Wednesday, March 31, 2010

7o ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ 2010, ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Καλό Πάσχα σε όλους τους φίλους!

Σας στέλνω την επιστολή προς ΕΦΟΑ, όπου πάνω από 100 γονείς έχουμε υπογράψει, παρακαλώντας να αλλάξει η Καλαμάτα από έδρα του 7ου Πανελλαδικού.

Πέμπτη 1η Απριλίου

ΠΡΟΣ το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α.
Αξιότιμοι κύριοι,
Πέρσι, όπως και το 2008, η Καλαμάτα διοργάνωσε το Πανελλαδικό της ΣΤ ένωσης. Εκφράστηκε από πολλούς γονείς η απορία για την επιλογή αυτής της πόλης, που είναι η πιο μακρινή για το σύνολο των μετακινούμενων γονέων. Η επιλογή αυτή αυξάνει τα έξοδα του συνόλου των γονέων, τουλάχιστον κατά 100,000 €.
Η Πελοπόννησος έχει βέβαια και τις πόλεις Πάτρα, Τρίπολη, Ναύπλιο και Κόρινθο, που εξυπηρετούν πολύ περισσότερο την πλειοψηφία των αθλητών, απ’ όπου κι αν προέρχονται.
Επίσης, όταν το 2009 ευχαριστούσατε τον πρόεδρο του Ο.Α. Καλαμάτας για την άρτια οργάνωση, σας είχα γράψει: «Η ενημέρωση σας για την επιτυχία των τουρνουά πρέπει να έχει πιο αξιόπιστες πηγές, από αυτές που επιλέγετε».
Η αλήθεια είναι ότι η οργάνωση ήταν απαράδεκτη. Πολύ κακή ήταν και το 2008.
Πριν λίγες μέρες ανακοινώσατε ότι το 7ο Πανελλαδικό του 2010 θα γίνει και πάλι στην Καλαμάτα. Η προσωπική μου αγανάκτηση, μου έδωσε το έρεισμα να ρωτήσω και τους άλλους γονείς, τι άποψη έχουν για την επιλογή σας.
Σας παραδίδω 109 υπογραφές, κάτω από το κείμενο της παράκλησης να αλλάξετε την έδρα αυτή. Το εντυπωσιακό είναι ότι όποιος υπέγραφε έλεγε «εξ’ άλλου ήταν η χειρότερη διοργάνωση».
Ζητήσαμε υπογραφή από 112 γονείς. Δεν υπέγραψαν δύο Κρητικοί εκ των οποίων ο ένας είπε ότι έχει φιλοξενία στην Καλαμάτα και μία μητέρα που είπε ότι κατάγεται από εκεί. Αυτή η μητέρα προσέθεσε ότι πέρσι ντρεπόταν, που η πόλη της έκανε τέτοια κακή οργάνωση.
Με την ευκαιρία της επικοινωνίας, ευχαριστούμε τον ΑΟΑ Παπάγου για την εξαιρετική οργάνωση του 1ου Πανελλαδικού και την Κρήτη για την άριστη οργάνωση του 2ου. Ευχόμαστε στην Θεσσαλονίκη να τύχουμε ανάλογης φιλοξενίας.

Φιλικά, σας εύχομαι καλό Πάσχα
εκ μέρους των γονέων που υπέγραψαν και που παλεύουν να προσφέρουν το καλύτερο στα παιδιά μας.
Κώστας Κουτσάφτης

Σημείωση: Σε επιστολή ακολουθούν οι υπογραφές, παρακάτω το φωτοαντίγραφο του πρωτότυπου.
Εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να την παρουσιάσουμε.Η ΕΦΟΑ όμως όπως και πολλοί άλλοι την έχουν διαβάσει

Πίσω από ολη αυτή την ιστορία ο Ζαννιάς........

Καταλαβαίνουμε την αναστάτωση του Ζαννιά.
Ξέρετε τι σημαίνει να κάνει όλη την ιστορία των Μεσογειακών και να είσαι έξω από την πίτα?
Τι έχουμε ακόμα να δούμε.
Κάθε φορά που θα του παίρνουν το πιάτο που έχει μαγειρέψει θα τρέχουν οι Λαρισαίοι με προβλήματα στα γήπεδα.
Και έτσι θα είμαστε παρόντες στην ιστορία που στήσαμε με τον Κούβελο.
Τώρα ως έξυπνος αυτός έβαλε τον παπατρέχα να ξελασπώνει.........
Αρκεί ο Νικολάου να είναι παρών γιατί τον ξέρει από έξω και από μέσα.....

Από http://www.tennisnews.gr/forum

Η ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 500 ΠΑΙΔΙΑ-ΑΘΛΗΤΕΣ(8-18 ΕΤΩΝ) ΤΟΥ Α.Σ.Α.ΛΑΡΙΣΑΣ & ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΥ Ο.Α.
ΑΝΑΣΤΑΤΟΣ Ο ΤΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟ 4Ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΙΣ JUNIORSΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α. ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ & ΝΙΚΑΙΑ ΣΤΙΣ 7-13 ΜΑΪΟΥ
Απρόσμενα αρνητικές εξελίξεις σημειώθηκαν στο πρόβλημα της χρήσης των νέων γηπέδων της Νεάπολης από τα 2 ιστορικά Λαρισαϊκά σωματεία τένις ΑΣΑΛ (ομάδα ανδρών σε Α΄εθνική,& Γυναικών 4η στην Ελλάδα) & ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ (πέρσι η ομάδα ανδρών στην Α΄Εθνική). Η «ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ» εντελώς απροειδοποίητα κλείδωσε τα γήπεδα με το πρόσχημα της μη προσέλευσης των Σωματείων για σύναψη Σύμβασης μίσθωσης μαζί της.
Στα πλαίσια κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΛ η Πολιτεία & ο Δήμος τα έδωσαν σχεδόν όλα (έκταση του Β΄Πυρήνα , επί πλέον 125 στρέμματα δημοτικής έκτασης, άδεια καθαίρεσης ενός πλήρους τενιστικού Κέντρου με κεντρικό γήπεδο+10 γήπεδα φωτιζόμενα, κυλικείο, αποδυτήρια, κερκίδες, γυμναστήριο, αποθήκες κλπ, ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας, αξίας άνω του 1.000.000 €, ιδιοκτησίας του Ε.Α.Κ.Λ.-Γ.Γ.Α). Αυτό το κέντρο εξ άλλου προβάλλαμε στους ανθρώπους της ΔΕΜΑ και το φάκελο διεκδίκησης και με επιχείρημα ότι οι εγκαταστάσεις τένις είναι έτοιμες πήραμε τους Μεσογειακούς και το άθλημα στην Λάρισα.
Η «ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ», πατώντας σε σκανδαλώδη όρο της Σύμβασης που της δίνει το δικαίωμα διαχείρισης των νέων γηπέδων, ζητάει από τα σωματεία τένις μίσθωμα για την χρήση τους ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΑΛΛΟ ΟΡΟ που αναφέρει ότι αφενός τα νέα γήπεδα πρέπει να ολοκληρωθούν πλήρως πριν την καθαίρεση των παλαιών, αφετέρου δεν θα εμποδιστεί στο ελάχιστο η δραστηριότητα των συλλόγων του Δήμου Λαρισαίων.
Αντ΄ αυτού τα σωματεία επί 7 μήνες ταλαιπωρούνται χωρίς φως, τουαλέτες, καθίσματα, γραφεία και ούτε καν μία βρύση με νερό. Ενώ ο φωτισμός είναι έτοιμος , η «ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ» έχει κατεβασμένους τους διακόπτες με αποκορύφωμα κατά την διεξαγωγή του πρόσφατου 3ου Ενωσιακού τουρνουά Κεντρικής Ελλάδας με συμμετοχή 180 παιδιών (το πρώτο και μόνο που έγινε στα καινούργια γήπεδα) οι διαμαρτυρίες των εμπλεκομένων στους αγώνες να είναι πολύ έντονες (δεν υπήρχαν νερό, τουαλέτες, γραφεία, καθίσματα και, ελείψει φωτισμού των γηπέδων, οι βραδινοί αγώνες μεταφέρονταν στα γήπεδα της Νίκαιας με αποτέλεσμα την αφάνταστη ταλαιπωρία αθλητών, προπονητών και συνοδών).
Όπως κάθε χρόνο, η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) ανέθεσε και πάλι στους συλλόγους του Νομού μας (Λάρισα & Νίκαια) την διεξαγωγή του 4ου Πανελλαδικού πρωταθλήματος τένις Juniors στις 7-13 Μαΐου, που είναι από τις 5 μεγαλύτερες διοργανώσεις της χρονιάς με συμμετοχή πλέον των 700 νέων αθλητών, αναγνωρίζοντας την μεγάλη ανάπτυξη του τένις και την οργανωτική επάρκεια των συλλόγων της περιοχής μας. Η ανάθεση αυτή δεν είναι καθόλου εύκολη δεδομένου ότι πολλές άλλες μεγάλες πόλεις με παράδοση (π.χ. Πάτρα, Αθήνα κλπ) διεκδικούν επί χρόνια την ανάληψη της συγκεκριμένης διοργάνωσης και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από τους παράγοντες του τένις του Νομού μας για την θετική ανταπόκριση της Εθνικής Επιτροπής & του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Και ενώ μέχρι πέρυσι η πληρότητα των εγκαταστάσεων με το σύγχρονο τενιστικό κέντρο του Β΄ Πυρήνα της Νεάπολης αποτελούσε βασικό πλεονέκτημα των Λαρισαϊκών συλλόγων, φέτος η αδιαφορία των αρμοδίων για την (στοιχειώδη έστω) ολοκλήρωση των υποδομών του νέου τενιστικού κέντρου που κατασκεύασε η «ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ» στην Νεάπολη απειλεί να στερήσει από την περιοχή μας την τόσο σημαντική αυτή διοργάνωση για την Λάρισα. Η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης ζητά, μέχρι 10 Απριλίου, να δηλώσουν οι σύλλογοι της Λάρισας τα γήπεδα που θα γίνουν οι αγώνες ώστε να συντάξει την σχετική προκήρυξη αλλιώς θα αναγκαστεί να μεταθέσει την έδρα των αγώνων (τουλάχιστον τις μισές κατηγορίες μιας και για τις άλλες επαρκούν οι άρτιες εγκαταστάσεις του Ο.Α. Νίκαιας ). Ενδεικτική είναι η επιστολή του Προέδρου της 5ης Ένωσης Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας κ. Σέγκη Παναγιώτη.
Η προκλητική ενέργεια της «ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ» να κλειδώσει απροειδοποίητα τα γήπεδα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Όλος ο τενιστικός κόσμος του Νομού είναι ανάστατος και καλούν τους φορείς της Πολιτείας και ιδιαίτερα της πόλης να πάρουν επιτέλους θέση και να μην κωφεύουν.
Τα γήπεδα τένις κ. Πηλαδάκη ανήκουν στο Δήμο και στους μικρούς αθλητές των σωματείων. Δεν επενδύσατε ούτε 1 €. Είχατε υποχρέωση να κατασκευάσετε αυτό που γκρεμίσατε και μάλιστα να παραδώσετε τενιστικό κέντρο με προδιαγραφές Μεσογειακών Αγώνων (ή τουλάχιστον ισάξιο με αυτό που καθαιρέσατε) και όχι τις πρόχειρες εγκαταστάσεις που κατασκευάσατε και είναι αμφίβολο αν θα εγκριθούν από την ΔΕΜΑ για την διεξαγωγή αγώνων επιπέδου Μεσογειακών (συνεχόμενα γήπεδα σαν προπονητήριο χωρίς πρόβλεψη για κερκίδες και θεατές, μεγάλες και ανομοιόμορφες κλίσεις στα γήπεδα, έλλειψη υποστηρικτικών εγκαταστάσεων, δίπλα σε Εθνικό δρόμο χωρίς καμία πρόβλεψη ηχομόνωσης και οπτικής ηρεμίας κλπ). Δεν έχετε το δικαίωμα να επιβάλετε όρους στα σωματεία σε κάτι που ουσιαστικά δεν σας ανήκει.
Αγαπητέ κ. Δήμαρχε Λαρισαίων πρέπει επιτέλους να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να τηρήσετε τις υποσχέσεις σας ότι δεν θα θιγούν τα σωματεία τένις από την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΛ. Οι εξελίξεις δεν τιμούν την πόλη της Λάρισας που θα φιλοξενήσει το τένις των Μεσογειακών του 2013.
Οι διωκόμενοι σύλλογοι ΑΣΑΛ & ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ και η Ομοσπονδία τένις (ΕΦΟΑ) εξέδωσαν σκληρές ανακοινώσεις (τα πλήρη κείμενα των ανακοινώσεων θα τα δειτε εδώ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΑΛ-ΛΟΑ , ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΦΟΑ ) . Η ΕΦΟΑ και τα σωματεία τένις του Νομού Λάρισας προγραμματίζουν Συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Τετάρτη 31 Μαρτίου και ώρα 12.00 σχετικά με θέμα.
ΥΓ. Ευτυχώς από ότι φαίνεται η Νίκαια δεν θα ενσωματωθεί στο Δήμο Λαρισαίων για να παραδώσει στο έλεος των ιδιωτικών συμφερόντων την αθλούμενη νεολαία και ότι με κόπο και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου έχει κτιστεί στη Νίκαια ώστε, το τένις του Νομού Λάρισας, να έχει τουλάχιστον μία φιλόξενη στέγη.
ΚΑΦΦΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Α.ΝΙΚΑΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε΄ΕΝΩΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΦΟΑ

Sunday, March 28, 2010

Θαυμάσια πρωτοβουλία !!!!

Aγαπητοί φίλοι του τένις και του tennisnews.gr

, Είναι αλήθεια πως τους τελευταίους μήνες αυξάνονται όλο και περισσότερο οι φωνές των ανθρώπων του τένις. Αυξάνονται σε ένταση, αλλά και σε ποσότητα. Και είναι επίσης πραγματικότητα πως φτάνουν συνεχώς στο inbox του tennisnews πολύ ενδιαφέροντα και αξιόλογα μηνύματα από γονείς, αθλητές, παράγοντες, απλούς φίλους του τένις που δεν είναι δυνατόν να προβληθούνε στην πλειοψηφία τους μέσα από το ενημερωτικό μας portal. Σκεφτήκαμε πως αν όλες αυτές οι απόψεις μπορούσαν να προβληθούνε με κάποιον τρόπο, τότε σίγουρα θα μπορούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν στα χέρια τους τις τύχες του τένις στη χώρα μας.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα φόρουμ συζήτησης (http://www.tennisnews.gr/forum

) και να δώσουμε το tennisnews.gr

στους ίδιους μας τους αναγνώστες. Με τη δημιουργία του forum αυτού στοχεύουμε όχι να κάνουμε ένα ακόμη τενιστικό φόρουμ, αλλά να προσφέρουμε στο άθλημα που υπηρετούμε, να ενώσουμε και να ακούσουμε τις φωνές όλων αυτών που έχουν να συνεισφέρουν και να πουν αξιόλογα και σημαντικά πράγματα, και γιατί όχι να βγάλουμε και ειδήσεις μέσα από εδώ, μέσα από το διάλογο.

Επίσης επιδιώκουμε να ανοίξουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με τη διοίκηση του ελληνικού τένις, να δώσουμε τη δυνατότητα να χειροκροτηθούν ενέργειες σωστές και να επικριθούν ενέργειες λιγότερο σωστές. Ο στόχος είναι πάντα ένας...το καλύτερο δυνατό για το τένις στην Ελλάδα μέσα από την αντίθεση που θα οδηγήσει στη σύνθεση και σε ένα καλύτερο αύριο...Αυτό βέβαια προϋποθέτει ανθρώπους που θέλουν να δώσουν, αλλά και ανθρώπους που θέλουν να ακούσουν.

Η στιγμή πιστεύουμε είναι η πιο κατάλληλη. Είναι άλλωστε ‘της μόδας’ με την καλή έννοια η πρακτική της διαβούλευσης, και καλό θα ήταν και η ΕΦΟΑ η οποία σε πρόσφατη ανακοίνωσή της είπε πως θα δώσει τον αγωνιστικό σχεδιασμό του 2011 για διαβούλευση http://tinyurl.com/ygm4jgd

, να ανοίξει τις πόρτες της σε ολόκληρο τον τενιστικό κόσμο της χώρας και να τους ακούσει.

Φυσικά η θεματολογία ενός τενιστικού φόρουμ δε μπορεί να σταματήσει μόνο σε θέματα διοίκησης του τένις. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορούμε να μοιραστούμε, και περιμένουμε να ακούσουμε όλες τις απόψεις σας και για άλλους τομείς τενιστικούς που μπορούμε να καλύψουμε, πέρα από αυτές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Σας περιμένουμε όλους εσάς που έχετε άποψη και θέλετε να τη μοιαστείτε στο tennisnews.gr

forum και ευελπιστούμε να δώσουμε σε όλους μια διαδραστική ευκαιρία που θα προσφέρει σημαντικά με τον τρόπο του σε κάθε έναν ξεχωριστά αλλά και πολύ περισσότερο στο ίδιο το ελληνικό τένις.

TENNISNEWS FORUM - http://tennisnews.gr/forum

Με εκτίμηση,
Η ομάδα του tennisnews.gr

Σύσσωμη η Κρήτη υποστήριξε το τουρνουά της.

Και καλά έπραξε.
Η υπόλοιπη Ελλάδα όμως τι έκανε?
Προτίμησε να πράξη λογικά και να επενδύσει σε τουρνουά που θα τους κοστίσει λιγότερα.
Βλέπετε ο Ζαννιάς προτιμά να τρώει τα λεφτά της ΕΦΟΑ σε Γ Συνελεύσεις που τον ανακηρύσουν θεό του αθλήματος ΠΑΡΑ να επενδύσει σε αθλητές του.
Από πότε έχει να υποστηρίξει η ΕΦΟΑ τους 8 αθλητές ανά κατηγορία?
Μα από την στιγμή που αποφάσισε ότι είναι καλύτερα να επενδύει στο οικονομικό του μέλλον με την υποστήριξη του Δουβή, Ορφανού, Ιωαννίδη .
Ας τα παιδιά να κουρεύονται.
Εγώ ο Θεός του τέννις να είμαι καλά.

Και όποιος αμφιβάλει ας διαβάσει προσεκτικά τους απολογισμούς.
Γιατί όπως ξέρετε η προϋπολογισμοί είναι τα φούμαρα και οι μεταξωτές κορδέλες.

Έχουμε μπουχτίσει και αηδιάσει μ αυτά

Saturday, March 27, 2010

Για τα 2 τελευταία σχόλια!

Δυστυχώς τα είδα μόλις σήμερα και ήταν κρίμα να μην αναρτηθούν

ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΞΑΤΕ ΤΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ κ. ΜΠΙΤΣΑΞΗ.

Συμπαθητική η προσπάθεια του Γ.Γ Α να αποφύγει ένα στερεότυπα τυποποιημένο κείμενο προς όλες τις ομοσπονδίες για να τους γνωστοποιήσει το ύψος της επιχορήγησής τους,
που θα πάρουν το 2010.
Με τις περιφραστικές αναφορές σας στα τεκταινόμενα κάθε αθλήματος, μπορεί κ. Μπιτσαξή να θέλετε να εμφανιστείτε γνώστης όλων των αθλημάτων, όμως υπάρχει ο κίνδυνος να εκτεθείτε όπου το περιεχόμενο των αναφορών σας απέχει από την πραγματικότητα. Και αυτό συνέβη με το άθλημα της Αντισφαίρισης.
Εκτεθήκατε ανεπανόρθωτα.
Είναι λογικό να μην έχετε προσωπική άποψη για όλα τα αθλήματα, εκείνο που δεν είναι λογικό, είναι να προστρέχετε σε γνώμες τρίτων εμφανώς προκατειλημμένων με το άθλημα της αντισφαίρισης. Κανείς άνθρωπος του τένις δεν θα σας έλεγε ότι το κύριο πρόβλημα στην αντισφαίριση, είναι αυτό που αναφέρετε, όχι από ανάγκη να υποστηρίξει το άθλημα, αλλά απλά γιατί δεν είναι αλήθεια.
Γράφετε ’’…..Δεν αφορά την Πολιτεία, ούτε προτίθεται άμεσα ή έμμεσα να χρηματοδοτήσει το Τένις, ως άθλημα, ψυχαγωγία ή άσκηση των πλουσίων, των επωνύμων, των διαφόρων πανάκριβων κλάμπς, των ακριβών μαθημάτων και άλλων ενασχολήσεων των ευπόρων τάξεων των Αθηνών…….’’
Επιεικώς απαράδεκτο κ. Μπιτσαξή.
Προφανώς ,αφού το γράφετε, έχετε την άποψη ότι τα χρήματα της επιχορήγησης πηγαίνουν στους πιο πάνω.
Αλλά πως το ξέρετε;
Ο φορέας στον οποίο είστε επικεφαλής και είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος, έχει να στείλει έλεγχο από το 1997, δεκατρία ολόκληρα χρόνια.
Κανείς δεν βρέθηκε να σας πει ότι το άθλημα του τένις είναι ίσως το μοναδικό άθλημα, με το οποίο μπορούν κάποιοι να αθλούνται και πάνω από εβδομήντα χρονών; Κανονικά ο πρώτος που θα έπρεπε να αντιδράσει για την προσβολή προς το άθλημα, είναι ο Ζαννιάς, αλλά αυτός το μόνο που δεν θέλει αυτή τη στιγμή είναι μια αντιπαράθεση μαζί σας κ. Μπιτσαξή.
Έχει ανοικτούς λογαριασμούς με την δικαιοσύνη, και ξέρει ότι ένας έλεγχος της Γ.Γ. Αθλητισμού θα μπορούσε όχι μόνο να επιταχύνει τις ανακρίσεις που έχει αναλάβει η 32η ανακρίτρια, αλλά να αυξήσει και της κατηγορίες.
Η δημοσιευμένη άποψη στην εφημερίδα SportDay στις 24 Ιουλίου του 2008 του κ. Σεβαστή σε μια διένεξη με την ΕΦΟΑ για κάποιο αγωνιστικό χώρο των Χανίων, ότι ’’……Οι εκπρόσωποι του τένις με την υποβαθμισμένη διεθνή εκπροσώπηση, των οποίων οι χώροι ανάπτυξης του αθλήματος αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις κλειστά ’’Club’’ ή εμπορικές επιχειρήσεις, δεν δικαιούνται να διεκδικούν δημόσιους χώρους, διεκδικώντας τους μάλιστα από αθλήματα που τιμούν τη χώρα σε διεθνές επίπεδο και τα σωματεία τους είναι καθαρά ερασιτεχνικά………’’, που ταυτίζεται εννοιολογικά με την δική σας άποψη, είναι συμπτωματική;

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

Η Γ.Γ. Αθλητισμού έχει ξεκινήσει από της 16/2/2010 με έγγραφά της να γνωστοποιεί στις ομοσπονδίες το ποσό με το οποίο θα επιχορηγηθούν για το τρέχον έτος. Έτσι η Κωπηλασία, ο Στίβος, το Κανόε-Καγιάκ, το Μπάσκετ, το Βόλλευ, το Χάντμπολ, η Γυμναστική, η Ιστιοπλο’ί’α με τελευταία την Κολύμβιση στις 8/3/2010 έχουν μάθει τι χρήματα θα πάρουν. Θα ακολουθήσουν τα πόσα των άλλων ομοσπονδιών, μέσα στις οποίες και η Αντισφαίριση.
Στο μέσον χρονικά της διαδικασίας αυτής, στις 25/2/2010 με αφορμή το 1ο Πανελλαδικό πρωτάθλημα τζούνιορς, ο Σπυράκος αναρτά στο site της ΕΦΟΑ, δελτίο τύπου με το εξής περιεχόμενο. ’’Πλημμυρίζουν από σήμερα τα γήπεδα του ΑΟΑ Παπάγου, του ΟΑ Ηλιούπολης και του ΟΑ Χολαργού καθώς 959 παιδιά από όλες τις Ενώσεις της χώρας ρίχνονται στη μάχη του 1ου Πανελλαδικού Πρωταθλήματος Τζούνιορς, το οποίο θα διεξαχθεί από 25 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2010 και περιλαμβάνει αγώνες Αγόρια-Κορίτσια 12, 14, 16 και 18 ετών.
Μετά τις 66 διοργανώσεις, που έγιναν το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου σε επίπεδο Ενώσεων, η πολύ μεγάλη συμμετοχή τενιστών και τενιστριών σε αυτό το πρώτο πανελλήνιο ραντεβού του 2010, έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική του αθλήματος και να γεμίσει με αισιοδοξία τους ανθρώπους της ΕΦΟΑ σε μια δύσκολη (και) για τον Αθλητισμό εποχή…’’
Ποιόν άραγε έχει αποδέκτη αυτό το κείμενο; Σίγουρα δεν γράφθηκε προς ενημέρωση των ’’παροικούντων την Ιερουσαλήμ’’, αθλητές, γονείς αθλητών, ομίλους , προπονητές κ.λ.π. Αυτοί γνωρίζουν και ……θυμούνται ότι αν έβγαινε πέρσι τέτοια εποχή μια παρόμοια ανακοίνωση θα μιλούσε για 350 συμμετοχές στο 1ο Πανελλαδικό της Ρόδου, εκ των οποίων οι 42 ήταν από Κω και Ρόδο και εκτός τριών τεσσάρων, κανείς τους δεν εμφανίσθηκε σε επόμενο πανελλαδικό.
Θέλοντας να σιγουρέψω την υποψία μου, ζήτησα από ένα φίλο να διαβάσει την ανακοίνωση της ΕΦΟΑ, και να μου πει, τι είναι αυτό που αποκομίζει, αυτό που εισπράττει, από το παραπάνω κείμενο. Εντυπωσιάσθηκε με τον αριθμό των αθλητών, και τα 66 τουρνουά μέσα σ’ ένα δίμηνο. Κατάλαβα…….κατάλαβα κ, Μπιτσαξή ότι το κείμενο γράφτηκε για σας, να σας εντυπωσιάσει ενόψει επιχορήγησης.
Όμως, πιστεύω ότι θα εντυπωσιαστείτε ακόμη περισσότερο, όπως και ο φίλος μου, όταν μάθετε ότι για όλα τα πρωταθλήματα τζούνιορς, η ομοσπονδία, ο Ζαννιάς δηλαδή, δεν δίνει ούτε ένα ευρώ.

Και αν ο φίλος μου δεν μπορεί να λύσει την απορία του,….’’τότε που πάνε τα λεφτά’’…..εσείς κ. Μπιτσαξή μπορείτε να την λύσετε στέλνοντας έλεγχο στην ομοσπονδία.
Είναι υποχρέωση και χρέος σας προς τον Έλληνα φορολογούμενο.

Thursday, March 25, 2010

Υποκρισία στο μεγαλείο της !!!!!!!!!

Ελπίζουμε να μην είναι τόσο αφελείς οι Σύλλογοι της Λάρισας που να πιστεύουν ότι πίσω από όλα αυτά δεν κρύβεται ο Σπυράκος.
Αναλυτικότερα.
Ο Ζαννιάς έξω από τους Μεσογειακούς.
Πως θα βρεθούμε στο τεχνικό προσκήνιο και δει κρυμμένος αγωνιστής στο άθλημα του ;
Κάνοντας μια συνέντευξη τύπου διαμαρτυρόμενος.
Τι αποφέρει αυτό ;
Ότι εάν δεν δώσετε ένα κομματάκι από την πίτα θα σας τρομοκρατώ.
Μόνο που με τον Πιλαδάκη τις συμφωνίες του τις έχει κάνει.
Πίσω από τις κινήσεις του είναι και αυτός!
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα σωματεία χάνουν τα γήπεδα τους γιατί πίσω από τέτοιες κινήσεις έχει να κερδίσει ο Σπυράκος κάποια εργολαβία, κάποιους ψήφους.
Στο σκάκι όταν κάνεις την πρώτη κίνηση είναι για το αποτέλεσμα της 4ης κίνησης.
Ξέρετε τι είναι να έχει σχεδιασθεί ένα πάζλ με τα έργα της Λάρισας και του Βόλου και να είσαι ξεχασμένος ;
Ο Δήμαρχος ΤΩΡΑ μ άλλους θα συνεργασθεί.
Δεν θα έχει τον μαραθωνοδρόμο του ξεσκονίσματος να τον απασχολεί.
Να δούμε τώρα τι θα κάνει και ο ντόπιος βαρόνος Κουραμάς……
Αγαπητοί σύλλογοι.
Ήρθε η ώρα να δείτε πόσους από εσάς θα πουλήσει ο Ζαννιάς.
Όσο θα κλαίει μαζί σας για τα προβλήματα σας,τόσο ετοιμαστείτε για τα μαχαίρια στην πλάτη.
Δεν θα χαθούμε θα τα ξαναπούμε...........

ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ 500 ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΤΕΝΙΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ Ανά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΦΟΑ Τετάρτη, 24 Μάρτιος 2010 15:13

Ανάστατη είναι η οικογένεια του τένις, από την απόφαση του Κώστα Πηλαδάκη και της εταιρείας ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Α.Ε. να πετάξουν στο δρόμο 500 παιδιά ηλικίας 5 έως 18 χρονών, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα γήπεδα τένις, δίπλα στο υπό κατασκευή νέο γήπεδο της Λάρισας. Κι αυτό κόντρα σε όλες τις υποσχέσεις του Δημάρχου Κωνσταντίνου Τζανακούλη προς τον Πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Α. κ. Σπύρο Ζαννιά και προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και σε όσα έχει υποστηρίξει ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι τα γήπεδα του τένις θα ανήκουν στο Δήμο Λάρισας. Αντίθετα τώρα η εταιρεία ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ ζητεί από τα 5 τοπικά Σωματεία να υπογράψουν συμβόλαια προκειμένου να χρησιμοποιούν τα γήπεδα.
Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. αναρωτιέται γιατί καταστράφηκαν επενδύσεις 1.000.000€ (καινούργια γήπεδα με τον ιδρώτα του Ελληνικού Λαού) για να δημιουργηθούν άλλα γήπεδα, δίπλα στο γήπεδο της επιχείρησης Π.Α.Ε. Λάρισα; Η Ε.Φ.Ο.Α. ετοιμάζει κινητοποιήσεις. Μάλιστα ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Ζαννιάς και τα μέλη του Δ.Σ. προγραμματίζουν συνέντευξη τύπου την Μεγάλη Τετάρτη στην Λάρισα για να καταγγείλουν τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν γύρω από το τένις στην πόλη και συνδέονται άμεσα με τους Μεσογειακούς Αγώνες.
Ο Δήμαρχος έδωσε εντολή στα Σωματεία να σπάσουν τις κλειδαριές για να μπουν τα παιδιά στα γήπεδα. Η Ε.Φ.Ο.Α. τον καλεί να σπάσει ο ίδιος τις κλειδαριές, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί.

Saturday, March 20, 2010

Μαραθωνοδρόμος στο ξεσκόνισμα του ΓΓΑ ο Ζαννιας !!

Παρ όλο που δεν υπάρχει πόρτα, που να μην χτύπησε για να πουν όλοι τον καλό λόγο για τον Ζαννιά στο Πάνο Μπιτσαξή ,δυστυχώς δεν μπόρεσε να τον πείσει να δώσει περισσότερα χρήματα στην ΕΦΟΑ άλλα και να μπει στο ΔΣ του Βολος 2013 ΑΕ
Όλα αυτά τα χρονιά η σύμπλευση του με τον Κούβελο πήγε χαμένη
Του έμεινε το γλυφητζούρι στο χέρι.
Έγλυψε ,έσκυψε αλλά δεν του κάθισε.

Και τώρα?
Λεφτά και τραπεζώματα τέλος?
Πόσα πλήρωσε αυτή η ΕΦΟΑ σε τραπέζια και εισιτήρια για να βγάζει το ψωμί του η τσίτα του ταρζαν.
Τι κολουτούμπες έκανε μπροστά στον Ορφανό και στον Ιωαννίδη γι αυτούς τους Μεσογειακούς.
Μεγάλα όνειρα, μεγάλες οικονομικές απολαβές. Πόσα χρόνια χαμένα.
Και τώρα?
Θυμηθείτε ότι σε λίγο θα μαθαίνουμε ότι θα τραπεζώνει τους καινούργιους του ΔΣ του Βολος 2013 ΑΕ
Θα σας ενημερώσουμε μόνο και μόνο για να δούμε ποιος θα είναι ο πρώτος.

Τι έγινε αλήθεια άραγε ο έλεγχος ?
Ο Ρακιτζής της Δημόσιας Διοίκησης δύο φορές ζήτησε έλεγχο στα οικονομικά της ΕΦΟΑ
Ποιος σταματάει τον έλεγχο?
Ο καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται λέει η παροιμία κ ΓΓΑ!!!
Εκτός και εάν έρχεται και άλλος στην σειρά των Φούρα,Κουράκη,Λιάνη,Δουβή,Ορφανό,Ιωαννίδη,Κουτλιάνο………….

Και ας υποθέσουμε ότι ο ΟΠΑΠ θα δώσει κάποια χρήματα.

Sniper said...

Το θέμα είναι που θα καταλήξουν!
Ολοι,(εκτός από αυτούς που πρέπει να τον ελέγχουν),γνωρίζουν ότι τα εκατομμύρια ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων, καταλήγουν στην ιδιοτέλεια του πλέον Άχρηστου παράγοντα που πέρασε ποτέ από τον ελληνικό αθλητισμό.
Τα όποια χρήματα, πρέπει να στηρίξουν το άθλημα και τους αθλητές και όχι μια από τις μαύρες τρύπες λεηλασίας του δημοσίου χρήματος,δηλαδή την Ομοσπονδία της Αρπαχτής και τον γελοίο εκπρόσωπό της.
Μετά από 15 χρόνια αδιαφάνειας, ψεύδους,θράσους,υποκρισίας,ανικανότητας και...ο κατάλογος δεν τελειώνει,το ανθρωπάκι της ΕΦΟΑ ζητάει από τον ΟΠΑΠ να τον σώσει!
Συρρικνώθηκε βλέπετε το εισόδημα του και θα δυσκολευτεί πολύ στην εξαγορά ψήφων, τόσο απαραίτητη για την επιβίωσή του...ΓΙΑΤΙ... όποιος φαντάσθηκε ότι ο πολιτικάντης της πλάκας ενδιαφέρθηκε ξαφνικά για το άθλημα που αγνοεί και που ο ίδιος διέλυσε,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ!

March 19, 2010 11:26 AM

Friday, March 19, 2010

Μετά 15 χρόνια διοίκησης......

Και έτσι θυμηθήκαμε τον ΟΠΑΠ ...
Είχαμε τον Φούρα,Κουράκη,Λιάνη,Δουβή,Ορφανό,Ιωαννίδη,Κουτλιάνο,
και σήμερα
γράφουμε στον ΟΠΑΠ για επιχορήγηση.
Να του πούμε πόσα σωματεία όλα αυτά τα χρόνια έπαιρναν επιχορήγηση από τον Οργανισμό;
Να του πούμε ότι είναι ντροπή μετά τόσα χρόνια να λές ότι έτρωγες πόρτα με τόσους που ξεσκόνισες;
Να του πούμε ότι είναι ντροπή Α Αντιπρόεδρος 2004 να παρακαλεί και να μην ανοίγει πόρτα;
Απλώς να του θυμίσουμε του Ζαννιά ότι όλες τις πόρτες που του άνοιξε το άθλημα τις χρησιμοποίησε για την πάρτη του.
Σήμερα βλέποντας την κατάντια σου κοντορεβυθούλη, κατάλαβες ότι τα παραμύθια τελείωσαν και ΠΡΕΠΕΙ να δείξεις έργο.
Καλή επιτυχία.
Εμείς πάντως σε περιμένουμε στην γωνία...

Κάποιος πρέπει να του μιλήσει για την Ρεξόνα.....

Πρωτοποριακή πρόταση ΕΦΟΑ πρός ΟΠΑΠ Α.Ε PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2010 11:44

Θέμα: «Ένταξη των Ολυμπιακών Αθλημάτων σε πρόγραμμα της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.»

Κύριοι,

Με την παρούσα θέλουμε για άλλη μία φορά να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων σας στην Ο.Π.Α.Π. Α.Ε..

Παρακολουθώντας τα δρώμενα, παρατηρούμε πως στις προθέσεις σας είναι η καλύτερη λειτουργία της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., με στόχους την περαιτέρω ανάπτυξή της, με ταυτόχρονη περικοπή δαπανών και την όσο το δυνατό μεγαλύτερη ανταπόδοση ωφέλειας στον Ελληνικό Πολιτισμό και στον Ελληνικό Αθλητισμό, αλλά ευρύτερα στην Ελληνική Κοινωνία γενικότερα.

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, την οποία στηρίζουμε, τόσο σε επίπεδο σωματείων, όσο και σε επίπεδο αθλουμένων, είναι πεποίθησή μας ότι η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. θα πρέπει να στηρίξει όλα τα Ολυμπιακά Αθλήματα, αλλά και τα μη Ολυμπιακά αθλήματα, τα οποία, ωστόσο, συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Μεσογειακών Αγώνων. Μέχρι σήμερα, η στήριξη αυτή δεν έγινε ποτέ πράξη, αλλά αποσπασματικά, χωρίς να γνωρίζουμε μέσα από ποιες διαδικασίες, υπήρξαν κατά καιρούς χρηματοδοτήσεις που αφορούσαν στην πλειοψηφία τους ελάχιστα αθλήματα.

Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. να καταγράψει τη δύναμη των Ομοσπονδιών σε αθλούμενους και αναλογικά, με ετήσια προγράμματα, να προβεί σε ελεγχόμενες χρηματοδοτήσεις με την αντίστοιχη προβολή της, έτσι ώστε η ελληνική αθλητική οικογένεια να γίνει ακόμα μεγαλύτερος αρωγός της μεγαλύτερης και κερδοφόρας επιχείρησης της χώρας μας. Σημειώνουμε εδώ ότι όπως ένα παιδί εκπαιδεύεται πλέον σε μία τουλάχιστον ξένη γλώσσα, έτσι εκπαιδεύεται και σε ένα άθλημα.

Για την υλοποίηση της πρότασης μας θα πρέπει κάθε Ομοσπονδία να αποστείλει στην Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. τον αριθμό των σωματείων της, τον αριθμό των αθλουμένων της και η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., μετά από κριτήρια που θα θέσει (προβολή σε ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους, διασπορά ανά την Επικράτεια, στατιστικά στοιχεία από τους «τζίρους» της αγοράς κλπ), να επιβεβαιώσει τους αριθμούς. Η συνέχεια θα είναι απλή και είμαστε βέβαιοι ότι η ανταποδοτικότητα θα είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερη για την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε..

Συνεχίζοντας, πέραν της παραπάνω πρότασης, το άθλημά μας είναι στα δελτία στοιχήματος της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.. Παρά την παρουσία του τένις, η Ομοσπονδία μας δεν έτυχε καμίας επιχορήγησης ή ενίσχυσης και μάλιστα σε επανειλημμένες κλήσεις και παρακλήσεις μας, για συνάντηση με τον απελθόντα Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο δεν είχαμε καν απάντηση.

Καταλήγοντας, θέλουμε να δηλώσουμε την επιθυμία μας για προγραμματική συνεργασία με την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. για το χρονικό διάστημα 01/04/2010 έως 31/03/2011.

Με την παρούσα ζητάμε συνάντηση μαζί σας για να αναπτύξουμε αναλυτικότερα τις προτάσεις μας.

Με εκτίμηση
Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α.
Σπύρος Ζαννιάς

http://www.efoa.org.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=538:2010-03-17-11-44-30&catid=6:announcements&Itemid=61

Και τώρα τι κάνουμε χωρίς Βαρβάρους !!!!!!!

Φεύγεις για λίγες μέρες για δουλειές και γυρίζεις και διαβάζεις τα αναμενόμενα νέα που εδώ και καιρό κυκλοφορούσαν στην αθλητική οικογένεια του τέννις.

Μία έγκριση, ενός κονδυλίου που το 90% είναι σε λειτουργικές δαπάνες.
Ένας προϋπολογισμός που έγινε στο μεγάλο κοινωνικό γεγονός της Πτολεμαΐδας πεταμένος στα σκουπίδια.
Και όλα αυτά γιατί ο Ζαννιάς του αρέσει το τσάμικο με την εξουσία.
Το τι θα γίνει το άθλημα τι μας νοιάζει?
Μας κάνει και μια διαβούλευση για να αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες.
Μόνο που την διαβούλευση έπρεπε να την έχεις κάνει προτού φορτώσεις με τόσα χρέη το άθλημα της κοινωνικής ζωής του τόπου.
Γιατί αντί να εκμεταλλευθείς τις πολιτικές προσωπικότητες του τόπου για να πάρεις κανένα φράγκο, για να κάνεις τουρνουά, μας κουβαλούσες στην Ρόδο χειμωνιάτικά έχοντας κάνει νωρίτερα τις οικονομικές συμφωνίες.
Τώρα πάνω ήταν ,κάτω από το τραπέζι?
Που να ξέρεις όταν μπλέκεις με πρόεδρο εργολάβο?
Φυσικά έχουμε και συνέχεια με τους Μεσογειακούς .
Πως τον λένε εκείνον το σύμβουλο της Λάρισσας που έγινε πρεσβευτής των Μεσογειακών στην πόλη του και χ… η φοράδα στο αλώνι.
Και να μην ξεχάσουμε την διαβούλευση την κάνει κάποιος όταν έχει να προτείνει κάτι.
Εσύ Ζαννιά τέλος Μαρτίου τι έχεις να προτείνεις?
Τουρνουά στο Ηράκλειο ?
Τουλάχιστον κάντο καλοκαίρι να έρθει η οικογένεια να κάνει τις διακοπές της. Να στηρίξεις και τον ταμία μας που κουβαλάει το βάρος από τους 3 που αποχώρησαν μόλις είδαν το βόθρο του Αυγείου
Δηλ μύγα τσε τσε έπιασε τον κολλητό σου Παγωτό, Καλογερά, Τάτση ?

Ε ρε τι σου έρχεται !!!!!!

Επιστολή από Γ.Γ.Α. κ. Π. Μπιτσαξή πρός ΕΦΟΑ. PDF Εκτύπωση E-mail Τρίτη, 16 Μάρτιος 2010 11:20 Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσ

Επιστολή από Γ.Γ.Α. κ. Π. Μπιτσαξή πρός ΕΦΟΑ.
Τρίτη, 16 Μάρτιος 2010 11:20

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής απέστειλε σήμερα, προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) την ακόλουθη επιστολή, σχετικά με την επιχορήγηση της, για το 2010:

Όπως ήδη έχετε πληροφορηθεί από τις δημόσιες ανακοινώσεις μας, η Αντισφαίριση έχει ενταχθεί στην κατηγορία των Αθλημάτων Εθνικού Αθλητικού Ενδιαφέροντος. Η ένταξη αυτή σημαίνει ότι η Ελληνική Πολιτεία, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της και παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, αναλαμβάνει την υποχρέωση να διατηρήσει το υπάρχον επίπεδο ανάπτυξης του αθλήματος της Αντισφαίρισης. Η περαιτέρω εμβάθυνση και διάδοσή του, προς το παρόν, με εφαλτήριο την κρατική χρηματοδότηση επαφίεται στην Ομοσπονδία σας.

Αν και χρειάστηκε κάποιον χρόνο για να το αποσαφηνίσουμε, το Τένις έχει επαρκή διάδοση στον χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έτσι ώστε να ενταχθεί στην κατηγορία Αθλημάτων Εθνικού Αθλητικού Ενδιαφέροντος. Σημειώσαμε επίσης, την στρατηγική της Ομοσπονδίας σας προς την κατεύθυνση διάδοσης του αθλήματος στις παιδικές ηλικίες και τον πρώτο σχεδιασμό μιας Ακαδημίας Τένις για την νηπιακή και πρώτη παιδική ηλικία στο Αττικό Άλσος. Το ενδιαφέρον όμως του Κράτους για το Τένις εκτείνεται και περιορίζεται στα παραπάνω όρια. Δεν αφορά την Πολιτεία, ούτε προτίθεται άμεσα ή έμμεσα να χρηματοδοτήσει το Τένις, ως άθλημα, ψυχαγωγία ή άσκηση των πλουσίων, των επωνύμων, των διαφόρων πανάκριβων κλάμπς, των ακριβών μαθημάτων και άλλων ενασχολήσεων των ευπόρων τάξεων των Αθηνών. Το άθλημα του Τένις σε αυτή του τη διάσταση αφορά αποκλειστικά και μόνο την ιδιωτική πρωτοβουλία. Την ιδιωτική πρωτοβουλία αφορά αποκλειστικά η καλλιέργεια του αθλήματος του Τένις στο πεδίο των ιδιωτικών αθλητικών επιχειρήσεων που λειτουργούν με σκοπό το κέρδος, ακόμα και αν έχουν τυπικά σωματειακή μορφή.

Σας προσκαλούμε να υποβάλετε και να συζητήσετε μαζί μας τριετές σχέδιο ανάπτυξης του αθλήματος, με βάση το οποίο και εντός των δυνατοτήτων της Ελληνικής Πολιτείας θα πορευθούμε στο μέλλον.

Σας γνωστοποιούμε τα εξής:

α) Με βάση τις εισηγήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η έγκριση της επιχορήγησης της Ομοσπονδίας της Αντισφαίρισης για το 2010 ανέρχεται στο ποσό των 900.000€ (εννιακόσιες χιλιάδες ευρώ) και θα καταβληθεί σταδιακά σύμφωνα με τους κανόνες και τις κανονιστικές εντολές του Υπουργείου Οικονομικών και με την αυτονόητη προϋπόθεση της επιβεβαίωσης των γενικών προϋπολογιστικών προβλέψεων του Κράτους.

Στις 30 Ιουλίου 2010 η Ομοσπονδία σας, θα πρέπει να μας υποβάλλει ουσιαστικό απολογισμό της δραστηριότητάς της για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Ο οριστικός ετήσιος απολογισμός, ουσιαστικός και οικονομικός, και τα παραστατικά στοιχεία θα πρέπει να υποβληθούν στη ΓΓΑ μέχρι τις 15 Μαρτίου 2011.

β) Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το 2010 η ΓΓΑ θα αποτιμήσει σε χρήμα τις διάφορες έμμεσες χρηματοδοτήσεις της Αντισφαίρισης από το Κράτος, ώστε να έχει τόσο η ίδια, όσο και οι Πολίτες την ακριβή εικόνα της κρατικής ενίσχυσης του αθλήματος.

γ) Επισημαίνουμε ότι για το 2011 δεν πρόκειται να αξιολογηθούν προϋπολογισμοί Ομοσπονδιών που περιέχουν αιτήματα καταφανώς απέχοντα από τον ρεαλισμό. Τέτοιοι προϋπολογισμοί δεν μπορούν κατ’ ουσίαν να αξιολογηθούν και η μακροχρόνια παράδοση υποβολής εξωπραγματικών προϋπολογισμών, που προσιδιάζουν σε αόριστο παζάρι και όχι σε διάλογο ουσίας μεταξύ των Ομοσπονδιών και της Πολιτείας τερματίζεται.

Τέλος, εφιστούμε την προσοχή σας στα όσα έχουμε δημοσίως δηλώσει προς όλες τις Ομοσπονδίες σχετικώς με την εκκαθάριση της σωματειακής τους βάσης, την ανάγκη προέγκρισης κάθε διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης από τη ΓΓΑ και την αποφυγή αναμορφώσεων των προϋπολογισμών, ιδιαίτερα από αναπτυξιακές

δαπάνες σε λειτουργικές δαπάνες, την ανάγκη λιτότητας, που πρέπει να διαπνέει όλη την δημόσια διοίκηση και την περιστολή περιττών δαπανών.

Θα είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε βοήθεια στο έργο σας και σας ευχόμαστε για το 2010 καλή και παραγωγική χρονιά.

WOLKOVER -2

Αγαπητοί φίλοι,

Επειδή έχουν υπάρξει απορίες σχετικά με τους πίνακες μου και το κεφάλαιο WALK-OVER, θέλω να δώσω εκ νέου εξηγήσεις του τρόπου εξαγωγής των αριθμών.

1ο Σαν Walk-over εννοείται δεν παρουσιάστηκε, ανεξαρτήτως αιτίας, δικαιολογημένα ή μη.

2ο ΔΕΝ υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ κάποιου, που δηλώθηκε με σοβαρότητα (κατόπιν συνεννόησης Συλλόγου-Προπονητή-Αθλητή και Οικογένειας), αλλά ασθένησε και δεν παρουσιάστηκε ή κάποιου που δηλώθηκε χωρίς καν να το γνωρίζει. Ακόμα δεν υπάρχει ο ποιοτικός διαχωρισμός, όπου ο σύλλογος έκανε ότι ήταν δυνατόν για να ενημερώσει τους γονείς, για το τι σημαίνει συμμετοχή σε Πανελλαδικό ή Πανελλήνιο, αλλά ο γονέας, αδιαφόρησε.

3ο Δεν καταγράφεται πουθενά η όποια προσπάθεια κάνει κάποιος σύλλογος ή προπονητής, αφού σημειωθεί η απουσία, ώστε να εξηγήσει τα ενδεχόμενα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

4ο Δεν ασχολήθηκα με τα Ενωσιακά, άρα σύλλογοι με δυναμική παρουσία σε τοπικό επίπεδο, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να περιφέρονται σε όλη την επικράτεια, αδικούνται. Αν θεωρείται αδικία να φαίνεται ότι σύλλογος έχει στείλει μόνο 2-3 αθλητές σε μεγάλη διοργάνωση.

5ο Πάρα πολλοί σύλλογοι στην Αθήνα που γνωρίζω (και στην υπόλοιπη Ελλάδα που ακούω), ασχολούνται με τα μικρά παιδιά και την υγιή αθλητική τους απασχόληση, χωρίς να εμπλέκουν το κίνητρο του έντονου ανταγωνισμού. Εξάλλου, η πληροφόρηση μου από τους ειδικούς λέει, ότι ενώ έχουν ασχοληθεί με Πανελλαδικά περίπου 2.000 παιδιά, υπάρχουν πάνω από 20.000 που παίζουν Τένις και διασκεδάζουν.

6ο Θεωρήθηκε σαν απουσία, αν στο κουτάκι οποιουδήποτε αγώνα δεν υπήρχε σκορ. Ανεξάρτητα αν από πάνω είχε όνομα αθλητή και στην κάτω γραμμή ανέφερε WO, wo, w.o. ή απλώς μία τελίτσα.

7ο Επαναλαμβάνω, σε όλα τα στατιστικά στοιχεία, συμπεράσματα εξάγονται όταν οι αριθμοί είναι μεγάλοι. Σύλλογος που δήλωσε 1 αθλητή και δεν παρουσιάστηκε επειδή το παιδάκι αδιαθέτησε, δείχνει 100% walk-over, αλλά δεν είναι αποδεικτικό αδιαφορίας του συλλόγου. Τα ποσοστά έχουν βαρύτητα όταν τα συναντούμε σε μεγάλους αριθμούς συμμετοχών (πχ 50 δηλωμένοι μέσα στην χρονιά, 20 walk-over).

8ο Τα Μαθηματικά δεν είναι εργαλείο διαπόμπευσης, αλλά εργαλείο για προβληματισμούς

9ο Οι πίνακες έχουν και κάποιες παραδοχές, που ενδεχομένως χρειάζονται συζήτηση. Η συγκέντρωση πχ. ανά πόλη, έχει την εξής αδυναμία. Το Περιστέρι που έχει μεγαλύτερο πληθυσμό από τον Βόλο, προστίθεται στην Αθήνα. Το ίδιο ο Πειραιάς, κτλ. Η Κρήτη δεν έχει χωριστεί σε 5 πόλεις, ενώ η Πελοπόννησος έχει χωριστεί σε πολλές. Ίσως η επόμενη ανάλυση να γίνει με νομούς, αλλά και αυτό πάσχει.

Ζητώ συγνώμη από όποιο Σύλλογο, που λόγω των πιο πάνω εξηγήσεων, φαίνεται να έχει μειωθεί αυτός και η προσπάθεια που κάνει για τα παιδιά μας, Εξάλλου τα παιδιά είναι και το αποκλειστικό μου κίνητρο.

Κώστας Κουτσάφτης

Τα WALK OVER.

Αγαπητοί φίλοι,

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές την οικονομική αιμορραγία, που προκαλεί το Αγωνιστικό Πρόγραμμα στους γονείς των αθλητών του τένις.

Επίσης έχουμε επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για τις απουσίες από το σχολείο, που υποβάλλονται τα παιδάκια και τις απουσίες των γονέων από την εργασία τους, που επίσης προκαλεί το Αγωνιστικό Πρόγραμμα.

Είναι απελπιστικά προφανές ότι ο σχεδιασμός πρέπει να αλλάξει ριζικά. Η Ομοσπονδία πρέπει να καταλάβει ότι το χρέος της είναι πρωτίστως να σκέφτεται τα παιδιά-αθλητές και τις οικογένειες τους και δευτερευόντως τις όποιες ανόητες ισορροπίες ή συμπάθειες.

Υπάρχει όμως και ένα μεγάλο πρόβλημα, που οφείλεται σε εμάς τους ίδιους και επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Τα WALK OVER.

Πόσες φορές πηγαίνουμε τα παιδιά μας να δώσουν αγώνα και μαθαίνουμε ότι ο αντίπαλος δεν προσήλθε.

Πηγαίνει ο γονέας το παιδί του, πχ. στην Θράκη, για δώσει ένα-δυο αγώνες, ώστε να κερδίσει εμπειρίες και αντ’ αυτού να υφίσταται όλο το πακέτο (απουσίες και έξοδα) χωρίς έστω ένα αγώνα στα 4 games. Νομίζω είναι φοβερό.

Αν οι σύλλογοι δηλώνουν με σοβαρότητα τις συμμετοχές τους, αν οι σύλλογοι και οι προπονητές εξηγήσουν στους γονείς, που δεν έχουν καταλάβει ακόμα το πρόβλημα, τι σημαίνει δηλώνω αλλά δεν πηγαίνω, τότε θα υπάρξει μεγάλη βελτίωση.

Προφανώς δεν αναφέρομαι στα Walk-over λόγω ασθένειας ή άλλου σοβαρού λόγου.

Το απαράδεκτο σύστημα ποινών που εφαρμόζεται σήμερα (έχει επεκταθεί και στο Ενωσιακό πρωτάθλημα) δεν έχει ωφελήσει καθόλου. Στην πραγματικότητα η προσωπική μου άποψη για τον τρόπο υλοποίησης των ποινών (ποσοστό επί των βαθμών που έχεις ήδη μαζέψει), δεν είναι απλά απαράδεκτο, είναι και βλακώδες. Το ίδιο «παράπτωμα» για το ίδιο παιδί στο πρώτο τουρνουά στοιχίζει 1,5 βαθμό, ενώ στο τελευταίο μπορεί να στοιχίζει 150 βαθμούς. Δύο παιδιά κάνουν το ίδιο «παράπτωμα» στο ίδιο τουρνουά (ταλαιπωρούν εξίσου κάποιους), αλλά το αγωνιστικά καλύτερο τιμωρείται αυστηρότερα (έως και εξοντωτικά).

Ο Μέσος Όρος των walk-over το 2009 ήταν 13,2 %. Δηλαδή σε κάθε 100 παιδιά τα 13 δεν προσέρχονται.

Όμως, το 18% των αθλητών κάποιων «προσεκτικών» συλλόγων έχει ποσοστό walk-over κάτω από 5%, που πρέπει να είναι το πραγματικό νούμερο για ασθένειες και τραυματισμούς.

Το 43,5 % κινείται κάτω από τον Μέσο Όρο και πάνω από το 5%.

Το 25% των αθλητών ανήκει σε συλλόγους, που πρέπει να προσπαθήσουν να αλλάξουν την εικόνα τους. Κάποιοι με ποσοστά 30%, 40% και 50%, δείχνουν εικόνα αδιαφορίας προς τους συναθλητές τους.

Ακολουθεί ένας πίνακας που συνέταξα με πολύ κόπο και θα συνεχίσω την ίδια δουλειά κάθε χρόνο (όσο αντέχω). Εσείς κάνετε κάτι πολύ απλό. Μεταφέρετε τον προβληματισμό αυτό και ενημερώστε όσους γονείς περισσότερους μπορείτε. Θα βοηθήσουμε τους εαυτούς μας.

Προφανώς (όπως και σε όλα τα στατιστικά στοιχεία), σύλλογος που δήλωσε 1 αθλητή και δεν παρουσιάστηκε, δείχνει 100% walk-over, αλλά δεν είναι αποδεικτικό αδιαφορίας του συλλόγου. Τα μεγάλα ποσοστά είναι «βαριά» όταν τα συναντούμε σε μεγάλους αριθμούς συμμετοχών (πχ 50 δηλωμένοι μέσα στην χρονιά, 20 walk-over).

Εξηγώ τις συντομογραφίες: ΠΑ = Πανελλήνιοι Αγώνες, Τ1, ... Τ9 τα 9 Πανελλαδικά (Ρόδος, Κρήτη, Θες/νίκη, Λάρισα, Βέροια-Νάουσα, Ήπειρος, Καλαμάτα, Θράκη, Αθήνα).

Πολύ φιλικά
Κώστας Κουτσάφτης

Apo to Blog
Υπάρχει κατάσταση με την συμμετοχή των αθλητών και των συλλόγων , αλλά δεν έχουμε την δυνατότητα να την ανεβάσουμε.Εαν επιθυμείτε να ενημερωθείτε στείλτε στο taneatoutennis@gmail.com για να σας σταλεί.

Wednesday, March 17, 2010

Αγαπητοί φίλοι,

Αναρτήθηκαν τα ταμπλό του 2ου Πανελλαδικού στην Κρήτη και βέβαια έχουμε μια ακόμα ευκαιρία να μιλήσουν οι αριθμοί.

Δήλωσαν συμμετοχή 393 αθλητές. Πέρσι είχαν δηλώσει 450 αθλητές και τελικά αγωνίστηκαν 416.

Αυτό σημαίνει ότι είμαστε λίγο κάτω (12%), υποθέτω λόγω της δύσκολης συγκυρίας.

Οι αθλητές της Αθήνας, όπως πάντα, αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των μετακινούμενων, 72,7%.
Μου δίνεται συχνά η εντύπωση ότι το τσίρκο των Αθηναίων περιφέρεται και δίνει παραστάσεις ανά την Ελλάδα.

Υπολογίστε τι θα ξοδέψουν οι γονείς των 224 Αθηναίων και των 84 από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Εγώ εκτιμώ μαζί με τις απουσίες από την εργασία τους των συνοδών, πάνω από 400,000 ευρώ. Ανατριχιαστικό.

Οι δε ανίκανοι αρμόδιοι, που δεν δίνουν δεκάρα για τον πόνο μας, δεν κάνουν τίποτα για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να αλλάξει κάτι.

Και όχι μόνο αυτό, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο. Ανακοίνωσαν το 7ο Πανελλαδικό στην Καλαμάτα. Την πιο μακρινή και άβολη για όλους πόλη της Πελοποννήσου, που έχουμε να δούμε μήνες αθλητή από αυτή την πόλη.

Γιατί ? Ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι θέλει, εγώ επειδή έχω αγανακτήσει και δεν βρίσκω άλλη εξήγηση, θα σας πω: «γιατί είναι γαϊδούρια».

Πάντα φιλικά
Κώστας Κουτσάφτης

Υ.Γ. Ελπίζω κάποιος από τους τεμπέληδες της Ομοσπονδίας να απαντήσει στην προσβλητική επιστολή του Γ.Γ.Α. Π. Μπισταξή για όλο τον χώρο μας. Αν δεν διαβάσω τίποτα από τους αρμόδιους, θα απαντήσω εγώ. Και επιτέλους κάποιος να πάει να ενημερώσει την Γ.Γ.Α. τι σημαίνει «παιδάκι 10, 12 ή 14 χρονών ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΕΝΙΣ», μπας και δείξει τον σεβασμό που τους αρμόζει.
Χρειάστηκε 3 μήνες για να καταλάβει ότι το Τένις έχει επαρκή διάδοση στον χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Τόση μπούρδα για την ψυχαγωγία των πλούσιων και επώνυμων δεν διάβασα στα κείμενα του προς άλλες ομοσπονδίες. Λες και αυτοί περιμένουν την επιχορήγηση του για να παίξουν το τένις τους.

Δίνει επιχορήγηση 900,000 € στην ΕΦΟΑ (με ύφος σας κάνω και χάρη), τα 600,000 € θα είναι για τα διοικητικά έξοδα της ανικανότητας και θα μείνουν 300,000 € για το άθλημα. Ότι δίνει το κράτος για την προστασία από βανδαλισμούς σε ένα «ντέρμπυ» ποδοσφαίρου. Προκόψαμε.

Προσοχή.
Λυπάμαι που δεν μπορώ ν ανεβάσω την κατάσταση των συμμετεχόντων αθλητών ανα σύλλογο.
Έχει σταλεί σ οσους διαθέτουμε τα e-mail τους.
Είναι η εικόνα του Ελληνικού τέννις με αριθμούς και ΟΧΙ με παρατρεχάμενο πρόεδρο που αερίζει την κάθε εξουσία για να επιβίωσή ο ίδιος

Ανακοίνωση φωτιά Σερκεδάκη

Με ανακοίνωση μέσω του tennisnews.gr ο πρόεδρος της επιτροπής Επικοινωνίας & Στρατηγικής Ανάπτυξης της ΕΦΟΑ (18 επιτροπές έχει στο σύνολό της η ΕΦΟΑ) κ. Γιάννης Σερκεδάκης και με αφορμή την μη κλήση του στη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διοίκησης, εκφράζει ερωτήματα καυτά και θέσεις που εκθέτουν την διοίκηση της Ομοσπονδίας σχετικά με την ανυπαρξία αγωνιστικής δραστηριότητας στο ελληνικό τένις. Συγκεκριμένα o Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής αναφέρει στην επιστολή που μας έστειλε:

“Ο σκοπός της επιστολής αυτής είναι να ενημερώσω τους συναδέλφους που βρεθήκανε στην συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διοίκησης ότι δεν παραβρέθηκα διότι δεν είχα ειδοποιηθεί. Και αυτό συμβαίνει για τρίτη φορά. Κατοικώ στην Αθήνα και έστω με ένα τηλέφωνο την ημέρα της συνεδρίασης θα είχα ενημερωθεί. Για την πραγματοποίηση της συνεδρίασης ενημερώθηκα από το Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στο site της Ε.Φ.Ο.Α [link].

Μου κάνει εντύπωση ότι στο συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου δεν αναφέρονται πρωτοβουλίες για να εξαλειφθεί η παντελής έλλειψη αγωνιστικής δραστηριότητας. Ποια είναι η εξέλιξη των αθλητών junior? Μα να αγωνίζονται σε αγώνες Ανδρών-Γυναικών, και πως θα αγωνίζονται όταν εμείς δεν τους διοργανώνουμε?

Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον και τον Ιούνιο του 2010 δεν υπήρχε δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει ένα τόσο δα μονόστηλο στον ημερήσιο εβδομαδιαίο ή μηνιαίο αθλητικό η πολιτικό τύπο!! ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ για το ελληνικό τένις! Αγωνιστική δραστηριότητα μηδενική για 8 ολόκληρους μήνες!! Εκτός αν θεωρούμε ότι στα αυτοχρηματοδοτούμενα παιδικά-εφηβικά (juniors) εξαντλείται όλη η ενέργεια και δραστηριότητα μας, λες και το τένις σταματά στην ηλικία των 19 ετών…. Στην Ελλαδα ισως…

Τον Ιούλιο του 2010 θα υποβάλει η Ε.Φ.Ο.Α. στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού απολογισμό αγωνιστικης δραστηριότητας. Τι θα παρουσιάσουμε? Για σκεφτείτε, οι Ομοσπονδίες του μπασκετ, του βόλεϊ, του χαντμπολ, του πινγκ-πονγκ κτλ να υποβάλουν δραστηριότητες μόνο στους παιδες και στους πανπαιδες στις κορασίδες και τις πανκορασίδες χωρίς τα κυρίως τους Πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών. Φανταζόσαστε το ποδόσφαιρο μονό με παιδικά-εφηβικά? Το τένις που έχει καθημερινή δραστηριότητα και 44 αγωνιστικές εβδομάδες εμείς διοργανώνουμε μόνο 3 εβδομάδες και έτσι κλείνουμε τις υποχρεώσεις μας σε εθνική κλίμακα. Ακόμα και ο στίβος στον κλασικό αθλητισμό που από την φύση του αθλήματος δεν έχει συνεχομένους καθημερινούς αγώνες επί εβδομάδες, μας ξεπερνά σε διοργάνωση αγώνων. Δεν πρέπει με την αδράνεια μας να απαξιώνουμε ένα μεγάλο άθλημα..."

Γιάννης Σερκεδάκης
Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής

Friday, March 12, 2010

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΦΟΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ;

http://www.tennisnews.gr/greek-tennis/regional/3520-save-efoa

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ Ε-MAIL ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΑ ΣΤΙΣ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (και αφορούσε μόνο την βαθμολογία των ανδρών...αντίστοιχα λάθη υπάρχουν και στην βαθμολογία των γυναικών)
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΣΤΕΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΑ...ΠΕΡΑΣΑΝ 3 ΜΗΝΕΣ...ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΦΟΑ...ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ KAI ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ....!!!
ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ...ΣΠΑΝΙΖΕΙ...!!!
ΙΣΩΣ Η ΕΦΟΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ GUINNESS...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΡΕΚΟΡ...!!! (ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ)

Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2009 07:38
Από την ΕΦΟΑ ανακοινώθηκαν όλες οι βαθμολογίες όπως προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση των masters στηνΑθήνα.
Αναμένονται οι Ενωσιακές για να εκδοθεί η τελική του 2009 καθώς και η αρχική του 2010.
Η παραπάνω ανακοίνωση μας παραπέμπει στις βαθμολογίες.
Μπαίνοντας λοιπόν να ενημερωθούμε για την βαθμολογία των ανδρών παρατηρούμε ότι η συγκεκριμένη βαθμολογία καταγράφει άλλα...αντί άλλων...ως συνήθως... και συγκεκριμένα για τους οκτώ πρώτους:
1. Ο αθλητής Γιακούποβιτς έχει 69 διεθνείς βαθμούς και όχι 68 και στο σύνολο 90 και όχι 89
2. Ο αθλητής Αγγελίνος έχει 66 διεθνείς βαθμούς και όχι 39 και στο σύνολο 72 και όχι 45 !!
3. Ο αθλητής Γεμουχίδης έχει 10 διεθνείς βαθμούς και όχι 7 και στο σύνολο 12,65
και όχι 9,60 και βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας και όχι στην 8η
4. Ο αθλητής Καπόγιαννης έχει 5 διεθνείς βαθμούς και όχι 16 και στο σύνολο 11 και όχι 16 και βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας και όχι στην 6η !!
5. Ο αθλητής Σερκεδάκης βρίσκεται στην 6η θέση και όχι στην 7η.

Αναρωτιέται κανείς...η συγκεκριμένη ομοσπονδία...έχει κανένα λόγο ύπαρξης ;
Τίποτα από ότι ασχολείται δεν το κάνει σωστά...γιατί τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων να καταλήγουν στα σκουπίδια ;

Δηλαδή ΜΟΝΟ η ισχνή αντιπολίτευση φταίει ?

"Από την ΕΦΟΑ εκδόθηκαν οι Βαθμολογίες όλων των κατηγοριών μετά την ολοκλήρωση του 1ου Πανελλαδικού Τζούνιορς.2010. Παρακαλούμε ενημερώστε την ΕΦΟΑ για τυχόν λάθη μέχρι την Παρασκευή.

Οι Βαθμολογίες ισχύουν για όλα τα σχολικά Πρωταθλήματα καθώς και για την κλήρωση του 2ου. Ενημερώθηκαν και οι Βαθμολογίες Ανδρών - Γυναικών. Επειδή η ιστοσελίδα αναβαθμίζεται κατεβάστε τις βαθμολογίες και φυλάξτε τες αφού θα μπούν αργότερα στη μόνιμη στήλη."

Δεν τα λέμε εμείς αυτά, αλλά αντιγράφουμε τα λεγόμενα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΦΟΑ! Οπότε μεταφέρουμε το αίτημα του φορέα που εκδίδει την επίσημη πανελλήνια βαθμολογία όλων των κατηγοριών του ελληνικού τένις, να δείτε τη βαθμολογία και εάν έχουν κάνει κανά λάθος, άνθρωποι είναι ρε παιδάκι μου. Λάθη γίνονται. Οπότε βάλτε και εσείς κανά χεράκι.

Α και κάτι άλλο...επειδή αναβαθμίζεται η ιστοσελίδα, κατεβάστε τη βαθμολογία καλού κακού, μην χαθεί. Άντε μπράβο! Μην πάει στράφι η αναβάθμιση.


http://www.tennisnews.gr/greek-tennis/regional/3520-save-efoa

Thursday, March 11, 2010

5ετές αναπτυξιακό πρόγραμμα !!!

Και πρόσθεσε ο κ Σεβαστής: «Ο ΣΕΓΑΣ συγκαταλέγεται στους φορείς εκείνους που ενστερνίζονται τις δύσκολες στιγμές τις οποίες περνά η Ελλάδα. Η Ομοσπονδία μας συνέταξε και κατέθεσε πρώτη από όλες τις άλλες, το 5ετές αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον κλασικό αθλητισμό, ανταποκρινόμενος στις οδηγίες της ΓΓΑ. Στόχος μας είναι η Ομοσπονδία να στηριχτεί οικονομικά για να φέρει σε πέρας τα επόμενα χρόνια τους στόχους της».

Ε δω βγάζουμε πρόγραμμα κάθε χρονιά αφού μπει το έτος.
Όχι να κάνουμε 5ετές.
Και φυσικά που να είμαστε και η πρώτη ομοσπονδία που το καταθέτει.

Περιμένουμε ποιοι σύλλογοι θα έχουν πλήρη τα χαρτιά τους για να δούμε ποιοι είναι τέλος πάντων οι νόμιμοι.
Γιατί είναι γνωστό ότι ούτε η ίδια η διοίκηση της ΕΦΟΑ δεν ξέρει.

κ Μπιτσαξή ρωτήστε τον κ Ζαννιά αν τολμάει.....

αν τολμάει να πραγματοποιήσει στην Αθήνα μια γιορτή του τέννις ανάλογη του ΣΕΓΑΣ δηλαδή να τιμήσει τους αθλητές της περασμένης χρονιάς, τους προπονητές του καθώς επίσης φορείς και προσωπικότητες που στήριξαν το τέννις αλλά και τους χορηγούς της ομοσπονδίας ...

Στην περιφέρεια έρχεται γιατί κανείς δεν τον ξέρει.Οι διοικήσεις είναι ανύπαρκτες και εάν υπάρχουν αλλάζουν σαν τα πουκάμισα γιατί βλέπουν το χάλι και φεύγουν κυνηγημένοι.

Και όπου υπάρχουν γίνονται γραφικοί γιατί του κουνάν το γιακά για να κάνει κάτι για το άθλημα.(τελευταία βλέπουμε ότι τρέχουν πίσω από αυτούς με κάτι αλλαγές που κάνουν)

Και υπάρχει και μια άλλη πλευρά οπού οι σύλλογοι είναι ο προπονητής,η γυναίκα του προπονητή,η κόρη,ο ξάδελφος,το παιδί του ξαδέλφου,ο γιατρός ξάδελφος κτλ .
Όταν κάνουν αγώνες σ ένα τραπεζάκι 80χ80 περιμένουν να πάρουν την συμμετοχή για να βγάλουν το μεροκάματο που έχασαν αναλαμβάνοντας τους αγώνες αλλά να βάλουν και στην άκρη.

Χρησιμοποιούν τον πίνακα ανακοινώσεων του άλλου συλλόγου που με ψεύτικα χαρτιά αναγνωρίστηκε και,και,και,

Και τώρα τι κάνουμε μ αυτούς τους βάρβαρους κ Μπιτσαξή ?

Πάντως γιορτή για να τιμήσουμε τους αθλητές μας,τους προπονητές μας κ.τ.λ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ !!!!

Γιορτή βραβεύσεων του ΣΕΓΑΣ Δηλώσεις αντιπροέδρου κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου και ΓΓΑ Π. Μπιτσαξή.

Hμερομηνία : 09-03-10

Λαμπρή εκδήλωση για να βραβεύσει τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της περασμένης χρονιάς, των προπονητών τους καθώς επίσης φορέων και προσωπικοτήτων που στήριξαν τον κλασικό αθλητισμό αλλά και των χορηγών της ομοσπονδίας στίβου, διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητικού και πολιτικού χώρου, μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, ο Βουλευτής και επικεφαλής του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κουκοδήμος, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας και Σοφία Σακοράφα η οποία ως παλιά πρωταθλήτρια του ακοντισμού μάλιστα βραβεύτηκε από το ΣΕΓΑΣ.

Επίσης παραβρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος και του ΟΝΑ του Δήμου Αθήνας, Βασίλης Κικίλιας, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Σπύρος Ζαγάρης, ο παλιός κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο επί κοντώ, Χρήστος Παπανικολάου και πολλοί άλλοι.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, αφού καλωσόρισε όλους στην ετήσια γιορτή των κορυφαίων, θέλησε να κάνει μια διευκρίνηση σχετικά με κάποια δημοσιεύματα Τύπου, λέγοντας ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με ελάχιστο κόστος, αφού δεν δαπανήθηκαν χρήματα, τόσο για την αίθουσα του ξενοδοχείου, όσο και για τους εργαζόμενους της ομοσπονδίας που βοήθησαν αφιλοκερδώς, όπως και οι παρουσιαστές της εκδήλωσης.

«Όλοι συμμεριζόμαστε ότι η χώρα περνά δύσκολες στιγμές και κάνουμε ότι μπορούμε για να ανταπεξέλθουμε», τόνισε ο κ Σεβαστής που προχώρησε στον αγωνιστικό απολογισμό της χρονιάς και τις σημαντικές, όπως τις χαρακτήρισε, διεθνείς επιτυχίες του ελληνικού στίβου, με «δεδομένο μάλιστα ότι συνολικά ο ελληνικός αθλητισμός μετά το 2004 δεν περνά και τις καλύτερες στιγμές του».

Και πρόσθεσε ο κ Σεβαστής: «Ο ΣΕΓΑΣ συγκαταλέγεται στους φορείς εκείνους που ενστερνίζονται τις δύσκολες στιγμές τις οποίες περνά η Ελλάδα. Η Ομοσπονδία μας συνέταξε και κατέθεσε πρώτη από όλες τις άλλες, το 5ετές αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον κλασικό αθλητισμό, ανταποκρινόμενος στις οδηγίες της ΓΓΑ. Στόχος μας είναι η Ομοσπονδία να στηριχτεί οικονομικά για να φέρει σε πέρας τα επόμενα χρόνια τους στόχους της».

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ έκανε έκκληση προς το υπουργείο Εσωτερικών να ξαναδεί το θέμα με τους διορισμούς των αθλητών με διακρίσεις στο δημόσιο, στο σημείο που τους αφορά, ότι για να προσληφθούν θα πρέπει να σταματήσουν τον αθλητισμό.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ Πάγκαλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης του αθλητικού οικοδομήματος της χώρας για το μέλλον της νεολαίας και τους τρόπους που πρέπει να γίνει αυτό. Μίλησε για την ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών μέσω του αθλητισμού και μακριά από τη χρήση απαγορευμένων ουσιών, για τη μοναξιά που αντιμετωπίζουν οι νέοι στις μεγάλες πόλεις και την ανάγκη να δημιουργήσουν σχέσεις για να ξεφύγουν από τους αποπνικτικούς κλειστούς χώρους.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πάντως δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια του αθλητισμού αλλά και της χώρας γενικότερα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε χρήματα, αλλά μην πέσουμε και στην κακομοιριά. Η Ελλάδα είναι μια σημαντική χώρα στον κόσμο. Πρέπει να ευημερήσει ο αθλητισμός, αλλά λέμε όχι σε αδιαφανείς διαδικασίες και στις μαύρες τρύπες. Θα δώσουμε τη μάχη με πράξεις, δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού μας που είναι και το μήνυμα του πρωθυπουργού».

Ο κ Πάγκαλος σχετικά με το θέμα των διακρίσεων των αθλητών ήταν ξεκάθαρος, αφού επεσήμανε ότι: «Θα πρέπει να το δούμε πάλι το θέμα ώστε να μην εγκαταλείπουν οι αθλητές. Θα πρέπει να τους τιμάμε, αλλά ταυτόχρονα να μην δημιουργούμε αργομισθίες για μία ζωή, αφού αυτό ούτε οι ίδιοι δεν πρέπει να το επιζητούν και είναι άδικο».

Αναφορά έκανε στη συνέχεια και στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας και τις εορταστικές εκδηλώσεις που προετοιμάζει ο ΣΕΓΑΣ για το τριήμερο 28-31 Οκτωβρίου για την συμπλήρωση των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.).

«Καλές είναι οι αναδρομές στην αρχαιότητα και θα πρέπει να στηρίζουμε τον πολιτιστικό μας πλούτο, αλλά θα πρέπει να πάει καλά και ο Μαραθώνιος δρόμος. Για να γίνει αυτό θα πρέπει και να ``τα... ρίξουμε`` σε κορυφαίους δρομείς προκειμένου να αγωνιστούν εδώ. Πρέπει να έρθουν οι καλύτεροι και πιστεύω ότι αυτή η δαπάνη είναι μια επένδυση για το μέλλον, γιατί θα προσελκύσουμε τουρισμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνεται για πάντα. Αρχικά να δώσει το κράτος τα χρήματα και μετά να έχουμε αυτοχρηματοδότηση του αγώνα», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Τέλος ο κ Μπιτσαξής, είπε από την πλευρά του, ότι «στη ΓΓΑ ήρθαμε για να κερδίσουμε ένα στοίχημα, ένα νόμιμο στοίχημα, στο οποίο επένδυσε η πλειονότητα του ελληνικού λαού: Να κρατήσουμε όρθιο τον ελληνικό Αθλητισμό. Παράλληλα ο ΓΓΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι σήμερα, λίγες ημέρες μετά τις οδηγίες που δόθηκαν, παρέλαβε στα χέρια του από τον ΣΕΓΑΣ το νέο 5ετές αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον κλασικό αθλητισμό. «Έφθασε η στιγμή να περάσουμε από την άναρχη υποδομή στην οργανωμένη πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.

Από την Ομοσπονδία βραβεύτηκαν στη συνέχεια για την προσφορά τους ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης και η προπονήτρια Μαρία Σωτηρακοπούλου με το έπαθλο της κορυφαίας γυναικείας αθλητικής προσωπικότητας της χρονιάς στη χώρα μας, την οποία πρότεινε και βράβευσε ο ΣΕΓΑΣ στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο νέο θεσμό ετήσιων τιμητικών διακρίσεων που ξεκίνησε η ΕΑΑ. Στο πρόγραμμα αυτό δήλωσαν για το 2009 συμμετοχή, 20 ευρωπαϊκές εθνικές ομοσπονδίες στίβου, οι οποίες τίμησαν κορυφαίες γυναικείες προσωπικότητες των χωρών τους.

Επίσης ως κορυφαία αθλήτρια της κατηγορίας Νέων (20-22 ετών) βραβεύτηκε η Βούλα Παπαχρήστου, στην οποία απονεμήθηκε το έπαθλο «Βαγγέλης Μιχαήλ» που θεσμοθέτησε ο ΣΕΓΑΣ στη μνήμη του παλιού αντιπροέδρου και γενικού γραμματέα του αλλά και πρώτου Έλληνα που εξελέγη μέλος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου (EAA). Ακόμη με το βραβείο «εύ αγωνίζεσθαι» τιμήθηκε ο Μιχάλης Γελασάκης.

Για τις αγωνιστικές επιτυχίες τους τιμήθηκαν συνολικά 35 συνολικά αθλητές και αθλήτριες που είναι οι εξής: Περικλής Ιακωβάκης, Σάβα Λίκα, Κατερίνα Θεοδωροπούλου, Βασίλης Σιάκουλης, Βούλα Παπαχρήστου, Δημήτρης Πατσουκάκης, Σπύρος Λεμπέσης, Αγγελος Αγγελάκης, Γιώργος Γερομαρκάκης, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, Πέτρος Κυριακίδης, Τηλέμαχος Ρούτας, Γιάννης Ντόβολης, Χρήστος Βογιατζής, Λυκούργος Τσάκωνας, Δημήτρης Μιχαλέλης, Ανδριάνα Παπαδοπούλου, Λορέλα Μάνου, Γεωργία Κοκλώνη, Αθανασία Πέρρα, Νικόλ Κυριακοπούλου, Κώστας Μπανιώτης, Δημήτρης Τσιάμης, Λούης Τσάτουμας, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Ελένη Φιλάνδρα, Τόνια Στεργίου, Στέλλα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Γράβαλος, Παντελής Μελαχροινούδης, Μαρία Γάτου, Αγνή Δερβένη, Ανδριάνα Φέρρα, Παναγιώτα Τσινοπούλου και Κώστας Φιλιππίδης.

Παράλληλα βραβεύτηκαν και οι 23 προπονητές τους που είναι οι: Μαρία Σωτηρακοπούλου, Πέτρος Ακριβάκης, Γιώργος Σεφεριάδης, Αρης Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Πομάσκι, Παναγιώτης Συμεωνίδης, Θόδωρος Ξυδώνας, Δημήτρης Φιλίδρας, Γιώργος Καραμπάτσος, Θανάσης Δεληγιάννης, Αριάννα Γιαννοπούλου, Παύλος Σκορδίλης, Σοφία Μπακατσάκη, Μανώλης Καραγιάννης, Γιώργος Τσούγκος, Φρανασουά Ντοφέν, Δημήτρης Βασιλικός, Γιώργος Γεωργιάδης, Χρήστος Παπαχρήστος, Γιώργος Παπανδρεόπουλος, Κώστας Κοροσίδης, Δημήτρης Κυττέας και Κώστας Δρακόπουλος.

Επίσης τιμητικές βραβεύσεις είχαμε για τους εξής: Γιάννη Περιστέρη, Αντώνη Παπαδημητρίου, Κώστα Γκατσιούδη, Σοφία Σακοράφα, Αννα Βερούλη, Μιρέλα Μανιάνι, Βασίλη Κοκκόλη, Μιχάλη Γελασάκη, Αποστολία Καραϊσκου, Ευθύμη Παπαδόπουλο, Βούλα Παπαχρήστου, Βασίλη Μαγγανά, Δημήτρη Μποντικούλη, Κώστα Μαργαρόπουλο, Γιώργο Σπάθη, Ζωή Γκίνη, Διονύση Καίσαρη, καθώς και τους χορηγούς της Ομοσπονδίας, ADIDAS, ΕΡΤ, POWERADE και CKS SPORTS.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Sunday, March 7, 2010

Κύριε ΜΠΙΤΣΑΞΗ...μπορείτε να βοηθήσετε ;

Μήπως είναι επιτακτικό πλέον να ενημερωθεί λεπτομερώς ο νέος ΓΓΑ για τα έργα και τις ημέρες των ΕΦΟΑτζήδων.
Να καταλάβει από πρώτο χέρι, που καταλήγουν τα εκατομμύρια ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων, που από το υστέρημά τους δίδονται εν λευκώ για την υποτιθέμενη ανάπτυξη του αθλήματος.
Να καταλάβει ότι η ΕΦΟΑ αποτελεί το άχρηστο μαγαζί ενός δημοσιοσχεσίτη...που τίποτα κοινό δεν έχει με το άθλημα του τένις.
Να ελέγξει επιτέλους την ασυδοσία των άθλιων διαχειριστών των κόπων μας.
Ζητείται ΕΛΠΙΣ...

Υπάρχουν ενδείξεις για τουρνουά στην Ελλάδα


Από Tennisnews Team Κυριακή, 07 Μαρτίου 2010 13:20


Σε διορθωτική κίνηση ματ(!) προχώρησε η ΕΦΟΑ στην επίσημη ιστοσελίδα της μετά τη εύστοχη παρατήρηση του φίλου Μαρίνου Ταχτσίδη της ιστοσελίδας του tennis24.gr. Όπως επισημαίνεται στο editorial άρθρο, τη Δευτέρα 1 Μαρτίου, είχε προγραμματιστεί ένα από τα πιο σημαντικά εγχώρια τουρνουά το "1ο ΕΦΟΑ Οπεν Ανδρών/Γυναικών". Αλλά δεν το είδε κανείς.

Η ΕΦΟΑ επισημαίνει "Στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΦΟΑ υπάρχουν ενδεικτικές ημερομηνίες για ανάλογα πρωταθλήματα και η διεξαγωγή τους ή όχι εξαρτάται από το ενδιαφέρον των Ομίλων."

Και στη συνέχεια αναρτά τον ανανεωμένο (ενδεικτικό) αγωνιστικό σχεδιασμό, όπου και πάλι έχουμε λάθη, όπως για παράδειγμα ότι το Aegean Cup αναφέρεται λανθασμένα ότι είναι ένα τουρνουά 125.000$. Ευτυχώς εμείς σας έχουμε ενημερώσει από τις 25 Φεβρουαρίου πως το εν λόγω τουρνουά είναι τουρνουά 30.000$ (συν τη φιλοξενία).

Αλλά θα υπάρξει φανταζόμαστε και νέα ανακοίνωση της ΕΦΟΑ διορθωμένη και πιστεύουμε πως πρέπει να είναι κάπως έτσι, ώστε να είναι ακριβής:

"Στο ενδεικτικό αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΦΟΑ υπάρχουν ενδεικτικές ημερομηνίες για ανάλογα ενδεικτικά πρωταθλήματα και η ενδεικτική διεξαγωγή τους ή όχι εξαρτάται από το ενδεικτικό ενδιαφέρον των Ομίλων."
http://www.tennisnews.gr/greek-tennis/regional/3485-efoa-tennis-programme

Θυμάστε το τρίο καμπαλέρο ,Ιππασία, τένις, Χιονοδρομία ?

Ερώτηση: Δηλαδή, ελέγχονται για τις πράξεις τους, οι 32 υπάλληλοι ή ο Πρόεδρος της Διοίκησης;
Π. Μπιτσαξής: Εγώ δεν καταλογίζω σε κανέναν τίποτα, ιδίως σε εργαζομένους. Απλά λέω ότι ένα Κέντρο με ανύπαρκτη δραστηριότητα, 32 ανθρώπους και 15 άλογα, δεν προσέφερε τίποτα στην ελληνική κοινωνία για 6 ολόκληρα χρόνια και επιχορηγήθηκε με το ποσό των 9.000.000 ευρώ. Τίποτα άλλο. Το μόνο το οποίο καταλογίζω στη Διοίκηση είναι ότι δεν είχε ενημερώσει κανέναν όπως τουλάχιστον προκύπτει από τους σχετικούς φακέλους. Τα άλογα δεν είναι αγωνιστικά, αλλά εκπαιδευτικά. Έχουμε έρθει και σε επικοινωνία με τα Special Olympics, μήπως τυχόν τα άλογα αυτά μπορούν να διατεθούν για προγράμματα θεραπευτικής ιππασίας.

http://www.gss.gov.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2896:2010-03-03-18-48-26&catid=3:2008-04-18-12-49-27&Itemid=64

Ο Κούβελλος της ιππασίας+Ζαννιάς
Η χιονοδρομία+Σταματιάδης πεθερός+ Ζαννιας
Ζαννιάς+Λενός της ΕΦΙΠ+Κούβελος

Ξέρει ο ΓΓα πόσους έχει η ΕΦΟΑ σκορπισμένους ανά την Ελλάδα ρουφιανεύοντας τα σωματεία?
Όταν όλη η δουλειά βγαίνει από τα γραφεία και μόνο.

Κόστος 100.000 ευρω το ολιγότερο.
Την στιγμή που δεν δίνει φράγκο γι ανάπτυξη

Saturday, March 6, 2010

Sniper said...

Blogger Sniper said...

Τις μέρες αυτές μπήκα στο site της Γαλλικής Ομοσπονδίας...www.fft.fr
και άρχισα να γελάω στην σκέψη και μόνο της οποιασδήποτε σύγκρισης...με το www.τσάμικο.Zannia !

March 1, 2010 5:01 AM

Σημείωση

Βάζουμε τα σχόλια γιατί χαρακτηρίζουν έξυπνα και με χιούμορ τον χορευταρά μας...

Φωτογραφίες -Εμφάνιση Ζαννιά -Ισχνή αντιπολίτευση

Ακριβώς αυτό ζητάει η ισχνή αντιπολίτευση.

Τον πρόεδρο της ΕΦΟΑ να βρίσκεται στα γήπεδα,να βλέπει την γύμνια του αθλήματος του,να βλέπει ότι επί 16 χρόνια δεν έφερε ούτε ένα σπόνσορα,δεν έφερε ούτε μια τηλεόραση σε αγώνες Πανελλαδικού,να δει ότι δεν έχει φέρει φιλάθλους να χειροκροτήσουν τα παιδάκια,να δει ότι ο αγώνας στον αθλητισμό είναι συνεχής ,επίπονος,με λίγη χαρά μια και σε λίγο χρόνο πρέπει ξανά ν αποδείξεις ότι είσαι καλός.

Κατάλαβες τσίτα του Ταρζάν γιατί πρέπει να βλέπεις τους γονείς,τους αθλητές,τους παράγοντες στους αγώνες?

Βέβαια οι φωτογραφίες είναι από την Ηλιούπολη που χρόνια σε βάζει υποψήφιο από την ώρα που ο ιστορικός σύλλογος των Αθηνών καταλαβαίνοντας ποιος είσαι σου έκλεισε την πόρτα κατάμουτρα.
Έχοντας Τότε εναντίον σου το περιλάλητο Δουβή.
Μετά γίνατε ο τέντζερης και το καπάκι.
Διάβασες πόσα εκατομμύρια χάθηκαν για την φιέστα της κλήρωσης του ποδοσφαίρου.

Κάπου είσαι και εσύ μέσα σ όλο αυτό τον κόπρο του Αυγείου .

Θυμηθείτε την 18-2-10 αρ. πρωτ. 537 επιστολή της ΕΦΟΑ

Η από 18-2-10 αρ. πρωτ. 537 επιστολή της ΕΦΟΑ στα σωματεία είναι η ταφόπλακα της διοίκησης Ζαννιά.

Εάν απαντήσουν τα σωματεία ,και αν η Γ.Γ.Αθλητισμού δει τις απαντήσεις θα καταλάβει με ποια σωματεία είναι η πλειοψηφία του Ελληνικού τένις.
Και επειδή έχουμε απέραντη υπομονή γιατί το πρόβλημα το έχει ο Ζαννιάς περιμένουμε …
Βλέπεις το παιχνίδι της γάτας και του ποντικού κάποια στιγμή έχει και το τέλος του.!
Αγαπητέ πρόεδρε, ήρθε η ώρα σου.
Και εάν δεν το πάρει χαμπάρι κανένας σε περιμένουμε στην γωνία….

Απλώς σκέψου τι ζητάει η επιστολή και θα καταλάβεις.

Friday, March 5, 2010

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ

Αθήνα 1 Μαρτίου 2010

Προς: Δ.Σ. Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης
Υπουργό Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνο
Υφυπουργό Πολιτισμού κα Α. Γκερέκου
Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Π. Μπιτσαξή
Υπουργό Παιδείας κα Α. Διαμαντοπούλου

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ

Αξιότιμοι κύριοι,
Είμαι μητέρα ενός δωδεκάχρονου αγοριού, που αγαπά το τένις και λαμβάνει μέρος σε αγώνες, κάτι που ο ίδιος ζητά με επιμονή. Τον βοηθώ σ’ αυτή του την προσπάθεια, γιατί πιστεύω ότι η εμπειρία των αγώνων είναι πολύτιμη, όχι μόνο για το παιχνίδι αυτό καθ’ εαυτό, αλλά και γιατί ευαισθητοποιεί τα παιδιά σε σχέση μ’ αυτό που λέγεται «προσπάθεια», «απώλεια» και «διαφορετικότητα», συμβάλλοντας σε μια υγιή κοινωνικοποίηση.
Μελέτησα το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2010 και διαπίστωσα ότι ένα παιδί 12, 14 ή 16 χρονών, που θέλει να συμμετέχει στα Πανελλαδικά, πρέπει να κάνει 30 απουσίες από το σχολείο του. Όσο για το γονιό που θα συνοδεύσει το παιδί, θα πρέπει να διαγράψει 40 μέρες από τη δουλειά του. Υποθέτω ότι μας θεωρείτε άεργους ή εισοδηματίες.
Η «δουλειά» των παιδιών αυτής της ηλικίας, είναι να μάθουν γράμματα, να αποκτήσουν μια ευρύτερη κουλτούρα και να είναι πρωτίστως επιμελείς μαθητές.
Αναρωτιέμαι λοιπόν για τη λογική και τη φιλοσοφία της ΕΦΟΑ σε σχέση με τον αγωνιστικό σχεδιασμό.
Αντιμετωπίζετε τα παιδιά ως επαγγελματίες, που μπορούν να παρατήσουν το σχολείο τους για 30 μέρες, δημιουργώντας κενά και θυσιάζοντας πολύτιμη γι’ αυτούς γνώση.
Αγνοείτε το γεγονός ότι σε κανένα μέρος του κόσμου, Ευρώπης και Αμερικής, δεν γίνεται κάτι παρόμοιο. Τα ερασιτεχνικά τουρνουά οργανώνονται αυστηρά τα Σαββατοκύριακα και στο πλαίσιο του ελεύθερου χρόνου παιδιών και γονιών.
Γιατί απαξιώνετε την παιδεία;
Γιατί αναγκάζετε παιδιά και γονείς να βλέπουν τον αθλητισμό και το σχολείο ως εχθρούς μεταξύ τους;
Γνωρίζετε ότι ο αθλητισμός δεν ανταγωνίζεται την παιδεία, αλλά είναι συστατικό της;
Μήπως εντέλει το όραμά σας είναι μια στρατιά απαίδευτων αθλητών ή το πότε και που των διοργανώσεων σας ενέχει ιδιοτέλεια;
Μπορείτε παρακαλώ να φωτίσετε τις απορίες μου;
Με τιμή
Ελπίδα Σκούφαλου

minulin@otenet.gr
Μαρίνος Ταχτσίδης - tachtsidis@tennis24,gr

Monday, March 1, 2010

Σχεδιασμός αλλά Ελληνικά!

Ρίχνοντας κάποιος μια γρήγορη ματιά στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, θα πίστευε ότι σήμερα Δευτέρα 1 Μαρτίου, διεξάγεται ένα από τα πιο σημαντικά εγχώρια τουρνουά το "1ο ΕΦΟΑ Οπεν Ανδρών/Γυναικών", όμως μάταια θα έψαχνε τον χώρο διεξαγωγής για να παρακολουθήσει ωραίο τένις...

Η παγκόσμια προτυπία της ΕΦΟΑ να ανακοινώσει τον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής σεζόν, μόλις στις 10 Ιανουαρίου 2010, ομολογώ ότι με εξέπληξε. "Αποκλείεται", σκέφτηκα.... "Λες να ίδρωσαν τα αυτάκια τους;"

Πέρασαν περίπου τρεις μήνες και λύθηκε η απορία μου...

Ο συγκεκριμένος αγωνιστικός σχεδιασμός (μπορείτε να τον κατεβάσετε εδώ) αντικατροπτίζει πλήρως την εικόνα μιας ομοσπονδίας υπό διάλυση, μιας ομοσπονδίας που μόνο για το τένις δεν ενδιαφέρεται και που μοναδικός κρίκος σε λειτουργία είναι ο "προβληματικός αυτόματος πιλότος" με τον οποίον λειτουργεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα λοιπόν με τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΕΦΟΑ, τη Δευτέρα 1 Μαρτίου κανονικά θα ξεκινούσε το 1ο ΟΠΕΝ Ανδρών/Γυναικών που ένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος, θα φανταζόταν πως θα είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τους κορυφαίους Έλληνες τενίστες και τενίστριες.

Κι αν όχι τους Γιακούποβιτς, Αγγελίνος, Δανιηλίδου, Γεωργάτου και Γερασίμου που πραγματοποιούν διεθνή καριέρα με αξιόλογα αποτελέσματα, αλλά σίγουρα θα είχε την ευκαιρία να δει τένις υψηλού επιπέδου στη χώρα του..

Μάταια όμως... Η ΕΦΟΑ όχι μόνο δεν διοργάνωσε το τουρνουά που είχε προβλέψει η ίδια στον αγωνιστικό σχεδιασμό της, αλλά δεν μπήκε καν στον κόπο να κάνει ένα απλό "delete" στη γραμμή (row) του excel αρχείου και να το ξανά ανεβάσει στο site... έτσι βρε αδερφέ για να μην έχει να λέει ο Ταχτσίδης και ο κάθε Ταχτσίδης που είναι η πραγματική πληγή του ελληνικού τένις, αντιπολιτεύοντας την άξια και αγνή διοίκηση της Ομοσπονδίας...

Και επειδή το θέμα δεν είναι καθόλου για γέλια αλλά για κλάματα, θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να σταματήσει αυτή η κατρακύλα του αθλήματος το οποίο ΔΙΚΑΙΩΣ ο γ.γ. Αθλητισμού, κος Μπιτσαξής το είχε αρχικά τοποθετήσει στην υποβαθμισμένη Γ' κατηγορία "Κρατικώς Ενισχυόμενα Αθλήματα" που πρέπει να στηριχθούν πρώτα από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, ωστόσο μετά από πιέσεις, το δεύτερο δημοφιλέστερο άθλημα στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, ανέβηκε στη Β'κατηγορία "Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού", δηλαδή "με στοχευμένη κρατική συνδρομή".

Όταν η ίδια η Ομοσπονδία δεν σέβεται το άθλημα και ανακοινώνει έναν προβληματικό, ημιτελή, ασαφές, αποπροσανατολιστικό και αστείο αγωνιστικό σχεδιασμό, τότε κανείς απολύτως σοβαρός χορηγός δεν πρόκειται να ασχοληθεί και να επενδύσει τα χρήματά του στο τένις το οποίο είναι καταδικασμένο να παράγει μόνο club players. Υπάρχουν, βέβαια και ελάχιστες εξαιρέσεις αλλά ας είναι καλά η οικογένεια...

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για την σωστή αρχική τοποθέτηση του ελληνικού τένις στην Γ'κατηγορία με τα "Κρατικώς Ενισχυόμενα Αθλήματα", αυτά δηλαδή που πρέπει να στηριχθούν πρώτα από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, είναι το εξής:

Μπορεί το 1ο ΟΠΕΝ ΕΦΟΑ Ανδρών/Γυναικών να μην ξεκίνησε ποτέ, ωστόσο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (6/03) ξεκινάει το Intersport Tennis Open (η ιδιωτική πρωτοβουλία που λέγαμε) με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των κορυφαίων Ελλήνων τενιστών (Γιακούποβιτς, Αγγελίνος, Γλέζος, Καπόγιαννης, Σερκεδάκης, Λουκαρέας, Μουράτογλου κλπ - μόνο ο Γεμουχίδης θα λείψει που έχει υποχρεώσεις στη Γαλλία) οι οποίοι αναμένεται να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών με συνολικό χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ (2000€ ο 1ος και 1000€ ο 2ος) το οποίο είναι το τριπλάσιο από το έπαθλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΕΦΟΑ!

ΥΓ. Ο αγωνιστικός σχεδιασμός, βέβαια, έχει και άλλα λάθη όπως για παράδειγμα ότι δεν έχει προστεθεί η έδρα στα τουρνουά Challenger σε Αθήνα (Status το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ μετά από 2 χρόνια στον Όμιλο Αθηνών) και Ρόδο (Aegean) το οποίο επίσης δεν έχει χρηματικό έπαθλο 125.000 δολάρια αλλά 30.000 δολάρια... Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες...

Μαρίνος Ταχτσίδης - tachtsidis@tennis24.gr
http://tennis24.gr/content/view/5098/88/lang,el/

http://tennis24.gr/content/view/5098/61/lang,el/