώρα ο προπονητής κ Παλάζης μας εξηγήσει γιατί τα γήπεδα των Σερρών έχουν γίνει σάκος του μποξ ?

Ως δημόσιος υπάλληλος, για πόσα χρόνια δούλευε χωρίς να έχει την ειδική άδεια από την υπηρεσία του?

Και φυσικά αφορολόγητα?

Φαίνετε η παροιμία * κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι * ταιριάζει απόλυτα στον Σταματιάδη –Παλάζη.

Δεν τους συνδέει ΜΟΝΟ η ψήφος στις Γ Συνελεύσεις…….

Α.Α

«Αυτή τη φορά είμαστε αποφασισμένοι»

Η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού κ. Γερουλάνος, Νικητιάδης και Μπιτσαξής, μιλούν στην «Κ» για τη βία

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, που ανέλαβε μια σειρά πρωτοβουλιών μετά τα γεγονότα βίας στο Καραϊσκάκη μιλάει στη «Κ» και καλεί την ΕΠΟ να υιοθετήσει μέτρα για τη βία που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, αλλιώς, αν δεν περιοριστεί το φαινόμενο θα ληφθούν από την πολιτεία αποφάσεις που θα έχουν μακροχρόνια αποτελέσματα αλλά θα τραυματίσουν το ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», αν η κατάσταση συνεχιστεί και δεν μπορεί να ελεγχθεί, υπάρχουν σκέψεις για διακοπή του πρωταθλήματος, για αποκλεισμό ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και για αναθεώρηση του αποτυχημένου να δώσει λύσεις «αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου».

- Ποιες είναι οι ευθύνες της Πολιτείας διαχρονικά και ποιες οι ευθύνες του ποδοσφαίρου στη μη αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας στα γήπεδα;

- Δεν υπάρχουν αθώοι στο θέμα της βίας στα γήπεδα. Ολοι φέρουμε τις ευθύνες μας. Η πολιτεία, οι φορείς, οι ομάδες, οι λέσχες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι ότι αντί να τις αναλάβουμε, προσπαθούμε να τις περάσουμε ο ένας στον άλλο. Η σημερινή κυβέρνηση ήταν αυτή που είπε ότι αυτό πρέπει να σταματήσει. Και ήρθαμε γύρω από το ίδιο τραπέζι όλα τα υπουργεία, όλοι οι οργανισμοί που εμπλέκονται, αλλά και οι φορείς. Σήμερα έχουμε ξεκινήσει μια συστηματική δουλειά κατά της βίας που βασίζεται στην αρχή ότι όσο συνεχίζει η βία, τόσο θα κλείνει η στρόφιγγα σε τρία μέτωπα: αυστηρότεροι νόμοι, μεγαλύτερες ποινές, αποκλεισμός από την προβολή. Θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας. Προφανώς ως πολιτεία διατηρούμε την επιλογή να εφαρμόσουμε και πολιτικές εξαιρετικά αυστηρές για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά ακόμα δεν έχουμε εξαντλήσει τις επιλογές μας. Επιπλέον τέτοιες πολιτικές θα είναι επώδυνες όχι μόνο για αυτούς που φταίνε, αλλά και για αυτούς που σήμερα προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα.

- Γιατί δεν επιβάλλονται σκληρότερες ποινές για επεισόδια, όπως για παράδειγμα αφαίρεση βαθμών που θα περιορίσουν την ανεκτικότητα των συλλόγων και θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά προς τους δράστες;

- Από τη μεριά μας θα θέλαμε να δούμε την ΕΠΟ να υιοθετεί μέτρα που ισχύουν σε όλα τα άλλα ευρωπαϊκά γήπεδα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ΕΠΟ θα πράξει αυτό που απαιτούν οι περιστάσεις και εμείς θα τη στηρίξουμε αν δούμε ότι οι αποφάσεις της βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

- Γνωρίζετε αν λειτούργησε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης στο Καραϊσκάκη; Aν όχι, γιατί; Aν ναι, γιατί δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα καμία σύλληψη;

- Οπως μας έχει ενημερώσει η Ελληνική Αστυνομία, το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του σταδίου Καραϊσκάκη λειτούργησε και μαζί με το υλικό από την τηλεοπτική κάλυψη της ΝΕΤ αποτελούν μέρους του προανακριτικού υλικού.

Οι σύνδεσμοι

- Υπάρχουν πολλές φωνές που ζητούν μεγαλύτερη παρέμβαση της Πολιτείας στο θέμα της βίας στα γήπεδα. Σκέπτεστε να το κάνετε και, αν ναι, με ποιον τρόπο;

- Ως Πολιτεία έχουμε λάβει και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μια σειρά από μέτρα για την πρόληψη και την καταστολή της βίας. Χαρακτηριστικά αναφέρω τόσο το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Μάρτιο και θα ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία των συνδέσμων, τις οργανωμένες μετακινήσεις των οπαδών, την πιστοποίηση των εταιρειών ιδιωτικής ασφαλείας που προσλαμβάνουν οι ομάδες, όσο και την εισαγωγή ρητρών βίας στα χορηγικά συμβόλαια του ΟΠΑΠ και στις συμβάσεις παραχώρησης των κρατικών σταδίων. Για την αντιμετώπιση, όμως, του φαινομένου χρειάζεται και η ενεργός συνεργασία των ομάδων. Εάν δούμε πως αυτή δεν υπάρχει, τότε θα υποχρεωθούμε σε άλλου είδους αποφάσεις που μπορεί να έχουν μακροχρόνια αποτελέσματα αλλά θα τραυματίσουν σίγουρα το ποδόσφαιρο για κάποια χρόνια αφού τις υλοποιήσουμε.

- Πολλά από όσα περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας υπάρχουν και σε νόμους που βρίσκονται εν ισχύι (π.χ. ηλεκτρονικό εισιτήριο, σχέση λεσχών φιλάθλων με ΠΑΕ και ΓΓΑ) αλλά δεν εφαρμόζονται. Γιατί πιστεύετε ότι τώρα θα εφαρμοστούν και θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση του προβλήματος;

- Κατά καιρούς έχουν ληφθεί πολλά, αλλά αποσπασματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας. Αυτή τη φορά είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε τα εργαλεία που διαθέτουμε, ώστε να δούμε αποτελέσματα.

«Το πρωτάθλημα θα περάσει στην ΕΠΟ»

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, κ. Γιώργος Νικητιάδης συναντήθηκε διαδοχικά την περασμένη Τετάρτη με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη και τους κ. Γόντικα, Βεκρή από τον Παναθηναϊκό.

Αναφερόμενος στη συνάντηση δήλωσε στη «Κ»:

«Στοχεύουμε στην ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Θέσαμε τους προέδρους των ομάδων προ των ευθυνών τους. Τους ζητήσαμε συγκεκριμένες προτάσεις. Δεν θέλουμε ν' ανοίξει μύτη μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Αναφερόμενος στο νέο νομοσχέδιο για τη βία, είπε: «Θα υπάρχει διαρκής εποπτεία, έλεγχος και πιστοποίηση των συνδέσμων οπαδών από τις ομάδες που θα τους πιστοποιούν και θα έχουν την ευθύνη. Οι σεκιούριτι θα καταθέτουν τα ονόματά τους 48 ώρες πριν από τους αγώνες και θα πρέπει να εγκρίνονται από την αστυνομία. Οι συλληφθέντες για επεισόδια στα γήπεδα θα εμφανίζονται υποχρεωτικά στο αστυνομικό τμήμα και δεν θα μπορούν να βλέπουν την ομάδα τους για τρία έως πέντε χρόνια».

Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του ΓΓΑ, Πάνου Μπιτσαξή, ο οποίος για πρώτη φορά δημόσια λέει ότι αν η Super League δεν αλλάξει πλεύση, τότε η διοργάνωση του πρωταθλήματος θα πρέπει να περάσει στην ΕΠΟ:

«Οπως είναι σήμερα η Super League προφανώς και κατά κοινή πεποίθηση το όργανο αυτό δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος συνομιλητής στα καίρια θέματα που αφορούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τη βία και τη φερεγγυότητα των πρωταθλημάτων.

Σε συνθήκες αντεγκλήσεων, ύβρεων και ακραίας σύγκρουσης συμφερόντων είναι προφανές ότι κάθε προσπάθεια εξυγίανσης είναι μάταιη.

Οι δρόμοι επομένως είναι δύο: Ή η Super League άμεσα, εδώ και τώρα διορθώνει την πλεύση της, λαμβάνει εσωτερικά μέτρα αποκατάστασης της αξιοπιστίας της και αρχίζει να πείθει ότι λειτουργεί προς τη σωστή κατεύθυνση, ή το πρωτάθλημα πρέπει να το αναλάβει η ΕΠΟ με στενότερη εποπτεία τόσο από τη διεθνή ομοσπονδία όσο και από την πολιτεία».

Συνέντευξη στο Θανο Mπλουνα

Thursday, February 24, 2011

Ώρα να ξεκαθαρίσουμε τι είναι Αγωνιστικός Σχεδιασμός

Μετά απo τα emails που δεχτήκαμε πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια θέματα. Καταρχήν δεν δεχόμαστε τα συγχαρητήριά σας που πιέσαμε την ΕΦΟΑ να βγάλει τον Αγωνιστικό Σχεδιασμό -Κανονισμό του 2011. Δεν πιέσαμε κανέναν να κάνει αυτή τη δουλειά. Γιατί εάν πούμε ότι τα καταφέραμε, θα μας πείτε γιατί δεν το κάναμε νωρίτερα και περιμέναμε να φτάσει το τέλος του Φλεβάρη για να το κάνουμε.

Αυτή ήταν δουλειά της ΕΦΟΑ και είναι μοναδικά υπεύθυνη.

Δεν ευθυνόμαστε εμείς για τις διαφορετικές εκδόσεις που βλέπετε του Αγωνιστικού Σχεδιασμού-Κανονισμού του 2011. Σας επισυνάπτουμε την έκδοση της 21ης Φεβρουαρίου 2011. Η ΕΦΟΑ βγάζει ανανεώσεις Αγωνιστικού Σχεδιασμού-Κανονισμού του 2011, οπότε θα συνιστούσαμε στους ομίλους, ενώσεις, προπονητές, αθλητές και στους γονείς τους να μείνουν συντονισμένοι για έκτακτα δελτία ανακοινώσεων του Αγωνιστικού Σχεδιασμού-Κανονισμού του 2011.

Δεν έχουμε καμία εμπλοκή στη διόρθωση των ορθογραφικών λαθών της ΕΦΟΑ, γιατί σε κάποια σημεία έγραφαν για το 2010, νομίζοντας πως είμαστε ένα χρόνο πριν. Μόνοι τους οι άνθρωποι το διόρθωσαν. Φανταζόμαστε ξέφυγε στη διαδικασία της έγκρισης από τα επίσημα όργανα της Ομοσπονδίας. Στο προσεκτικό διάβασμα που έκαναν, ξέφυγαν κάποιες ημερομηνίες και το 2010 δεν άλλαξε. Και σε εμάς ξεφεύγουν λάθη.

Δεν έχουμε καμία εμπλοκή για την απολύτως εαφαλμένη διατύπωση στην προηγούμενη έκδοση "Η δήλωση των επίσημων προπονητών/τριών σε κάθε τουρνουά της T.E. στην Ελλάδα, θα πρέπει να γίνεται εγγράφως και μόνο από τον Όμιλο του αθλητή-τριας, στα γραφεία της Ε.Φ.Ο.Α., μέχρι την Πέμπτη στις 12:00 μ.μ., της εβδομάδας που λήγουν οι δηλώσεις συμμετοχής του κάθε Τουρνουά." Δεν προβλέπεται από κανέναν κανονισμό κάτι τέτοιο.

Δεν έχουμε καμία εμπλοκή για την απολύτως εαφαλμένη διατύπωση στην προηγούμενη έκδοση "Για τα Διεθνή Πρωταθλήματα οι αθλητές/τριες έχουν την υποχρέωση να στείλουν τη δήλωση συμμετοχής στην Ε.Φ.Ο.Α., πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν τη λήξη της ημερομηνίας δήλωσης του συγκεκριμένου Πρωταθλήματος." Δεν προβλέπεται από κανέναν κανονισμό κάτι τέτοιο.

Δεν έχουμε καμία εμπλοκή για την εσφαλμένη διατύπωση της διαδικασίας απόσυρσης από τα διεθνή τουρνουά που υπήρχε σε προηγούμενη έκδοση. Δεν το λέει κανένας κανονισμός.

Έτσι σας επισυνάπτουμε τη νέα ανανεωμένη έκδοση του Αγωνιστικού Σχεδιασμού-Κανονισμού του 2011, που ισχύει από τις 21 Φεβρουαρίου τυ 2011 και αναιρεί τυχόν διαφορές που φαίνονται να λέει ο Αγωνιστικός Κανονισμός-Σχεδιασμός του 2011 που ίσχυε από τις 20 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 17:57 μέχρι 21 Φεβρουαρίου αργά τη νύχτα.

Τώρα θα μου πείτε…πως μπορεί να υπάρχει ένας καθυστερημένος κανονισμός-σχεδιασμός, ο οποίος να έχει λάθη και να χρειάζεται η αντικατάστασή του από άλλον, σας ενημερώνουμε πως αυτός δεν είναι ένας απλός κανονισμός-σχεδιασμός. Είναι μια ειδική ανακάλυψη που μπορεί να μεταλάσσεται. Άλλωστε το λέει ξεκάθαρα και η εισαγωγή του.

"To 2011 είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών στο χώρο του αθλήματος.

Μετά το πρώτο εξάμηνο όπου θα εφαρμοστεί ο σχεδιασμός – κανονισμός ο οποίος ακολουθεί και είναι ο ίδιος με αυτόν του 2010 (σημείωση tennisnews.gr: και γιατί καθυστέρησε;) με μικρές βελτιωτικές αλλαγές θα ακολουθήσει η εφαρμογή των μεγάλων αλλαγών στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, των βαθμολογιών κ.λ.π. ιδιαίτερα στις κατηγορίες 8-16 ετών."

Τα 8χρονα παιδιά να περιμένουν σημαντικές αλλαγές. Δεν υπάρχουν εδώ…αλλά σε 4 χρόνια που θα γίνουν πραγματικότητα, θα είναι 12χρονών οπότε θα τους πιάσει ο κανονισμός αυτός που ανακοινώθηκε και αφορά κυρίως ηλικίες 12-16 ετών.

Αλλά δεν θα πρέπει να ανησυχούμε…τέσσερις μήνες μείνανε για αυτό τον κανονισμό, γιατί όπως μας ενημερώνει το κείμενο:

"Για το δεύτερο εξάμηνο του 2011 θα εκδοθούν αναλυτικοί κανονισμοί." Για το πρώτο τετράμηνο θα ζήσουμε με περιληπτικούς κανονισμούς.

http://tennisnews.gr/greek-tennis/regional/5182-agonistikos-sxediasmos

Wednesday, February 23, 2011

2-Διαύγεια -Εθνική Ομάδα –προετοιμασία και Ψήφοι για ΓΣ

Πριν επιλέξουμε την Εθνική μας Ομάδα.

Έχουμε ανακοινώσει στους συμμετέχοντες αθλητές που καλέσαμε τις υποχρεώσεις της ΕΦΟΑ προς αυτούς ?

Γιατί εγώ ξέρω ότι όλα τα αθλήματα έχουν πρόγραμμα για τους αθλητές των Εθνικών τους Ομάδα Επισυνάπτω τον προγραμματισμό ενδεικτικά

«Οι 900.000 λιγότερες από πέρσι (7,35 εκατ., έναντι 8,25) δεν αντιμετωπίζονται. Θα κάνουμε περικοπές στον σκληρό πυρήνα (ανάπτυξη, υψηλός αθλητισμός), που θα έχουν δυσμενείς επιπτώσεις. Εντάξαμε στον σχεδιασμό πάνω από 100 αθλητές, προσλάβαμε 38 προπονητές, έχουμε τους προπονητές και τα έξοδα κίνησης των συλλόγων. Όλα αυτά έγιναν με τη λογική ότι θα παίρναμε 200-300 χιλιάδες λιγότερες από πέρσι όπως ανέφερε ο Σεβαστης μόλις του κόψανε την επιχορήγηση του

-Ξέρουν ότι η συμμετοχή τους στους αγώνες θα τους δίνει την δυνατότητα να κάνουν χρήση στο προπονητικό κέντροτης ΕΦΟΑ?

-Προπονητή όταν έρχεται στην Ελλάδα

-Φυσιοθεραπευτη και ιατρό

-Υπόδειξη σε ποια τουρνουά θα πάει μετά από συζήτηση με τον Ομοσπονδιακό προπονητή ο οποίος κρίνει συμφέρον για τον κάθε αθλητή που είναι καλύτερα βάσει των δυνατοτήτων της κάθε χρονιάς

Όλα αυτά ΠΡΕΠΕΙ να τα ξέρει ο κάθε αθλητής που ΘΕΛΕΙ να παίξει για την ΕΘΝΙΚΗ ομαδα.

ΕΜΕΙΣ κ Πινόκιο τα έχουμε συνυπογράψει με τα παιδιά μας?

Αυτά τα κάνουν όλα τα αθλήματα που σέβονται τον χώρο τους

Π.Π

1-Διαύγεια -Εθνική Ομάδα –προετοιμασία και Ψήφοι για ΓΣ

Σε λίγες μέρες θα γίνει το Davis Cup

Όπως είναι φυσικό κάθε Ομοσπονδία φροντίζει να έχει κανονισμούς που δημιουργεί ένα περιβάλλον άμιλλας ώστε οι αθλητές να προσπαθούν να φτάσουν τα στάνταρ που θέτει η υπεράνω όλων ομοσπονδία του.

Έλα όμως που είμαστε λίγες μέρες προ των αγώνων και κανένας αθλητής μας υψηλού επιπέδου δεν ξέρει τι θα γίνει.

Ποια είναι τα κριτήρια?

Είναι η διεθνής του βαθμολογία ?

Είναι η Ελληνική βαθμολογία?

Είναι και τα δύο μαζί?

Είναι η δουλική υπακοή στην Διαύγεια Πρόεδρου?

Είναι η ψήφος του συλλόγου?

Είναι ο προπονητής μαγαζάκι που ψηφίζει?

Τέλος πάντων .Ας είναι ότι θέλει η ΕΦΟΑ

Αυτό που μετράει είναι, οι κανόνες που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια υπάρχουν διαφορετικά στον πρόεδρο, διαφορετικά στον έφορο, διαφορετικά στην καθαρίστρια της ΕΦΟΑ.

Όποιος είναι πιο κοντά την στιγμή που υπογράφετε η ομάδα κερδίζει ένα γλυφιτζούρι.

Oταν λοιπόν λειτουργούμε έτσι που να σκεφθείς να ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ!

Ξεκινάς μια ωραία πρωία με τον Ομοσπονδιακό που τον βλέπουν κάθε εθνική συνάντηση(από συνάντηση σε συνάντηση βρίσκονται ) και μπαίνουν στο γήπεδο για παιχνίδι

Δυστυχώς εκεί κατάντησε την Εθνική μας ομάδα ο Πινόκιο .

Είναι σαπισμένο όλο το πακέτο που λέγεται ΕΦΟΑ.

Φωνάξτε συνεργεία καθαρισμού γιατί τα σκουλήκια θα μας φάνε.

Monday, February 21, 2011

Να μας πει ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΦΟΑ τι μέτρα έχει πάρει?

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της η κυβέρνηση άνοιξε, χωρίς δισταγμό, το φάκελο της παθογένειας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με σαφείς εντολές του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, χάραξε και εφάρμοσε συγκεκριμένη πολιτική, προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης του φαινομένου της βίας στον αθλητισμό και ειδικότερα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, των προσυμφωνημένων αγώνων, που βάραιναν σαν σκιά τη φερεγγυότητα των ελληνικών πρωταθλημάτων και τα χρόνια προβλήματα της διαφθοράς στον επαγγελματικό αθλητισμό.
Οι πολιτικές αυτές, η σημερινή φάση των οποίων αποτυπώνονται στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ενόψει των θλιβερών γεγονότων, που συνέβησαν στο ντέρμπι των αιωνίων, έχουν αποδώσει καρπούς και μάλιστα σημαντικούς, παρά την πρόσκαιρη εντύπωση που μπορεί να προκαλεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας. Από το σύνολο των 200 περίπου αγώνων, που διεξήχθησαν μέχρι σήμερα στη Super League, το ποσοστό των επεισοδίων και μάλιστα σοβαρών έχει συρρικνωθεί ουσιωδώς εν σχέση με προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους, όταν ο φάκελος της βίας στα γήπεδα ήταν ερμητικά κλειστός.
Η σκιά των προσυνεννοημένων αγώνων με στενή συνεργασία Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, όπου διεξάγεται προανακριτική ερευνά σε βάθος. Η διαφθορά στο ποδόσφαιρο είναι στις μεγάλες προτεραιότητες και στο ερευνητικό μικροσκόπιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Είναι προφανές ότι οι πολιτικές αυτές εκδηλώνονται σε ένα χώρο, που νοσεί χρονίως και ο αγώνας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που έχουν συσσωρευτεί, είναι διαρκής και καθημερινός. Ο Έλληνας πολίτης πρέπει όμως να είναι βέβαιος ότι η ελληνική Πολιτεία με τρόπο συντεταγμένο ασχολείται με το σύνολο των παθογενειών που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, επειδή είναι άθλημα λαοφιλές.
Το συμπέρασμα από τα γεγονότα στο ντέρμπι των αιωνίων είναι προφανές: Το συντεταγμένο ποδόσφαιρο οφείλει να ξεκαθαρίσει το ίδιο ποια είναι τα όρια της αυτοδιοικητικής λειτουργίας του και πού στερείται της ικανότητας να οργανώσει τα του οίκου του.
Η συζήτηση για τη φερεγγυότητα των ελληνικών πρωταθλημάτων πρέπει να ανοίξει. Η Πολιτεία θα κάνει το καθήκον της, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. Οφείλει όμως να κάνει το ίδιο, και άμεσα, το συντεταγμένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε διαφορετική περίπτωση η στρόφιγγα της χρηματοδότησης, που προέρχεται έμμεσα η άμεσα από το κράτος, θα κλείσει οριστικά για κάθε ομάδα, που καλλιεργεί άμεσα ή έμμεσα τη βία και για κάθε συνεταιρισμό που δεν μπορεί να κάνει το καθήκον του. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είναι σαφέστατη, ως προς το θέμα αυτό.

Εννοούμε τον κ Σταματιάδη Γ.Γ.της ΕΦΟΑ

Να μας απαντήσει από πότε εκρεμούν αποφάσεις για βία στα γήπεδα του τένις.

Μπορούν να διορθωθούν τα λάθη?

-ΛΑΘΟΣ σελίδα 5 ( όπου κόκκινο)
λαμβάνουν γνώση από εκεί. Το 2010 δεν θα αποστέλλονται στους Ομίλους με ταχυδρομείο

2- Λάθος σελίδα 7
ΙV. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
Οι βαθμολογίες ανά πρωτάθλημα διαμορφώνονται για το 2010 ως εξης:

Είναι εύκολο να διορθωθούν.

Sunday, February 20, 2011

Γκρεμίστηκε το τείχος του Βερολίνου? Αγωνιστικός σχεδιασμός - κανονισμός για το 2011.

Αγωνιστικός σχεδιασμός - κανονισμός 2011


Κυριακή, 20 Φεβρουάριος 2011 17:57

Ανακοινώθηκε από την ΕΦΟΑ ο Αγωνιστικός σχεδιασμός - κανονισμός για το 2011.

Δείτε και ένα χρήσιμο αρχείο για τον προγραμματισμό των Ενωσιακών 2011.

1ο ΟΡEΝ junior E.Φ.Ο.Α.20011

Από την Προκήρυξη

Ημερομηνίες
12άρια
(1999-2000) και 10άρια γεν. 1999- 2000 με την προϋπόθεση να έχουν κλείσει τα 10 έως την 3/3/2011

Πολύ γρήγορα λειτούργησαν τα αντανακλαστικά της ΕΦΟΑ. Μετά από μήνες έβαλε στην προκήρυξη ΑΥΤΟ που η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία πραγματοποιεί.

Η ΕΦΟΑ ΜΟΥΛΑΡΩΣΕ γιατί το υπέδειξε ο Σαρκεδάκης

Το δε γελοίο της ΕΦΟΑ είναι, ότι το γράφει ΜΟΝΟ για τα 12.

Στην προκήρυξη των 14 κάνει την πάπια.

Μα βρε αγόρι μου, ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ.

Τι κακό με σένα .

Ελληνικά δεν καταλαβαίνεις?

Αφού δεν είσαι ικανός ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ

Π.π

Ας αρχίσουμε να κοστολογούμε και εμείς γι αυτά που παρουσιάζονται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Μήπως κάποιος μπορεί να μας πει πόσο κάνει ένα εισιτήριο στην Τσεχία?

Βλέπω πολύ υψηλό το κόστος .

Ας αρχίσουμε να κοστολογούμε και εμείς γιατί από ότι βλέπω δεν έγινε διαγωνισμός για το πρακτορείο της ΕΦΟΑ.

Μην ξεχνάτε ότι έχουμε ΓΣ και κάποιος πρέπει κάτω από το τραπέζι να πληρώσει τα έξοδα.

ι.α

Λέτε να σωθούμε απο τις λαμογιές της ΕΦΟΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Αθήνα, 17/02/2011 Αριθμ.Πρωτ.4775

Σχετ: 2846/01-02-11

3231/03-02-2011

ΤΜΗΜΑ ΣΕΓΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ

Ταχ. Δ/νση: Κηφισίας 7

Ταχ. Κώδικας: 115 23 ΑΘΗΝΑ

Πληροφορίες: Κυρκόπουλος Χρήστος

Τηλέφωνο: 2131316408

ΘΕΜΑ : « Έγκριση μετάβασης της Εθνικής Ομάδας Νεανίδων κ.16 της Ε.Φ.Ο.Α. από 4 έως 6 Φεβρουαρίου 2011 στην πόλη Vendeyne της Τσεχίας προκειμένου να συμμετάσχουν στο Πανευρωπαϊκό Ομαδικό Χειμερινό Πρωτάθλημα».

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Εγκρίνουμε τη μετάβαση της Εθνικής Ομάδας Νεανίδων κ.16 της Ελληνικής Φίλαθλης

Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) από 4 έως 6 Φεβρουαρίου 2011 στην πόλη

Vendeyne της Τσεχίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Πανευρωπαϊκό Ομαδικό

Χειμερινό Πρωτάθλημα Νεανίδων κ.16 και την καταβολή σε βάρος της οικείας

Ομοσπονδίας του ποσού των τριών χιλιάδων πεντακοσίων πενήντα δύο ευρώ

( 3.552,00)

Ο προϋπολογισμός της αποστολής αναλύεται ως εξής:

Αεροπορικά εισιτήρια ( 2 άτομα Χ 647 ευρώ) 1294

Αεροπορικά εισιτήρια ( 1 άτομα Χ 651 ευρώ) 651

Αεροπορικά εισιτήρια ( 1 άτομα Χ 767 ευρώ) 767

Εσωτερικές μετακινήσεις 340

Ημερήσια Αποζημίωση (3 αθλητές χ 5 ημέρες χ 14 € ) 210

Ημερήσια Αποζημίωση (1 συνοδός χ 5 ημέρες χ 28 € ) 140

Διάφορα έξοδα – Πλέξιμο Ρακετών 150

ΣΥΝΟΛΟ 3.552,00 €

Η δαπάνη της αποστολής ανέρχεται στο ποσό των τριών χιλιάδων πεντακοσίων πενήντα δύο ευρώ.( 3.552,00) € και θα βαρύνει τον υπό έγκριση προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας (ΕΦΟΑ) με κωδικό 255 β για το 2011 σύμφωνα με το υπ. αριθμ. 174/25-01-2011 έγγραφο της Ομοσπονδίας

http://et.diavgeia.gov.gr/f/yppot/ada/4%CE%91%CE%9B%CE%94%CE%93-%CE%96%CE%92

Αγωνιστικός Σχεδιασμός 2011

Σε λίγες ημέρες φτάνουμε στο τέλος του Φλεβάρη. Του Φεβρουαρίου 2011. Και ακόμη δεν έχει κάποιος σχεδιάσει τι θα συμβεί αγωνιστικά μέσα στο έτος. Αναφερόμαστε για την απουσία αγωνιστικού σχεδιασμού από την ΕΦΟΑ για το έτος που διανύουμε.

Και όμως πριν από πολλούς μήνες, η ΕΦΟΑ είχε ξεκινήσει μία διαβούλευση για να καταλήξει σε κάτι που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό από όλους...ή από τους περισσότερους.

Η Τεχνική Διεύθυνση έχει καταθέσει τις προτάσεις της πολύ πριν από την λήξη του χρόνου. Οι εμπλεκόμενοι έχουν καταθέσει τις δικές τους απόψεις πολύ πριν από τη λήξη του χρόνου. Αλλά και πάλι δεν υπάρχουν νεώτερα.

Και χωρίς αγωνιστικό σχεδιασμό, πως να πάρουν αποφάσεις οι Ενώσεις για να κάνουν Ενωσιακά; Ή με ποιό τρόπο να σχεδιάσουν δικά τους τουρνουά; Ή πως να μάθουν οι γονείς τι θα κάνουν τα παιδιά τους, ειδικά τα 10αρια στα τουρνουά στην Ελλάδα; Αλλά σε μια εποχή που υπάρχει κινητικότητα και σε ηλικίες κάτω των 10 ετών, κάποιος δεν πρέπει να πει τι θα γίνει με αυτά τα παιδιά;

Και πάλι θα πούμε πως όλα είναι σχεδόν έτοιμα. Και πάλι κάποιος πρέπει να βγάλει από την αδράνεια αυτό το μηχανισμό και να ανακοινώσει ό,τι έχει αποφασιστεί.

Αγαπητή ΕΦΟΑ ήρθε η ώρα να κάνεις ανακοίνωση.

http://www.tennisnews.gr/greek-tennis/regional/5168-agonistikos-sxediasmos


Κατ αρχή να ευχαριστήσουμε το http://www.tennisnews.gr γιατί παρ όλο που είναι ένα περιοδικό και θα μπορούσε να κάνει την πάπια. μια και θέλει όλο τον κόσμο κοντά του έγραψε τα παραπάνω.

Όταν ζητάμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα από την ηγεσία της ΕΦOA την θεωρεί κριτική για την κριτική από την –ισχνή αντιπολίτευση-.

Έλα όμως που η αλήθεια έρχεται από παντού!

Μου λένε φίλοι μου βρε μην ασχολείσαι με τα πίτουρα .Κάνε το κέφι σου και άσε τον κοντό να κάνει τo όνομα του σκ—α.

Μα το θέμα είναι τα όνομα του η το άθλημα που από δεύτερο στον κόσμο στην Ελλάδα είναι ισχνό άθλημα!

Πάντως ένα ευχαριστώ sτο

http://www.tennisnews.gr/greek-tennis/regional/5168-agonistikos-sxediasmos

Kων Δεληβέρης

Saturday, February 19, 2011

Πολλά ζητάει το http://tennisnews.gr/

Μετά την ανακοίνωση του Αγωνιστικού Προγράμματος για το 2011 ήρθε επιτέλους η ώρα για τους αγώνες. Από την ΕΦΟΑ εκδόθηκαν οι προκηρύξεις για το 1ο Πανελλαδικό πρωτάθλημα τζούνιορς το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα από 4 - 10 Μαρτίου 2011. (Συμμετέχουν 10άρια μέχρι 3/3/2011).

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε παράλληλα πως τις ίδιες ημερομηνίες η Εθνική μας Davis Cup θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τους αγώνες. Δηλαδή τα δικά μας juniors δε έχουν την ευκαιρία να δουν την Εθνική μας Ομάδα γιατί η ίδια η Ομοσπονδία μας το σχεδίασε έτσι μετά από πολλή μελέτη των ημερομηνιών.

Οι ημερομηνίες του Davis Cup είναι γνωστές εβδομάδες πριν, αλλά μάλλον κανείς δε σκέφτηκε να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά μας να τιμήσουν τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας με την παρουσία τους.

Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και το διαχειριστικό φόρτο επιδιαιτητών και κριτών γραμμών που πρέπει το ίδιο διάστημα να καλύψουν δύο μεγάλα γεγονότα.

http://tennisnews.gr/greek-tennis/juniors/5165-panelladiko-juniors

Αφαντος ο λαλίστατος στους άσχετους Πινόκιος

Αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο
Η ανακοίνωση των επιχορηγήσεων τον Φεβρουάριο ανατρέπει τους σχεδιασμούς των ομοσπονδιών από τον Σεπτέμβριο

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση από τη ΓΓΑ των ετήσιων επιχορηγήσεων των ομοσπονδιών για το 2011. Υπάρχουν εκείνοι που αντέδρασαν έντονα ή ήπια, άλλοι που νιώθουν αδικημένοι κι εκείνοι που έμειναν ικανοποιημένοι, σταθμίζοντας την οικονομική κατάσταση της χώρας.

«Οι 900.000 λιγότερες από πέρσι (7,35 εκατ., έναντι 8,25) δεν αντιμετωπίζονται. Θα κάνουμε περικοπές στον σκληρό πυρήνα (ανάπτυξη, υψηλός αθλητισμός), που θα έχουν δυσμενείς επιπτώσεις. Εντάξαμε στον σχεδιασμό πάνω από 100 αθλητές, προσλάβαμε 38 προπονητές, έχουμε τους προπονητές και τα έξοδα κίνησης των συλλόγων. Ολα αυτά έγιναν με τη λογική ότι θα παίρναμε 200-300 χιλιάδες λιγότερες από πέρσι. Αυτό θα το αντιμετωπίζαμε. Τίποτα δεν προδίκαζε τόσο μεγάλη περικοπή. Και οι αποφάσεις αυτές δεν νοείται να λαμβάνονται στα μέσα Φεβρουαρίου. Διότι ο σχεδιασμός γίνεται τον Σεπτέμβριο. Και σημειώστε πως το υπουργείο Υγείας ζητεί χρήματα από τις ομοσπονδίες για τ’ ασθενοφόρα που πηγαίνουν στους αγώνες και η ΓΓΑ από τις διοικήσεις των Εθνικών Σταδίων να παίρνουν χρήματα από τις ομοσπονδίες και τα σωματεία για τη χρήση των σταδίων», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής.

«Οσο και δύσκολες στιγμές κι αν περνούν η πατρίδα και ο λαός (για τις οποίες δεν ευθύνεται, φυσικά, ο αθλητισμός), δεν πρέπει να βλέπουμε τον αθλητισμό, που είναι κοινωνικό αγαθό, μέσα από το πρίσμα του Μνημονίου. Εχει να κάνει με το πιο ευαίσθητο σημείο της κοινωνίας, που είναι η νεολαία. Αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο», υπογράμμισε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας (ΚΟΕ), που έχει υπό την σκέπη της πέντε Ολυμπιακά αθλήματα (κολύμβηση, πόλο, καταδύσεις, συγχρονισμένη κολύμβηση, κολύμβηση σε ανοικτό νερό) και την τεχνική κολύμβηση και θα πάρει 4,8 εκατ., έναντι 5,091 του 2010.

«Εχοντας πλήρη επίγνωση της κρίσης που βιώνει η χώρα, είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοσθούμε στα νέα δεδομένα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ομως, οφείλω ν’ αντιδράσω στην αδικία, που προκαλεί η μη ίση αντιμετώπιση. Αισθανόμαστε αδικημένοι, διότι, ενώ ο μέσος όρος της μείωσης στις άλλες ομοσπονδίες είναι στο 14%, στη δική μας ξεπερνάει τα 21% (από 3,8 εκατ. σε 3). Περιμένουμε από την πολιτεία να αποκαταστήσει την αδικία για το άθλημά μας, με τρεις τρόπους: Την επιχορήγηση των ερασιτεχνικών σωματείων, την οποία δεν έλαβαν το 2010, την τήρηση της δέσμευσης περί συνέχισης της επιχορήγησης για τα ΤΑΑ της Α1 ανδρών και τα σωματεία της Α2 ανδρών, και με την καταβολή του ποσού που επιδικάσθηκε με την απόφαση για τα Ολυμπιακά έργα» τονίζει ο πρόεδρος του βόλεϊ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, που πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι η κρίση δίνει την ευκαιρία να προβούμε σε θεσμικές αλλαγές, για τις οποίες η πολιτεία καλείται να διαδραματίσει επιτελικό ρόλο».

«Πιστεύω ότι η γυμναστική έπρεπε να έχει καλύτερη τύχη, διότι είναι άθλημα, που έχει προσφέρει πολλές διακρίσεις στη χώρα μας. Αισθανόμαστε αδικημένοι» λέει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας γυμναστικής, Θανάσης Βασιλειάδης.

Υπάρχουν και οι ικανοποιημένοι, βάσει, φυσικά, των δεδομένων.

Ο πρόεδρος της άρσης βαρών, ο τρις «χρυσός» Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας τονίζει πως περίμενε μικρότερη επιχορήγηση (1.050.000 έναντι 1.150.000 που θα λάβει η ΕΟΑΒ).

«Με τις επιπλέον 100 χιλιάδες θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε πιο άνετα κάποια πρωταθλήματα και να λειτουργήσουμε ικανοποιητικά. Εχουμε κάνει, όμως, μεγάλες περικοπές σε διοργανώσεις. Κυρίως στα περιφερειακά πρωταθλήματα, που είναι αγώνες για την ανάπτυξη, αλλά και για την πρόκριση στα πανελλήνια πρωταθλήματα», μας είπε.

«Το 1,4 εκατ. που ανακοινώθηκε πως θα πάρουμε, είναι περίπου, όσα περιμέναμε. Είχαμε ζητήσει 1,5. Είμαστε κάτω 250 χιλιάδες από πέρσι. Δεν είμαι δυσαρεστημένος. Εχουμε λαμβάνειν από την τακτική επιχορήγηση του 2010, άλλες 492 χιλιάδες. Αν, λοιπόν, τις πάρουμε, όπως έχει δεσμευθεί ο ΓΓΑ, θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ικανοποιητικά. Είμαστε ευχαριστημένοι, με βάση, βέβαια, τη συγκυρία της ελληνικής οικονομίας. Πρέπει να ξέρετε ότι δίνουμε 480 χιλιάδες για μισθοδοσία και εισφορές προσωπικού. Υπάρχει δε, καταγεγραμμένο χρέος περίπου 1,6-1,7 εκατ. Αν δεν υπήρχε αυτό, θα λειτουργούσαμε πολύ καλά, διότι έχουμε μαζέψει τις δαπάνες. Για το χρέος κάνουμε διακανονισμούς και παζάρια, για να το μειώσουμε, όπου γίνεται. Φοβούμαι, ότι ώς το τέλος του έτους, το ένα εκατομμύριο θα γίνει απαιτητό», τονίζει ο πρόεδρος της πάλης, Κώστας Θάνος.

Του Ν. Α. Κωνσταντοπουλου


Friday, February 18, 2011

Η ψήφος έχει ανταποδοτικότητα στην καταστροφή του αθλήματος ……

Δεν είδα κανένα να διαμαρτύρεται για το πρόγραμμα που βγήκε Την Ημέρα του Ψέματος (Μέρα ερωτευμένων) με το οποίο είναι ταυτισμένο το ΔΣ της ΕΦΟΑ.

Παρατηρώντας όμως την ΓΣ της Καβαλάς βλέπεις τον ρόλο των προπονητών σ όλο αυτό το ρημαδιό που λέγετε Ελληνικό τένις.

Α-Ποιοι πήγαν στις αποστολές των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων πριν λίγες μέρες που γύρισαν πλήρως ισοπεδωμένα πλην της κατηγορίας των 14 (βαθμός5 στο 10)?

Παπαχριστόπουλος Φίλιππος (συνοδός) Μούρτζιος Χρήστος ( συνοδός ) Γιώγιας Νίκος ( συνοδός ) Βασιλειάδου Όλγα (συνοδός).

Θέλουμε να ξέρουμε πως βρέθηκαν προπονητές Εθνικών Ομάδων χωρίς να έχουν πουθενά υπογράψει συνεργασία ως ομοσπονδιακοί με την ΕΦΟΑ !

Είχε αυτή η αποστολή το αντίδωρο της ψήφου?

Πως εμείς θα ζητήσουμε ευθύνη από τον προπονητή όταν τον πήραμε και τον βάλαμε σαν τσουβάλι ,υπεύθυνο των μικρών ψυχών των παιδιών μας?

Ήξεραν τα παιδιά μας και χθες?

Ήξεραν τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού τους και χθες για να τα βοηθήσουν ανάλογα?

Ήξεραν τους χαρακτήρες τους?

Ήξεραν τους προπονητές που τα προπονούν?

Τους πήραν τηλέφωνο για να μάθουν ποια είναι?

Μπορούμε να μάθουμε εάν πήραν φάκελο από την τεχνική επιτροπή και τον ομοσπονδιακό μας προπονητή με τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού τους?

Επιτέλους ΜΙΑ ψήφος θα καταστρέφει ότι χρόνια έχουμε με χρήματα μας προσπαθήσει ,με μια ΕΦΟΑ που δεν υπάρχει.

Γιατί να πιστέψω ότι αύριο δεν θα συμβεί στο δικό μου παιδί?

Δεν υπάρχει σύλλογος προπονητών να βάλει μια τάξη στον χώρο τους?

Επιτέλους πρόκειται και για το κύρος του επαγγέλματος τους!

Μπορείτε να μας πείτε τι ψήφησαν οι συγκεκριμένοι στην ΓΣ (οι σύλλογοι ) τους.

Ι.α

Thursday, February 17, 2011

4.965.000 ευρώ! ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ?

7 ΤΕΝΝΙΣ
1.150.000 €
1.100.000 €
1.050.000 €
900.000 €
4.200.000 σε 4 χρόνια ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?
765.000 € ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2011
4.965.000 Σύνολο ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΤΕ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ και αυτά !

ι.α

Επιχορηγήσεις αθλητικών Ομοσπονδιών έτους 2011

Μετά από λεπτομερή και εντατικό διάλογο με τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και στάθμιση, αφ’ ενός της δραστηριότητάς τους και αφ’ ετέρου των οικονομικών δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί γενικότερα, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη, μετά από εισήγηση του ΓΓΑ Πάνου Μπιτσαξή, οι επιχορηγήσεις των Αθλητικών Ομοσπονδιών για τα Αθλήματα Εθνικής Αθλητικής Προτεραιότητας, τα Αθλήματα Εθνικού Αθλητικού Ενδιαφέροντος και τα Κρατικώς Ενισχυόμενα Αθλήματα για το 2011 διαμορφώνονται ως εξής:

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2011

Α. ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Α/Α
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
ΠΟΣΟ
1
ΒΟΛΕΙ
3.000.000 €
2
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
1.700.000 €
3
ΕΠΟ (ΓΙΑ ΕΠΣ)
3.500.000 €
4
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
1.165.000 €
5
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
1.320.000 €
6
ΜΠΑΣΚΕΤ
4.900.000 €
7
ΣΕΓΑΣ
7.350.000 €
8
ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ
4.800.000 €
9
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
2.200.000 €

ΣΥΝΟΛΟ
29.935.000 €


Β. ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Α/Α
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
ΠΟΣΟ
1
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
1.150.000 €
2
ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ
650.000 €
3
ΠΑΛΗ
1.400.000 €
4
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ
635.000 €
5
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
1.350.000 €
6
TAE KWOΝ DO (ΕΛΟΤ)
650.000 €
7
ΤΕΝΝΙΣ
765.000 €
8
ΤΖΟΥΝΤΟ
700.000 €

ΣΥΝΟΛΟ
7.300.000 €

Χτήπησες κόκκινο Πινοκιο?

Τον πέρασες για βλάκα τον ΓΓΑ.....

Νόμιζες ότι δεν θα δεί που ξοδεύεις τα χρήματα.

Στα μνήματα της Υμηττού ο Αθαναηλίδης και το φάντασμα Πινόκιο




Απέναντι από τα μνήματα προγραμμάτιζε για το πτώμα (ανάπτυξη)με τον αναπληρωτή έφορο αγωνιστικού( από τον τάφο τον έβγαλε και αυτόν ?-Αθαναηλίδη)

Εκτός από τις εργασίες με την Τεχνική Διεύθυνση, ο κος Riba πραγματοποίησε συνάντηση, με τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Α. κο Σπύρο Ζαννιά, επισκέφτηκε τα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπου και πραγματοποιήθηκε το κύριο μέρος των εργασιών, με την συμμετοχή και του αναπληρωτή Εφόρου Αγωνιστικού κου Γιάννη Αθαναηλίδη.

Παρατηρήσατε που το έχει καταχωνιασμένο ΤΟ ΔΕΛΤΊΟΥ ΤΎΠΟΥ στο SITE της ΕΦΟΑ?.

Αντί να το έχει εκεί που ENA μήνα και,… είχε τις φωτογραφίες της εικονικής Γ Συνέλευσης το έβαλε στα αζήτητα.

Σκέφθηκε …Ποιος θα το πάρει χαμπάρει εκεί που το έβαλα?

Ποιός θα δει ότι η ΕΦοα έχει αναπτυξιακό Κέντρο φάντασμα?

Ποιος θα δειν αναφέρετε προπονήτρια ενός αναπτυξιακού κέντρου μια (πολιτικό πακέτο ?) από το πουθενά?

Ποιος θα καταλάβει ότι η φωτογραφία έχει τον φαντομά Πινόκιο χωρίς να υπάρχει αυτός!

Μα τι γίνεται?

Μας περνάει για κάφρους ο επικεφαλής της ΕΦΟΑ ΠΙΝΟΚΙΟ?

Βρέ βάλε την ποδιά της κουζίνας και στρώσου στην δουλειά .Και άφησε τις έξυπνες καρικατούρες.

Τι νομίζεις ότι θέλουμε από την ΕΦΟΑ ?

ΔΟΥΛΕΙΑ.ΔΟΥΛΕΙΑ,ΔΟΥΛΕΙΑ.

Άλλωστε οι παχιές αγελάδες πέθαναν. Το Αττικό Αλσος δεν μάθαμε ακόμα τι κρύβει.

Άντε στρώσου και άφησε τα θεατρικά έργα.

Είσαι και κακός ηθοποιός πανάθεμα σε.

Αυγουστίνος Πατριώτης

http://www.efoa.gr/index.php?option=com_content&view=category&id=25:program-coaching&layout=blog&Itemid=106

Wednesday, February 16, 2011

Την ημέρα που έβγαλε το αγωνιστικό πρόγραμμα η ΕΦΟΑ

«Κλασσικός Αθλητισμός για Παιδιά»

14.02.2011 | Κατηγορίες: Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αθλητισμός, δράσεις, εκπαίδευση, πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον ΣΕΓΑΣ υλοποιεί και φέτος το πρόγραμμα «Κλασσικός Αθλητισμός για Παιδιά».

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιμορφωτικών επισκέψεων και αθλητικών δραστηριοτήτων στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί το διάστημα από 28/02/2011 έως 20/05/2011.

http://government.gov.gr/2011/02/14/8014/

Το πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ βγηκε τον Νοέμβριο.

Έχει όλο το χρόνο να κάνει πολιτική και εκπαίδευση για το άθλημα του 4 μήνες.......

Όσο για τον Πινόκιο θυμήθηκε την ημέρα των ερωτευμένων να ανακοινώσει το αγωνιστικό του.

Τι περιμένεις από μα....κες

Φ.Καλαβριώτης

Επίσης ο κ. Riba ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αναπτυξιακού Κέντρου της Ε.Φ.Ο.Α. στο Αττικό Άλσος.....

Πρόγραμμα Συνεργασίας I.T.F.- Ε.Φ.Ο.Α./ 2011

PDF

Δευτέρα, 14 Φεβρουάριος 2011 12:42

…………………………. Εκτός από τις εργασίες με την Τεχνική Διεύθυνση, ο κος Riba πραγματοποίησε συνάντηση, με τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Α. κο Σπύρο Ζαννιά, επισκέφτηκε τα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπου και πραγματοποιήθηκε το κύριο μέρος των εργασιών, με την συμμετοχή και του αναπληρωτή Εφόρου Αγωνιστικού κου Γιάννη Αθαναηλίδη.
Επίσης ο κ. Riba ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αναπτυξιακού Κέντρου της Ε.Φ.Ο.Α. στο Αττικό Άλσος, όπου ενημερώθηκε από την υπεύθυνη προπονήτρια Μαρίνα Τσετσέλη, για το πρόγραμμα ανάπτυξης που εφαρμόζεται στο κέντρο.
H επίσκεψή του ολοκληρώθηκε, με συνέντευξη που παραχώρησε σε περιοδικό του τένις.
Το πρώτο μέρος του καινούργιου προγράμματος συνεργασίας με την Παγκόσμια Ομοσπονδία, υπήρξε απόλυτα χρήσιμο και παραγωγικό, τόσο στο επίπεδο της ενημέρωσης, όσο και στο επίπεδο των προτάσεων της I.T.F. προς την Ελληνική Ομοσπονδία.

Βρε παιδιά έχουμε ένα Πινόκιο επι κεφαλής του αθλήματος μας!!!

Και δεν το ξέραμε?

Να φέρνουμε τα παιδιά μας στο θέατρο του παραλόγου που ανεβαζει έργο

*Ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ ο ΠΙΝΟΚΙΟΣ*

Γ.Ανδρεόπουλος

Sunday, February 13, 2011

Ευρωπαική Ομοσπονδία και κανονισμοί για Jounior 2010

Age restrictions and eligibility
16&Under:
Players are allowed to play in a 16&Under event from the year they turn 13 years of age until the
year the players turns 16 years of age.
For 2010 this means players must be born between 1 January 1994 and 31 December 1997.
Players who are allowed to compete in 12&Under events are not allowed to play in an 16&Under
event.
14&Under:
Players are allowed to play in a 14&Under event from the year they turn 10 years of age*, and have
reached their 10th birthday on or before the start of the Singles Main Draw until the year the players
turns 14 years of age**.
For 2010 this means players born between 1 January 1996 and 31 December 2000 (and have
reached age of 10).
Players who are allowed to compete in 12&Under events may play a maximum of ten (10) events
outside their own country in the 12&Under and/or 14&Under Age Groups together during the
calendar year.
12&Under:
Players are allowed to play in a 12&Under event from the year they turn 10 years of age*, and have
reached their 10th birthday on or before the start of the Singles Main Draw, until the year the players
turns 12 years of age**.
p. 12

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ είναι ο πρόεδρος της ΙΑ Ένωσης,

Ο κ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ είναι ο πρόεδρος της ΙΑ Ένωσης, και ο συνήθως ύποπτος πρόεδρος των τελευταίων ΓΣ της ΕΦΟΑ.

Επειδή έχει αυτά αλλά και άλλα που επί του παρόντος δεν χρειάζεται ν αναλύσουμε χαρακτηριστικά , θα μπορούσε να μας πει γιατί ενώ η Αθήνα έχει τον μισό πληθυσμό της Ελλάδος τα νέα παιδιά δεν εμφανίζονται στους αγώνες?

Επειδή το ανακριτικό του στυλ στην ΓΣ ήταν αρκούντως περίεργο,( βασιλικότερος του βασιλέως ) για τα τεκταινόμενα μέσα στην ΓΣ ,θα του ζητούσαμε να καταγράψει τα τελευταία χρόνια στην Ένωση του την συμμετοχή των παιδιών στα τουρνουά της.

Γιατί βέβαια ξέρει πολύ καλά ,ότι όσο και αν ανεβαίνεις μια κοινωνική κλίμακα στο μυαλό σου επειδή ανήκεις στην οικογένεια του τέννις άλλο τόσο σου προξενεί εντύπωση η αδιαφορία των γονέων προς το επίσημο άθλημα.

Πιστεύει ότι όλοι οι Έλληνες είναι βλάκες ?

Οι γονείς δεν ξέρουν τι φουμάρει ο πρόεδρος και η ομαδούλα του?

Μην θεωρείτε τόσο βλάκες τους ανθρώπους που ασχολούνται με το τένις!

Δεν είναι η κοινωνία ελεγχόμενα μουλάρια που τα σέρνεις με το κάρο .

Περιμένουμε γιατί το περσινό ενωσιακό της ΙΑ είχε περίπου 120 παιδιά και σήμερα ΜΟΝΟ 50

Δεν πιστεύει ότι είναι και αυτός καταστροφέας του τένις ? Και ξέρει γιατί…….

Apostolos Akriviadis